25 Ağustos 2008, Pazartesi 08:05:52

Düşen uçak 15 dakika sonra patlamış

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'in Sokuluk ilçesinin Canı Cer Köyü merasına düşen uçağın, düştükten yaklaşık 15 dakika sonra patlayarak yanmaya başladığı ileri sürüldü.

Kazanın görgü tanığı Kencebek Turdukeyev'in yerel basına verdiği bilgilere göre, uçak, havalandıktan hemen sonra düşmüş. Kazanın tanığı Turduleyev, kaza anını şöyle anlatıyor: "Eşimle evde oturuyorduk. Uçağın havalandığını duydum. Uçak havalandıktan birkaç dakika sonra büyük bir gürültüyle yere çakıldı. Gürültüyü duyunca eşimle birlikte hemen olay yerine gitmek için evden çıktık. Fakat uçağın patlamamış olduğunu görünce uçağın patlama ihtimaline karşı kaza yerine gitmedik. Bu arada uçaktaki yolcuların yardım seslerini duydum. Yaklaşık 15 dakika sonra uçak patladı ve yanmaya başladı."

Resmi bilgilere göre uçağın havalandıktan bir süre sonra teknik promlerden dolayı iniş izni istediği ve geri dönüşte düştüğü açıklanmıştı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Uluslararası Manas Havaalanı'ndan İran'ın başkenti Tahran'a gitmek üzere saat 20:30'da havalanan Boing 737 tipi yolcu uçağı, yaklaşık 10 dakika sonra arıza sinyali vererek Manas havaalanına geri dönerken düşmüştü. Kırgızistan Olağanüstü Hal Bakanı Kamçıbek Taşiyev, uçakta bulunan 90 yolcudan 68'inin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve ilk yardım ekibi gönderildi. Kırgızistan Olağanüstü Hal Bakanlığı, ekiplerin, kazadan 22 kişiyi yaralı olarak kurtardığını açıkladı. Kazada yaralananlar, Bişkek'teki hastanelerde tedavi altına alında. Bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Kaza yerine giden Kırgızistan'ın Başbakanı İgor Çudinov, kaza yerinde incelemelerde bulundu. Başbakan Çudinov, uçakta çoğunluğu İran vatandaşı olmak üzere Kırgızistan, Kazakistan, Kanada, Çinli vatandaşların olduğunu açıkladı. Çıdinov ayrıca net olmamakla birlikte uçakta Türk yolcularının da bulunduğunu söyledi.

Olağanüstü Hal Bakanı Kamçıbek Taşiyev'in verdiği bilgilere göre, kazada düşen uçak 1979 yılında üretildi. İtek Air havayolu şirketinin, güvenli uçuş sağlamadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği'nin kara listesinde bulunduğu belirtiliyor.

Düşen uçak 15 dakika sonra patlamış

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000