21 Nisan 2010, Çarşamba 07:53:54

DÜŞEN UÇAK İZLENİYORDU

Polonya'nın saygın gazetelerinden Rzeczortpospolita gazetesi, Cumhurbaşkanı Varşova' dan Smolensk'e doğru uçarken yalnız olmadığını ve uçağın Polonya askeri istihbaratı SKW (Sluzba Kontrwywiadu Wojskowego) tarafından özel bir GPS alıcıyla sürekli bir biçimde izlendiğini öne sürdü.
  • Bunlar hep komplo teorileri. Öyle olsa pilot bilmem kaç defa inişi dener miydi?
Rzeczortpospolita, düşen uçak hakkında SKW nin hangi bilgiye sahip olduğu henüz bilinmmediği ancak, en azından, irtifa, hız ve yer gibi önemli uçuş parametreleri kayıt edildiğini kaydetti.

Pilotlar, diğer uçaklar ve Smolensk'teki kontrol kulesi arasındaki konuşmaların muhtemelen askeri istihbarat tarafından kayıt edildiğini vurgulayan gazete,Polonya askeri istihbaratının bağımsız bir organ olduğunu ve Polonya Başsavcılığı tarafından kontrol edilmediğini, ayrıca Tupolev Orduya ait bir uçak olması nedeniyle uçuşlarının izlediğini ifade etti.

İKİNCİ 'KATIN KATLİAMI' MI?

Polonya ve Alman internet haber ajansı 'PolskaWeb', Polonya'nın muhtemelen Cumhurbaşkanı Kaçinski'nin öldürüldüğü konusunda önemli kanıtlara sahip oluduğunu ve Rusya'yı ikinci 'Katın Katliamı'yla suçlayabileceğini yazdı.

PolskaWeb, 10 Nisan'da meydana gelen ve Polonya Cumhurbaşkanın içinde bulunduğu uçak kazasıyla ilgili kamuoyu daha fazla detayları yakında öğreneceğini belirtti.

POLONYALI ASKERİ İSTİHBARATÇI KAYBOLDU

Bir kaç ay önce Polonya askeri istihbaratında şifreci olarak görev yapan üst düzey bir subayın gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğuna dikkatleri çeken Polskaweb, şifrecinin halen bulunamadığını ve ortadan kaybolmasında Rusya veya çin'in rolünün olduğunu iddia etti. Gazete,istihbarat subayının Polonya ordusu ve NATO'nun en üst düzey sırlarının taşıyıcısı olduğunu kaydetti.

AYDINLATMA LAMBALARI DEĞİŞTİRİLDİ

Tupolev uçağının kazasından bir saatten daha kısa bir zaman dilimi öncesinde,Smolesnk havaalanında ki aydınlatmanın Rus askerler tarafından değiştirildiğini öne süren Polskaweb, Belaruslu bir gazeteci tarafından çekilen ve lambaların değiştirildiği an gösteren fotoğrafı yayınladı.

Haberler.com

DÜŞEN UÇAK İZLENİYORDU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar hep komplo teorileri. Öyle olsa pilot bilmem kaç defa inişi dener miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000