21 Kasım 2018, Çarşamba 09:01:49

Düşen uçakla ilgili savcılık soruşturma başlattı

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, Karacasu ilçesinde enkazına ulaşılan eğitim uçağına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.
  • Ben su arastimayi yaptim dimond ucaklarla egitim veren kuruluslar hic bir risk almamak istediklerini soyluyorlar .. Havacilik sektorunde risk alinmaz .. sifir riskle ucus yapilir.o yuzden Dimond ucaklarinda risk sifirken neden hala insanlar bu riski alirlar anlamiyorum .. Canimizi yolda bulmadik.
  • Bu öğrenci pilot değil de “dimond” Türkiye distribitörü olabilir. Dimond yazdım google’a diamond mı demek istediniz diyor:)
  • Bu hususta yorum yapabilmek için daha çok tecrübe edinmen gerek..Veri ve tecrübe eksiğin belli oluyor..
  • yorum yapmadan önce iyi bir düşün.ogrenecegin daha çok şey var......
  • Sozun bittigi yer....30 tane Cessnan olacagina 3 tane Dimond tin olsun temiz olsun !! Anlayan anladi !! Eger yaniliyosam buyrun tartisalim yorumlarla ...! Herkeze kazasiz belasiz iyi ucuslar . Allaha emanet
  • Cok Mu zor Cessna lardan vazgecmek ?? Anlamiyom.. Dimond type egitim ucaklari dururken .. soyle bir bakin kactane Dimond egitim ucagi dustu .. ben soyliyim istersen NONE yani tarih te Yok .. e neden hala ucan tabut heycanmi veriyor havada? Dedigismesi sart .. ogle degilmi arkadaslar, abiler!!!??
  • herkes laf olsun diye yazmış. Var mı kazanın sebebi hakkında bir fikri olan? Sorsan herkes pilot. pehhh...
  • Thy den bir taziye mesajı yok hala
  • Peki neden tk akademi demiyorsunuz markanın imajı zedelenmesin diye mi ?
  • Önce "öğrenci pilotlar" orta okul seviyesinde dil bilgisine sahip olmalı, özürlü cümlede imla katliamı yaptıysa da önermeye çalıştığı uçak modelinin ismini bari doğru yazabilmelidir. Dilerim gerçekten öğrenci pilot değilsindir...

Aydın’ın Karacasu ilçesi kırsalında düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden iki kişinin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Aydın‘daki bir uçuş akademisine ait uçak havalandıktan kısa süre sonra radardan kaybolmuş ve düştüğü belirlenen uçağın enkazı Karacasu ilçesinde bulunmuştu. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) yetkililerinin durumu arama kurtarma ve sağlık ekiplerine bildirmesi ile yaklaşık 22 saat süren çalışmalar sonucu uçağın enkazı ile pilot Hamdi Yılmaz ve pilotluk eğitimi alan Merve Altun’un cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Hamdi Yılmaz ve Merve Altun’un cenazeleri, detaylı otopsi yapılabilmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna getirildi. 

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, Karacasu ilçesinde enkazına ulaşılan eğitim uçağına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün düştüğü tespit edilen ve dün Karacasu Cumhuriyet Başsavcılığı yargı sınırları dahilinde enkazına ulaşılan eğitim uçağında öğretmen pilot ve öğrencisinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Karacasu Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Görevlendirilen 2 cumhuriyet savcısı, olay yeri inceleme ekibi ve kaza kırım ekibi ile askeri helikopterle olay yerine hareket etmiştir. Olay ile ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hayatını kaybeden pilotlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve havacılık camiasına başsağlığı dileriz.”

Düşen uçakla ilgili savcılık soruşturma başlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Ogrenci pilot ~ 5 yıl önce
Ben su arastimayi yaptim dimond ucaklarla egitim veren kuruluslar hic bir risk almamak istediklerini soyluyorlar .. Havacilik sektorunde risk alinmaz .. sifir riskle ucus yapilir.o yuzden Dimond ucaklarinda risk sifirken neden hala insanlar bu riski alirlar anlamiyorum .. Canimizi yolda bulmadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Line Pilot ~ 5 yıl önce
Bu öğrenci pilot değil de “dimond” Türkiye distribitörü olabilir. Dimond yazdım google’a diamond mı demek istediniz diyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci pilot'a cevap ~ 5 yıl önce
Bu hususta yorum yapabilmek için daha çok tecrübe edinmen gerek..Veri ve tecrübe eksiğin belli oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci Pilot 'a ~ 5 yıl önce
yorum yapmadan önce iyi bir düşün.ogrenecegin daha çok şey var......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogrenci Pilot ~ 5 yıl önce
Sozun bittigi yer....30 tane Cessnan olacagina 3 tane Dimond tin olsun temiz olsun !! Anlayan anladi !! Eger yaniliyosam buyrun tartisalim yorumlarla ...! Herkeze kazasiz belasiz iyi ucuslar . Allaha emanet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ogrenci Pilot ~ 5 yıl önce
Cok Mu zor Cessna lardan vazgecmek ?? Anlamiyom.. Dimond type egitim ucaklari dururken .. soyle bir bakin kactane Dimond egitim ucagi dustu .. ben soyliyim istersen NONE yani tarih te Yok .. e neden hala ucan tabut heycanmi veriyor havada? Dedigismesi sart .. ogle degilmi arkadaslar, abiler!!!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Öğrenci pilotcuk git Pof çalış agk çalış sonra tartışırsın veya yorum yaParsın.Cessnanın iniş takımları bulunduğu Light kategorisindeki tüm uçakların iniş takımlarından daha sağlam. High wing olması vs daha avantajlı o uçakta g1000 olsaydı belki bu üzücü olay olmazdı..
İlginç ~ 5 yıl önce
Türkçeye bak
Biraz kitap okuyun, sonra yorum yazın. ~ 5 yıl önce
Gençler biraz kitap okuyun, sonra yorum yapın. Sizin mantığınıza göre Diamond kaza hiç yapmaz. Dünyanın en modern yolcu uçağı bile kaza yapıyor. Kaza nedenlerin çoğunluğu : % 80 pilotaj
pilot ~ 5 yıl önce
ilginç yazan arkadaşa; Türkçeye değil,Türkçe'ye diye olacak! arkadaşı eleştireceğim derken kendin eleştiri konusu oldun.
Aviate ~ 5 yıl önce
Akademideki butun ucaklarda g1000 var
analiz ~ 5 yıl önce
herkes laf olsun diye yazmış. Var mı kazanın sebebi hakkında bir fikri olan? Sorsan herkes pilot. pehhh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 5 yıl önce
Thy den bir taziye mesajı yok hala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Av ~ 5 yıl önce
Peki neden tk akademi demiyorsunuz markanın imajı zedelenmesin diye mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos ~ 5 yıl önce
Konusma.
Oldu ~ 5 yıl önce
Önce "öğrenci pilotlar" orta okul seviyesinde dil bilgisine sahip olmalı, özürlü cümlede imla katliamı yaptıysa da önermeye çalıştığı uçak modelinin ismini bari doğru yazabilmelidir. Dilerim gerçekten öğrenci pilot değilsindir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhtemelen ~ 5 yıl önce
Muhtemelen öğrenci pilottur, maalesef girdiğine şaşıracağınız herkes girerken elendiğine şaşıracağınız herkes mülakatlardan elendi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000