23 Ekim 2011, Pazar 07:59:44

"EA'NIN YERLİ UÇAK HEDEFİ DOĞRUDUR"

Türk girişimci Alptekin, Erdoğan’ın ‘yerli uçak’ hedefinin doğru olduğunu söyledi.
  • sen ils sistemi yapabiliyomusun sen daha transistor bile yapamıyosun uçak yapacaksın bunlar tamamen zaman çalma manevraları ne oldu yüzyılın projesine daha 3 ay olmadı 2.istanbul yeni boğaz .yerseeeen
ABD’de Sikorsky helikopter firmasıyla ortak olup batık jet şirketini satın alan Türk girişimci Alptekin, Erdoğan’ın ‘yerli uçak’ hedefinin doğru olduğunu söyledi. Alptekin, “Her uçağı yaparız ama ihracat şart olmalı” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2023'e kadar Türk marka otomobil yanında Türk malı uçak üretilmesi hedefini şimdiden bir Türk işadamı ABD'de gerçekleştiriyor.

2.7 milyon dolara satılacak
EA Havacılık Başkanı Ekim Alptekin, daha önce Micrsoft'un sahibi Bill Gates'in de ortağı olduğu dünyanın ilk hafif jet üreticisi Eclipse Aviation'un iflasını takiben bir grup yatırımcıyla Eclipse Aerospace şirketini kurdu. Daha sonra batık şirketin ihalesini kazanan Alptekin başkanlığındaki grup, havacılık sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

Helikopter firması Sikorsky ile de ortak olan şirket, şu anda "Eclipse 500" modelini üretmeyi planlarken, 2013'te ise 6 kişilik yeni model "Eclipse 550" yi uçurmaya hazırlanıyor. 2 milyon 695 bin dolara satılması planlanan "Eclipse 550" model uçağın katma değeri yüksek parçalarının Eskişehir'deki Alp Havacılık tarafından üretileceğini belirten Alptekin, bu konuda Polonya'dan da yararlanılacağını anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın "yerli uçak" yapma hedefini de doğru bulan Alptekin "Türkiye 10 yıl içinde yolcu uçağı da dahil her uçağı yapabilir. Ancak, ihracat potansiyelinin de olması gerekir. Sırf yapmış olmak için uçak üretilmez. Türkiye'nin uçak üretmesi gerekir. Mühendislerimizin de kabiliyet eksikliği yok" dedi.

(Bugün)

"EA'NIN YERLİ UÇAK HEDEFİ DOĞRUDUR"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
sen ils sistemi yapabiliyomusun sen daha transistor bile yapamıyosun uçak yapacaksın bunlar tamamen zaman çalma manevraları ne oldu yüzyılın projesine daha 3 ay olmadı 2.istanbul yeni boğaz .yerseeeen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000