25 Ağustos 2008, Pazartesi 09:13:01

Düşen uçakta mürattebatın mucize kurtuluşu

Kırgız yetkililer, başkent Bişkek havaalanından kalkışından hemen sonra düşen Boeing 737 tipi yolcu uçağında ölenlerin sayısının 68 olduğunu, ölenler arasında bir Türk vatandaşının da bulunduğunu bildirdiler.
  • onurun antalyada 2 kere kalkışta kaybettiği madridte düşen md de bu 737 200 de bu motor var gerçekten motorlarda bi sıkıntı var sanırım
  • farklı uçak modellerinde yer alan aynı motorlar (JT8D). geçen düşen md ve bu kazada yer alan 737-200'de aynı model motorlar var zannedersem. bi ilgisi olmayabilir ama dikkatimi çekti... md, boeing geçip pratt whitney motorlarımı sorgulamak lazım acaba?
  • Arkadaşım düşen uçak B737-200,bu modelin en eski ve en ilkel versiyonu.Motorundan kokpitine kadar tamamen farklı Türkiye'de uçanlardan.Ama haklı olduğun nokta burda önemli olan Boeingmiş MD'ymiş değil,gerekli bakımı yapmazsan,ekibini eğitmezsen (yer ve uçucu) uçağın ne olduğu artık önemini kaybeder.
  • bu düşen uçak 737 yani boeing. thy da en az 30 tane var. hadi gorelim şimdi karalama kampanyalarını. ayrıca saga sky sunexpress pegasus da bol miktarda var bu uçaktan. ARTIK ANLAYIN UÇAĞIN MARKASININ Bİ ÖNEMİ OLMADIĞINI....

Kırgızistan Başbakanı İgor Çudinov, yaptığı açıklamada, son bilgilere göre kazada 68 yolcunun hayatını kaybettiğini belirterek, kazada ölen yabancılar arasında bir Türk vatandaşının da bulunduğunu bildirdi.

Başbakan, 1979 yapımı Boeing 737 uçağının iyi durumda olduğunu ve kontrollerinin geçen ay yapıldığını belirterek, "Uçak kalkıştan hemen sonra hızla basınç kaybetmeye başladı. Pistin hemen yakınındaki bir tarlaya acil iniş yapmadan ve alev almadan önce iniş izni istedi. Uçakta patlama olmadı" dedi.

Uçakta, İran, Çin, Türkiye, Kazakistan ve Kanada vatandaşı toplam 51 yabancının bulunduğunu belirten Başbakan, kazada 24 Kırgız, 5 İranlı, 1 Türk, 3 Kanadalı, 3 Kazak ve 1 Çinlinin öldüğünü kaydetti.

Kırgız havacılık tarihinin bu en vahim uçak kazasında uçağın 7 kişilik mürettebatının kurtulmayı başardığı belirtildi.

 

Düşen uçakta mürattebatın mucize kurtuluşu

Yorumlar

jt8d ~ 16 yıl önce
onurun antalyada 2 kere kalkışta kaybettiği madridte düşen md de bu 737 200 de bu motor var gerçekten motorlarda bi sıkıntı var sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
farklı uçak modellerinde yer alan aynı motorlar (JT8D). geçen düşen md ve bu kazada yer alan 737-200'de aynı model motorlar var zannedersem. bi ilgisi olmayabilir ama dikkatimi çekti... md, boeing geçip pratt whitney motorlarımı sorgulamak lazım acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DELİDUMRUL ~ 16 yıl önce
Arkadaşım düşen uçak B737-200,bu modelin en eski ve en ilkel versiyonu.Motorundan kokpitine kadar tamamen farklı Türkiye'de uçanlardan.Ama haklı olduğun nokta burda önemli olan Boeingmiş MD'ymiş değil,gerekli bakımı yapmazsan,ekibini eğitmezsen (yer ve uçucu) uçağın ne olduğu artık önemini kaybeder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi bakalım ~ 16 yıl önce
bu düşen uçak 737 yani boeing. thy da en az 30 tane var. hadi gorelim şimdi karalama kampanyalarını. ayrıca saga sky sunexpress pegasus da bol miktarda var bu uçaktan. ARTIK ANLAYIN UÇAĞIN MARKASININ Bİ ÖNEMİ OLMADIĞINI....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000