18 Kasım 2013, Pazartesi 09:13:33

DÜŞEN UÇAK DAHA ÖNCE DE 2 KEZ TEHLİKE ATLATMIŞ!

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan Uluslararası Havalimanı’nda düşen ve 50 kişinin ölümüne neden olan uçağın daha önce 2 kez kaza atlattığı ortaya çıktı.
  • Hangar bile olmayan Antalya'da ne zaman ne bakım yapılmış da uçağın düşmesine etki edecek? En fazla günlük bakım veya bir komponent değişikliği yapılmıştır. Bildiğiniz bir şey varsa açık açık yazın, kaza tahkikatçılar da boş yere (!) aylarca çalışmasın.
  • Senin için alalım, şirketle ilğili bir sıkıntı mı yaşadın?
  • Antalya da bakım yapıldığıyla ilgili vahiy mi geldi. Nerden biliyorsun. İspat edebiliyor musun.
  • türkiyede antalyada bu uçağa bakım yapan şirketi bi mercek altına alasalar

İnterfaks haber ajansına konuşan bir güvenlik görevlisi, 26 Kasım 2012’de VQBBN numaralı ve Boeing-737 tip düşen uçağın teknik arıza nedeniyle Kazan havalimanına acil iniş yapmak zorunda kaldığına işaret etti. O sırada uçakta 78 kişi bulunuyordu.

İtar-Tass ajansına göre, uçak 12 yıl önce Brezilya’da da iniş sırasında ufak bir kaza yaşamış. 112 kişinin bulunduğu uçağın kötü hava koşullarında piste sert şekilde dokunduğu iddia edildi. Kazada uçağın sol kanadında ufak kırılmanın olduğu ve 1,7 kilometre gittikten sonra durabildiği kaydedildi.

Kazanın ardından AWAS havayolu şirketine satılan uçak, daha sonra Doğu Avrupalı havayolu şirketlerine satıldı. Uçağı 2008’te Tataristan Havayolları satın aldı.

18 Kasım’da Tataristan’da yas günü ilan edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’u telefonla arayarak kazada ölen oğlu İrek için başsağlığı taziyesinde bulundu. Kazan havalimanına akın eden ölen yolcuların akraba ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. (NTV)

DÜŞEN UÇAK DAHA ÖNCE DE 2 KEZ TEHLİKE ATLATMIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Antalya Bakım ~ 10 yıl önce
Hangar bile olmayan Antalya'da ne zaman ne bakım yapılmış da uçağın düşmesine etki edecek? En fazla günlük bakım veya bir komponent değişikliği yapılmıştır. Bildiğiniz bir şey varsa açık açık yazın, kaza tahkikatçılar da boş yere (!) aylarca çalışmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
victory ~ 10 yıl önce
Senin için alalım, şirketle ilğili bir sıkıntı mı yaşadın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikmet ~ 10 yıl önce
Antalya da bakım yapıldığıyla ilgili vahiy mi geldi. Nerden biliyorsun. İspat edebiliyor musun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakım ~ 10 yıl önce
türkiyede antalyada bu uçağa bakım yapan şirketi bi mercek altına alasalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gyro ~ 10 yıl önce
Bu uçak hiç antalya ya gelmişmi acaba önce bir araştır. Element uydurmayın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000