08 Temmuz 2008, Salı 12:38:18

Düşen uçak bir aileyi yok etti!

Üzücü bir haber olarak dün yer verdiğimiz düşen kargo uçağıyla ilgili yazılacak çok şey var aslında...

Boeing 747 kargo uçağı Madrid’den kalkışından kısa bir süre sonra Bogota yakınlarında bir kasabada çiftliğin üzerine düştü. 38 ve 14 yaşlarında iki kişinin öldüğü kazadan uçuş ekibi sağ olarak kurtuldu. Kurbanlar evlerinde uyumakta olan bir ailenin fertleriydi. Ölüm 14 yaşındaki erkek çocuğu evlerinin üzerine düşecek olan uçaktan habersiz masum uykusunda yakaladı. Ailenin 3’üncü ferdi yaralı olarak Bogota’daki Polis Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Sivil havacılık otoriteleri tarafından yapılan açıklamaya göre; kalkış sonrasında uçağın jet motorlarından biri alev almıştı. 8 kişilik uçuş ekibi prosedürleri uygulayarak alana geri dönmeye çalıştı. Ancak uçak çiftliğin üzerindeyken infilak etti ve parçalandı.

Kalkıştan birkaç dakika sonra gerçekleşen olayın ardından televizyon haberlerine yansıyan görüntüler kırsal alandaki enkazı dünyanın gözleri önüne serdi. Günahsız insanların ölümüyle sonuçlanan olay havaalanlarına yakın bölgelerde yaşayanları tedirgin etti.

İnfilak eden kargo uçağı Kalitta Havayolları’na aitti ve Centurion tarafından Amerikan piyasasına çiçek nakliyatı için kullanılıyordu. Ancak kaza bölgesine gökten çiçek değil, yanan uçak parçaları yağdı.

Ayrıca düşen uçak, Kalitta Havayolları'nın yaklaşık 6 hafta önce ortadan ikiye ayrılan uçağının ardından filosundan eksilen 2'nci B747 tipi kargo uçağıydı.



©AirportHaber.com

Düşen uçak bir aileyi yok etti!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000