04 Kasım 2015, Çarşamba 12:22:06

Düşen uçakta teknik arıza karmaşası

Mısır’da düşen Rus yolcu uçağının kara kutu kayıtlarından elde edilen ilk veriler, pilotların uçağın düşmesinden önce herhangi bir teknik arıza sorunu uyarısı yapmadığı ortaya koydu.
  • Misir bu olayi aydinlatamaz
  • Uçak durup dururken havada neden patlama olur? Eğer patlayıcı madde yoksa. Gerçekten bir bilen yorum yazsın. Patlamaya havada neler sebep olur?

Mısır’da düşen Rus yolcu uçağının kara kutu kayıtlarından elde edilen ilk veriler, pilotların uçağın düşmesinden önce herhangi bir teknik arıza sorunu uyarısı yapmadığı ortaya koydu.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, 31 Ekim günü Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşen Rus yolcu uçağının uçuş veri kayıtları, pilotların trajik olaydan önce kendi aralarında herhangi bir teknik ya da sistem sorunundan bahsetmediğini ortaya koydu. İlk veriler, pilotların yaklaşan kazaya ilişkin hiçbir uyarı yapmadığını gösteriyor.

‘TEPKİ VERECEK VAKİT BULAMAMIŞ OLABİLİRLER’

WSJ’nin haberine göre, pilot ekibi uçağın düşmesine yol açan duruma tepki gösterebilmek için ya çok az zamana sahipti ya da hiç böyle bir imkanı olamadı. Uçağın düşmesine tam olarak neyin sebep olduğunun açığa çıkması için, kokpit kayıtları üzerinde detaylı analiz yapılması gerekiyor. Uzmanlar bu sürecin haftalar alabileceğini belirtiyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI GENİŞLETİLDİ

Bu arada enkaz yerinde sürdürülen arama çalışmaları, yaklaşık 40 kilometrelik bir alana genişletildi. Rus ekiplerin enkaz alanında ‘her santimetreyi’ dikkatle incelediğini açıklayan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, son 24 saat içinde yolculara ait yeni cesetlerin bulunmadığını, eşya ve uçak parçalarının bulunduğunu bildirdi.

33 NAAŞIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Faciada hayatını kaybeden Rus yolcuların kimliklerini tespit etme işlemleri de sürüyor. St. Petersburg’a getirilen naaşlar üzerinde yapılan incelemelerde, 33 kişinin kimliğinin tespit edildiği, 1 naaşın yakınlarına teslim edildiği açıklandı. Şu ana kadar St. Petersburg’a enkaz bölgesinden 140 cansız beden ve 100 ceset parçası getirildi.

Kogalımaviya Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi Rus yolcu uçağı, 31 Ekim’de Şarm el Şeyh'ten St. Petersburg'a gitmek için havalanmasından kısa bir süre sonra içindeki 224 yolcu ve mürettebatla Sina Yarımadası'nda düştü. Kazadan kurtulan olmadı. (sputniknews)

Düşen uçakta teknik arıza karmaşası

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misir ~ 8 yıl önce
Misir bu olayi aydinlatamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mısır ~ 8 yıl önce
Araştırmada sadece Mısır yok. tip sertifikası sahibi ülke Fransa, imal ülkesi Almanya, işletmeci ülke Rusya ve bağlı olduğu sivil havacılık ülkesi olarak İrlanda da işin içinde.
Ben ~ 8 yıl önce
Uçak durup dururken havada neden patlama olur? Eğer patlayıcı madde yoksa. Gerçekten bir bilen yorum yazsın. Patlamaya havada neler sebep olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 8 yıl önce
Dangerous good ve zaman yada basınç ayarlı bomba
Karli90 ~ 8 yıl önce
Eger bomba yoksa, ucakta buluna herhangi bir catlak ve ya mikrocatlak, basinc degisiminden dolayi ucagin havada parcalanma ve ya bi kisminin parcalanmasina sebep olabilir. Havacilikda bununla ilgili cok ornek var...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000