02 Ağustos 2012, Perşembe 08:30:58

DÜŞÜRÜLEN UÇAĞIMIZ TBMM'YE TAŞINDI...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, 22 Haziran 2012 tarihinde Suriye tarafından düşürülen uçağımızla ilgili soru önergesi verdi...

Düşen uçakla ilgili çelişkili noktalar olduğunu ve gerçeklerin Türk halkına açıklanması gerektiğini söyleyen Özgümüş, “Görüşme yaptığımız Hatay'daki Türk Vatandaşları ve Lazkiye’nin Bassid Beldesindeki Suriye vatandaşları, uçağın düştüğü dakikalarda oldukça alçaktan 2 uçağın geçtiğini ve düşen uçak sayısının 2 olduğunu iddia etmektedirler. Bu durumda, bazı çelişkili durumlar ortaya çıkmaktadır” dedi.

Özgümüş, soru önergesinde Milli Savunma Bakanı’na şu soruları yöneltti:

"22 Haziran 2012 tarihinde Suriye tarafından gerçekten kaç uçağımız düşürüldü?

52 saatlik detaylı çekim yapan Nautilius Gemisi, uçağın enkazını bulduğunda pilotların naaşı neredeydi? Naaşlar enkazla aynı anda bulunduklarına göre pilotların kokpitte sıkışmış olmaları gerekir. Eğer pilotlar kokpitte bulunduysa, kaskları ve postalları üzerlerinde miydi?

Eğer postallar ve kasklar pilotların üzerindeyse, uçağın enkazından önce sergilediğiniz kask ve postallar kime aitti?

Eğer pilotların naaşı bulunduğunda kask ve postalları üzerlerindeyse, bu durum, uçağın enkazı bulunmadan önce sergilenen postal ve kaskların, vurularak düştüğü ve pilotlarının atladığı iddia edilen ikinci bir uçağın pilotlarına ait olduğu tezini güçlendirmiyor mu?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Temmuz ayının başında, Suriye tarafından düşürülen uçağımızla ilgili ellerinde objektif belge ve bilgilerin olduğunu ve bunları Türkiye ile paylaştıklarını söyledi. Paylaşılan bu belge ve bilgiler neden kamuoyuna açıklanmıyor?"

DÜŞÜRÜLEN UÇAĞIMIZ TBMM'YE TAŞINDI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000