05 Şubat 2011, Cumartesi 12:57:09

DÜŞEN UÇAKTA KİMLER VARDI?

Irak’ın Süleymaniye kentinden Ankara’ya gitmek üzere havalanan özel jet kalkıştan hemen sonra düştü. Uçakta bulunan bazı yolcuların kimlikleri hakkında bilgiler netleşmedi.
  • Kalkıştan hemen sonra tek motor durmuş. Tek motorla inmeye çalışırken, duran motor tarafına yıkılmış, kanat yere çarparak kırılmış, parçalar pistte kalmış, uçak pist dışına savrulmuş, kapı tarafı aşağıda kalacak şekilde yatık olarak durmuş, yangın.... 7 kişi yanmış. Uçak meydanın içinde, pistin ortasının Doğusunda toprakta yatıyor. Paralel ve F taksi yolu kapalı. Pistiçinden backtrack yapılıyor.
  • bu ucagın ucmadan oncekı son resmı bende var ısteyen arkadaslara gondeebılırm
Lübnanlı Sky Lounge hava taksi şirketine ait Hawker 850XP tipi özel jet dün saat 10.45’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan iki pilot, bir kabin memuru ile JP Morgan Chase Bank Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Türkiye CEO’su Murad Megalli, JP Morgan’da başkan yardımcısı Javier Zurita ve Lohoud Abdallah isimli üç üst düzey yönetici, işadamı yolcusunu alıp Irak’a havalandı. Saat 14.30’da Kuzey Irak’taki Süleymaniye kentine inen uçağın yolcuları, Iraklı işadamı Faruk Molla Mustafa’nın sahibi olduğu AsiaCell şirketi ile toplantı yaptı. Toplantı sonrası pilotlar 4’e çıkan yolcularıyla beraber önce Süleymaniye’den İstanbul’a uçuş planladı. Ancak daha sonra uçuş planı değişti ve pilotlar Ankara için rota hazırladı. Uçak saat 17.49’da Ankara’ya gitmek üzere havalandı. Kısa süre sonra da düştü.

Süleymaniye Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah Kadir’in verdiği bilgiye göre, havalandıktan kısa süre sonra uçağın motorunda arıza meydana geldi. Havalimanına geri dönmeye çalışan uçak pist yakınlarında düştü. Alevler içinde kalan özel jette bulunan 7 yolcu ve mürettebat yanarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken ölen yolcu ve mürettebatın kimlikleri açıklanmadı. Uçağın İstanbul’dan aldığı yolcularla mı dönüş yoluna çıktığı bilinmiyor.

Uçakta mıydı?

Murad Megalli uzun yıllardır Türkiye’de bankalarda üst düzey yöneticilik yapıyor. İş dünyası tarafından yakından tanınan Amerikan-Türk Derneği Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Megalli’nin uçak Türkiye’ye geri dönerken içinde olup olmadığı henüz
açıklanmadı. (Hürriyet)



DÜŞEN UÇAKTA KİMLER VARDI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kalkıştan hemen sonra tek motor durmuş. Tek motorla inmeye çalışırken, duran motor tarafına yıkılmış, kanat yere çarparak kırılmış, parçalar pistte kalmış, uçak pist dışına savrulmuş, kapı tarafı aşağıda kalacak şekilde yatık olarak durmuş, yangın.... 7 kişi yanmış. Uçak meydanın içinde, pistin ortasının Doğusunda toprakta yatıyor. Paralel ve F taksi yolu kapalı. Pistiçinden backtrack yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ucagın ucmadan oncekı son resmı bende var ısteyen arkadaslara gondeebılırm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000