28 Mayıs 2017, Pazar 09:21:23

Düşen uçakla ilgili iPhone şüphesi!

Geçen yıl Mısır'da düşen EgyptAir'a ait bir uçağın düşme sebebi ile ilgili iPhone'dan şüpheleniliyor.
  • İpad patlaması sonucu oluşan, küçük çaplı nükleer patlama ile uçak düşmüştür??? Şaka mı bu? Uçak kokpitinin kendisini oluşturan, 6-7 lcd ekran, i7 işlemcili efb vs. onlarca parça hiç sıkıntı olmuyorda, iphone ipad mi patlıyor. Tamam yandı patladı, uçak mı düşüyor?
  • "iPhone 6s ve bir iPad Mini cihazın kokpitte yanlış bir prize takılmasından kaynaklanan bir yangının çıkmış olabileceği..." cihazı yanlış prize takınca sorumlusu üretici mi oluyor? Dizel arabaya benzin koydum çalışmadı, hatalı imalat, hemen firmaya dava açayım :)

Fransa Savunma Bakanlığı 2016 yılında 66 kişinin ölümüne yol açan Mısır Havayolları'na ait uçağın düşmesinde iPhone ve iPad'in bir etkisinin olup olmadığını araştırıyor.

Le Parisien'de yayınlanan habere göre Fransız yetkililer mobil cihazların aşırı ısınması sonucu çıkan yangında uçağın düşmüş olabileceği ihtimali nedeniyle bir soruşturma başlattı. Yetkililer uçağın ikinci pilotuna ait bir iPhone 6s ve bir iPad Mini cihazın kokpitte yanlış bir prize takılmasından kaynaklanan bir yangının çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Haberde Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nden bir mühendisin, bir fizik profesörü ve batarya konusunda uzmanlaşmış bir mühendis ile beraber Savunma Bakanlığı'nca açılan soruşturmada görevlendirildiği yer alıyor. Soruşturmanın 30 Eylül'e kadar bitirilmesi bekleniyor.

Apple'dan Business Insider'a yapılan açıklamada ise herhangi bir yetkiliyle henüz iletişime geçilmediği fakat olayın Apple ürünlerinden kaynaklandığına dair herhangi bir kanıtın bulunmadığı savunuldu.

Fransız yetkililerin üzerinde yoğunlaştığı kazanın aşırı ısınmış cihazlardan kaynaklanma ihtimaline karşı Mısırlı yetkililer yolculardan bazılarının üzerinde patlayıcı olma ihtimali üzerinde durmuştu.

EgyptAir'a ait Paris'ten Kahire'ye giden yolcu uçağı 19 Mayıs 2016'da Akdeniz üzerinde kaybolmuştu. Kazada 15 Fransız vatandaşının da içinde bulunduğu 66 yolcu ve uçak görevlisi hayatını kaybetmişti. (Dünya Bülteni)

Düşen uçakla ilgili iPhone şüphesi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İpad tamam ~ 7 yıl önce
İpad patlaması sonucu oluşan, küçük çaplı nükleer patlama ile uçak düşmüştür??? Şaka mı bu? Uçak kokpitinin kendisini oluşturan, 6-7 lcd ekran, i7 işlemcili efb vs. onlarca parça hiç sıkıntı olmuyorda, iphone ipad mi patlıyor. Tamam yandı patladı, uçak mı düşüyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
ipad in bataryası var tabi bilgine.
İpad = EFB ~ 7 yıl önce
Ipad'in approved bir EFB olduğunu biliyor musun? Amerika'da kaç havayolu efb olarak ipad kullanıyor biliyor musun? Batarya so what ?
nalakası var ~ 7 yıl önce
"iPhone 6s ve bir iPad Mini cihazın kokpitte yanlış bir prize takılmasından kaynaklanan bir yangının çıkmış olabileceği..." cihazı yanlış prize takınca sorumlusu üretici mi oluyor? Dizel arabaya benzin koydum çalışmadı, hatalı imalat, hemen firmaya dava açayım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsus ~ 7 yıl önce
Hostesler ne kadar uyarı ⚠ yapsada bazı yolcular uyarıyı dinlemiyor
Isus''a ~ 7 yıl önce
Kokpit diyor zeki arkadaşım ne alakası var yolcuyla. Anladık memursun da önemseme kendini bu kadar bak akıllı bir fo yapmış diyorlar
Yanlis Priz ~ 7 yıl önce
Kokpitte kac tane priz varda birde yanlis olanina takmis olacak? Kaldiki prizin yanlisi nedir?
isus'a ~ 7 yıl önce
aynen öyle şekerim bizi dinlemiyolar böyle ellerinde patlatıverip düşürüyorlar uçakları..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000