07 Haziran 2009, Pazar 08:35:08

Düzmece uçak kazasına inanılmaz ceza!

Kendisini ölmüş gibi göstererek sorunlarından kurtulabilmek amacıyla küçük uçağını Florida'da kasten düşürüp kaza süsü vermek isteyen 38 yaşındaki Marcus Schrenker, suçlu bulundu.

ABD'de bir yatırım uzmanı, borç batağından ve kötü giden evliliğinden kurtulmak için akıllara durgunluk veren bir yöntem seçti.

26 yıla kadar hapis cezası ve 500 bin dolar para cezasına çarptırabilir. Ayrıca Schrenker'in arama çalışmaları dolayısıyla orduya en az 38 bin dolar ödemek zorunda.

Borç batağına saplanan Schrenker, kaçış planını yaptı ve geçen yıl 11 Ocak'ta tek motorlu Piper Malibu uçağıyla Indiana'ya uçtu. Alabama üzerinden uçarken, telsizden ön camının patladığını ve kan kaybettiğini söyleyerek uydurma bir imdat çağrısında bulundu. Daha sonra telsizi kapattı.

Mahkemeye çıkarılan Schrenker, telsiz mesajının ardından uçağı Meksika Körfezi'ne yönlendirdiğini, otomatik pilota geçirip, paraşütle atladığını itiraf etti.

Yere indikten sonra daha önceden bir motosikleti sakladığı kulübenin yolunu tuttu. Shcrenker daha sonra Florida'ya doğru yola koyuldu.

Askeri uçaklar uçağı bulmak için seferber oldu. Uçağa ulaştıklarında kapının açık ve pilot kabininin boş olduğunu gördüler.

Schrenker'ın planına göre uçağın denize düşecekti. Ama, uçak pilotsuz bir şekilde 320 kilometre uçabildi. Daha sonra yakıtı bitince Florida'nın Panhandle bölgesi yakınlarında bir yere düştü. Arama çalışmalarını yürüten yetkililer, bir ceset bulamayınca Schrenker'i aramaya başladı.

Yetkililer, Schrenker'i iki gün sonra Florida'nın kuzeybatısındaki ücra bir kamp alanında bileğinde kendisinin sebep olduğu bir yaradan dolayı kan kaybederken bilincini kaybetmiş halde buldu.

Sahte uçak kazası planlayıp yetkilileri yanıltması nedeniyle çeşitli suçlarla itham edilen Schrenker, içine düştüğü mali kabustan da yakasını kurtaramadı.

Indiana'daki yetkililer, bu eyaletteki mali anlaşmalarından kaynaklı suçlamaları yöneltmek için Florida'daki davanın sonuçlanmasını bekliyor.

Mali müfettişler, Scherker'ın yönettiği yatırımlar yüzünden yatırımcıların yüz binlerce dolar kaybettiğini belirtiyor.

Mart ayında Indiana'daki bir mahkeme, Schrenker'i  dolandırdığı yatırımcılara 304 bin dolar geri ödemeye ve sigorta kurallarını ihlal etme gerekçesiyle 280 bin dolar cezaya mahkum etmiş. Shrenker bu hükümleri de yerine getirmemiş.

Sonuç olarak Schrenker, sigorta şirketinin aleyhine açtığı davalarla birlikte toplamda milyonlarca dolar ödemeye mahkum olabilir.

Schrenker, nisanda Associated Press'e gönderdiği mektupta, finansal sorunlarının ve kötü giden evliliğinin kendisini bunalttığını ve hiçbir şey düşünmeksizin Indiana'yı terk ettiğini belirterek, "İhtiyacım olan yardımı hiçbir zaman istemedim ve günün birinde etrafımdaki herşey üzerime yıkıldı" diye yazdı.

Düzmece uçak kazasına inanılmaz ceza!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000