17 Ocak 2018, Çarşamba 15:20:33

Düşen uçakla ilgili TSK'dan açıklama geldi

Eskişehir'den eğitim amacıyla kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağı radardan kayboldu. Uçağın saat 14.00 sıralarında Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kaşıkara bölgesinde düştüğü belirlendi. TSK konuyla ilgili açıklama yaptı.
  • Muhtemelen CFIT'Controlled Flıght İnto Terrain' Kazası olarak gözüküyor.Şehitlerimize Allahtan Rahmet dileriz Mekanları Cennet Olsun !Tecrube Uçuşları ve Alçak Seyrüsefer görevleri kesinlikle VFR ve VMC Şartlatda yapılmalıdır.Uçuş Emniyet Pilotluğu yapmış her pilot bunları çok iyi bilir ve değerlendirir !Bazen İdari hatalarda bu tip kazalara zemin hazırlar.Umalımki Teknik bir sorun yaşanmış olsun bu kazayı hazırlayan... Kaza kırım raporunun takipçisi olacağız !
  • YÜCE TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAG OLSUN.
  • Hava yer radarı olmayan sabıkalı bir uçakla alçak seyrüssefer yapmak? Bunun da eğitim olduğuna inanmak? Hangi çağdayız? Bunun adı düpedüz cinayet. Katilin kim olduğu da belli. Saygılarımla... Mekanın cennet olsun benim güzel kardeşim... Allah geride bıraktıklarına sabırlar versin...
  • CASA'larda GPWS/TAWS, dijital kayar harita (digital moving map) bulunmaz. Meteoroloji radarında doğru tilt açısını ayarladıysanız araziden yansıyan ekoları görürsünüz. Ancak alçak seyrüsefer uçuşlarında zaman hesabına bağlı olarak sürekli değişen takat/sürat ayarı ve buna bağlı olarak değişen yunuslama (pitch açısı) göz önünde alındığında bu da pek uygunalabilir bi yöntem değildir. Alçak irtifa uçuşlarında herşeyiniz elinizdeki harita, dışarıya bakan gözünüz ve durumsal farkındalıktır.
  • bariz pilotaj hatası..hava kapalı görüş düşük..yine yükseltiye çarpma...
  • İsparta meydan dahil olmak üzere uçuşa elverişli olmamasina rağmen bu şekilde metar yayınlayan kafasını dışarı çıkarmayıp 4000 6000 görüş yazan meteorolojici arkadaşların da bu şehitler de vebali var bilgileri olsun.
  • 2 pilot ve 1 teknisyen olduğu halde derken ? Yani 2 pilot ve 1 teknisyenin olması anormalbir durum mu ? Saygılarımla
  • ŞEHİTLERİMİZE ALLAH TAN RAHMET AİLESİ VE YAKINLARINA SABIR DİLERİM. TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN..
  • Allah rahmet eylesin,mekanlari cennetlik olsun.1 olur,2 olur fakat 3.ve 4.cinayetdir.
  • Uçakları zamanında birilerinin marifetiyle bize atılmış kaziklardan bir tanesidir. Allah sehadetlerini kabul etsin.

Eskişehir'den eğitim amacıyla kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağı radardan kayboldu. Uçağın saat 14.00 sıralarında Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kaşıkara bölgesinde düştüğü belirlendi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Uçakta bulunan 2 pilot ile bir teknisyen şehit oldu. 

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın ardından TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

"17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

Düşen uçakla ilgili TSK'dan açıklama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

CFIT ~ 6 yıl önce
Muhtemelen CFIT'Controlled Flıght İnto Terrain' Kazası olarak gözüküyor.Şehitlerimize Allahtan Rahmet dileriz Mekanları Cennet Olsun !Tecrube Uçuşları ve Alçak Seyrüsefer görevleri kesinlikle VFR ve VMC Şartlatda yapılmalıdır.Uçuş Emniyet Pilotluğu yapmış her pilot bunları çok iyi bilir ve değerlendirir !Bazen İdari hatalarda bu tip kazalara zemin hazırlar.Umalımki Teknik bir sorun yaşanmış olsun bu kazayı hazırlayan... Kaza kırım raporunun takipçisi olacağız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOZKURT ~ 6 yıl önce
YÜCE TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAG OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Casa ~ 6 yıl önce
Hava yer radarı olmayan sabıkalı bir uçakla alçak seyrüssefer yapmak? Bunun da eğitim olduğuna inanmak? Hangi çağdayız? Bunun adı düpedüz cinayet. Katilin kim olduğu da belli. Saygılarımla... Mekanın cennet olsun benim güzel kardeşim... Allah geride bıraktıklarına sabırlar versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 6 yıl önce
CASA'larda GPWS/TAWS, dijital kayar harita (digital moving map) bulunmaz. Meteoroloji radarında doğru tilt açısını ayarladıysanız araziden yansıyan ekoları görürsünüz. Ancak alçak seyrüsefer uçuşlarında zaman hesabına bağlı olarak sürekli değişen takat/sürat ayarı ve buna bağlı olarak değişen yunuslama (pitch açısı) göz önünde alındığında bu da pek uygunalabilir bi yöntem değildir. Alçak irtifa uçuşlarında herşeyiniz elinizdeki harita, dışarıya bakan gözünüz ve durumsal farkındalıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etm06 ~ 6 yıl önce
bariz pilotaj hatası..hava kapalı görüş düşük..yine yükseltiye çarpma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meteo ~ 6 yıl önce
İsparta meydan dahil olmak üzere uçuşa elverişli olmamasina rağmen bu şekilde metar yayınlayan kafasını dışarı çıkarmayıp 4000 6000 görüş yazan meteorolojici arkadaşların da bu şehitler de vebali var bilgileri olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 ve 1 ~ 6 yıl önce
2 pilot ve 1 teknisyen olduğu halde derken ? Yani 2 pilot ve 1 teknisyenin olması anormalbir durum mu ? Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
ŞEHİTLERİMİZE ALLAH TAN RAHMET AİLESİ VE YAKINLARINA SABIR DİLERİM. TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Allah rahmet eylesin,mekanlari cennetlik olsun.1 olur,2 olur fakat 3.ve 4.cinayetdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Casa ~ 6 yıl önce
Uçakları zamanında birilerinin marifetiyle bize atılmış kaziklardan bir tanesidir. Allah sehadetlerini kabul etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000