17 Eylül 2018, Pazartesi 14:37:18

Düşürülen Malezya uçağıyla ilgili yeni bulgular açıklandı

Rusya Savunma Bakanlığı, Malezya uçağını vuran füzenin 1986’da üretildiğini ve Ukrayna ordusuna ait olduğunu iddia etti
  • Afganistan’a Irak’a askee gonderip isgale yardimci olan hollanda hukumeti neden rusya’ya bir sey yapamiyor? 196 hollandali olmustu. Ortadogu’da efeleniyordunuz hani rusya’ya asker gonderemiyorsunuz
  • masum insanları roketle öldürdünüz öldürenlerinlerinde canı alınmalı resmi yada gayriresmi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, 2014'te Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı uçağa ilişkin “yeni bulguları” basın mensuplarıyla paylaştı.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Uçağı vuran füzenin 1986’da üretildiğini ve sonrasında şu anda Ukrayna toprakları olan Ternopil şehrine gönderildiğini iddia eden Konaşenkov, füzenin Rusya’ya tekrar geri çekilmediğini ve Ukrayna ordusuna ait olduğunu belirtti.

Uluslararası Ortak Soruşturma Ekibi (JIT) tarafından uçağın düşürülmesine ilişkin Rusya’nın bağlantısını gösteren görüntülerin ise "sahte" olduğunu öne süren Konaşenkov, "Ukrayna'nın söz konusu füzeye ilişkin arşiv kayıtlarını da paylaşması gerekir. Kurallar söz konusu belgelerin kayıt altında tutuluyor olmasını gerektiriyor." dedi.

Hollanda, Avusturya, Belçika, Ukrayna ve Malezyalı savcılardan oluşan JIT, Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı uçağın Rus ordusuna ait bir füze tarafından vurulduğunu tespit etmişti.

MH17 sefer sayılı uçak, 17 Temmuz 2014'te 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebatı ile Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gitmek üzere Ukrayna hava sahasında yol alırken Ukrayna-Rusya sınırına 40 kilometre mesafede düşürülmüş ve uçaktaki 298 kişiden kurtulan olmamıştı.

Düşürülen Malezya uçağıyla ilgili yeni bulgular açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Zafer ~ 6 yıl önce
Afganistan’a Irak’a askee gonderip isgale yardimci olan hollanda hukumeti neden rusya’ya bir sey yapamiyor? 196 hollandali olmustu. Ortadogu’da efeleniyordunuz hani rusya’ya asker gonderemiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı yaa ~ 6 yıl önce
Kafan mi iyi laa rusyanın kim olduğu araştır birazz üfsene havaya uçurur seni dingil
masum ~ 6 yıl önce
masum insanları roketle öldürdünüz öldürenlerinlerinde canı alınmalı resmi yada gayriresmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ~ 6 yıl önce
Sanki ülkenin birinde ÖLDÜRENLER en ağır cezalara çarptırılıyor.
Sanki ~ 6 yıl önce
Sanki ülkede bütün kararları millet meclisi alıyor.
haha ~ 6 yıl önce
Tamam rusyaya ajan gonderiyoruz. madem boyle dedin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000