11 Aralık 2013, Çarşamba 08:01:10

DÜSSELDORF'TA MESCİT İBADETE AÇILDI

Düsseldorf Havalimanı’ndaki yeni mescitte ilk namaz kılındı. İki yıldır planlanan, açılışı uzun süren Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’ndaki yeni mescit dün 16 cemaat ve havalimanı temsilcisinin katılımıyla ibadete açıldı.
  • Emeği geçen herkese teşekkürler..
  • Düsseldorf yapılmış olan Mescit için emeği geçenlere teşekkür ediyorum, gönül isterdiki böyle mesciti Havaalanında bulunan yolcu yakınları ve çalışanlarda kullanabilsin, tıpki Frankfurtda olduğu gibi.
  • Degerli Vatendaslar , ve saygideger okuyucular! Bu türlü bir girsim , sadece mir isteyen icin imkan sunmaktir. Buradaki hakiki özellik bir baska bölgede: Düsseldorfta tüm yasayan Müslüman Dinkardesler yani 25 Camii , dil , tarihi görgüleri farklari ile beraber olduktan sonra bu sonuca kavustular! Su anki ihtyaclari beraberligi devam ettirmek , ve hayatin tüm bölgelerindeki eksikleri tamamlamak!
  • Haklısınız neden türkiyedeki havalimanlarında kilise yada snagog yok. Olabilir tabi ama hristiyanlar sadece pazar günleri kiliseye giderler. Müslanlar günde 5 defa namaz için cami yada mescide gider.
  • Almanya'da laiklik elden gidiyor diye şimdi CHPliler doğru Almanya anayasa mahkemesine gider :))
  • Neden turkiyede havalimanlarinda bir kilise yada sinagog yok. Sadece mescid var. Bizim millet sadece kendi icin ister.
  • hiristiyan yahudi yada herhangi bir şeye inananlar için bir ibadet ibadet yeri açılması kadar normal doğal bir olay !
  • neden hic resim yok ?
  • TK, EK, EY, QR in uctugu heryerde mescit talep edilmeli. Bu sirketler ilgili havalimanlarina milyonlari kazandiriyor, karsiliginda bir mescit hizmeti beklemek cok degil. Thy calisanlari onculuk edebilir bu taleplere
  • gerçekten çok büyük hizmet.

Düsseldorf Havalimanı’ndaki yeni mescitte ilk namaz kılındı. İki yıldır planlanan, açılışı uzun süren Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’ndaki yeni mescit dün 16 cemaat ve havalimanı temsilcisinin katılımıyla ibadete açıldı.

Özellikle Türkiye ve Arap ülkelerine kalkan uçaklar için C Terminali’nde bulunan bekleme salonunda açılan ibadethane, 30 metrekare büyüklüğünde.

Mescit içerisinde erkek ve kadınlar için ayrı odaların yanı sıra, abdesthaneler de bulunuyor. İki yıldır inşası planlanan mescit, 140 bin Euro’ya mal olurken, ücret havalimanı yönetimi tarafından karşılandı. Yönetim, abdesthane ve mescit için özel yapılan merdivenlerin masraflarını da üstlendi. Kentteki İslami kuruluşlardan oluşan Düsseldorf Müslüman Cemiyeti (KDDM) ise su gibi ek masrafları karşılayacak. Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Schnalke, Müslümanların sayısının giderek artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Müslümanlara bu tür bir imkan sunmaktan mutluyuz." dedi.

YOLCU OLMAYAN VATANDAŞLAR, HATIRA ODASINDA NAMAZ KILABİLECEK

Mescit halihazırdaki haliyle sadece B Terminali’nden kalkacak olan yolcular tarafından terminalin açık olduğu saatlerde kullanılabilecek. Havalimanı Basın Sözcüsü Christian Hinkel, havalimanında çalışan veya yolcu uğurlamaya gelen ve bu terminale yolcu olmadıkları için girme imkanı olmayan diğer Müslümanların seyahat acenteleri yanında bulunan ‘Gedenkraum-memorialroom’da namazlarını kılabileceklerini hatırlattı. KDDM Havalimanı Sorumlusu Ahmet Tenha ve KDDM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dalınç Dereköy ise havalimanı yönetiminin sağladığı kolaylıklar için yönetime teşekkür etti. Açılış programında ikindi namazının ardından, Kuran-ı Kerim okundu. (Zaman)

DÜSSELDORF'TA MESCİT İBADETE AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Alaattin yüksel ~ 10 yıl önce
Emeği geçen herkese teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin Şanlıalp ~ 10 yıl önce
Düsseldorf yapılmış olan Mescit için emeği geçenlere teşekkür ediyorum, gönül isterdiki böyle mesciti Havaalanında bulunan yolcu yakınları ve çalışanlarda kullanabilsin, tıpki Frankfurtda olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 10 yıl önce
Degerli Vatendaslar , ve saygideger okuyucular! Bu türlü bir girsim , sadece mir isteyen icin imkan sunmaktir. Buradaki hakiki özellik bir baska bölgede: Düsseldorfta tüm yasayan Müslüman Dinkardesler yani 25 Camii , dil , tarihi görgüleri farklari ile beraber olduktan sonra bu sonuca kavustular! Su anki ihtyaclari beraberligi devam ettirmek , ve hayatin tüm bölgelerindeki eksikleri tamamlamak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxxx ~ 10 yıl önce
Haklısınız neden türkiyedeki havalimanlarında kilise yada snagog yok. Olabilir tabi ama hristiyanlar sadece pazar günleri kiliseye giderler. Müslanlar günde 5 defa namaz için cami yada mescide gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gayrı müslim ~ 10 yıl önce
Hristiyanlar pazar günü, Yahudiler cumartesi günü dua eder, öyleyse havaalanlarına onların ibadethanesini açmaya gerek yok! Bu mu yani düşünce sistematiği? Cumartesi ve pazar günleri uçuş yok mu? Biraz akıllı olun, saplantılardan kurtulup özgür beyinle düşünün!
Expert ~ 10 yıl önce
Almanya'da laiklik elden gidiyor diye şimdi CHPliler doğru Almanya anayasa mahkemesine gider :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 10 yıl önce
Neden turkiyede havalimanlarinda bir kilise yada sinagog yok. Sadece mescid var. Bizim millet sadece kendi icin ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ateist ~ 10 yıl önce
hiristiyan yahudi yada herhangi bir şeye inananlar için bir ibadet ibadet yeri açılması kadar normal doğal bir olay !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
neden hic resim yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
TK, EK, EY, QR in uctugu heryerde mescit talep edilmeli. Bu sirketler ilgili havalimanlarina milyonlari kazandiriyor, karsiliginda bir mescit hizmeti beklemek cok degil. Thy calisanlari onculuk edebilir bu taleplere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gayri müslimlere? ~ 10 yıl önce
Türkiyeye uçan gayrı müslimler için her meydanda ibadethane yapmaya başladık mı? Sen ver ki istemeye yüzün olsun.
tyler ~ 10 yıl önce
gerçekten çok büyük hizmet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000