25 Mayıs 2018, Cuma 09:34:23

Düşen uçağın görüntüleri ortaya çıktı!

Küba'nın başkenti Havana'da, önceki hafta kalkışından kısa süre sonra düşen Boeing 737 tipi yolcu uçağının düşme anının görüntüleri ortaya çıktı.
  • çok ürkütücü ya Allah kimseye yaşatmasın gerçekten
  • Çok acı bir görüntü. Çok yazık. Çok eski bir uçak düşüşte etkisi olmuş mudur?
  • Tahminimce stall tabi bunu kara kutu belirler ama uçak bariz bi şekilde bir yöne yatık düşüyor buda bariz bir stall belirtisi güç versede bu durumda tutamaz tahmini bir motor arızası sonrası güç kaybı ve stall kara kutuyu bekliyorm merakla
  • Ya bi susun çok bilenler. İlla yorum yapacağız diye saçmalıyorsunuz.
  • Kargo bölümündeki yükler kalkış halinde arkaya kaymış olmasın. Uzman değilim sadece kendi düşüncelerim, bir videodan kaza nedeni çıkarılamayacağını biliyorum.
  • Açık bir stall düşüşü gibi
  • % 51 takat (güç) kaybı , % 49 burnu fazla kaldırmış gibi .. cvr - fdr deşifresini görmek gerek ..
  • Uçak sanki son ana kadar uçabilirmiş gibi.Stall'a muhtemelen 4-5 saniye öncesinde girmiş ve toga da.Çünkü çok çok aşırı sertlikte bir düşüş olmamış gibi duruyor.
  • Perdövitese girmiş görünüyor.kalkışta motorlarla ilgili bir sıkıntı yada burnu fazla kaldırmış olma ihtimalleri var.dip not; uzman değilim bir hobici yorumu olarak görünüz lütfen.
  • Taş gibi düşüyor , deep stall gibi gözükmekte bunun içinde süratin aşırı düşmesi gerek ,ya overloading sonrası kalkışta pitch up sonrası oldu ya da pitot ile ilgili sorunlar nedeniyle birgen air kazası gibi speed i çözemediler

Küba'nın başkenti Havana'da, önceki hafta kalkışından kısa süre sonra düşen Boeing 737 tipi yolcu uçağının düşme anının görüntüleri ortaya çıktı. 113 kişinin bulunduğu düşen uçaktan sadece 3 kişi ağır yaralı olarak kurtulmuş yaralılardan biri daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Uçağın düştüğü alana yakın bir bölgedeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde uçağın güç kaybına uğradığı açıkça görülüyor.

Öte yandan 104 yolcu ve 9 mürettebatıyla Havana'dan Holguin kentine gitmek üzere Jose Marti Uluslararası Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra düşen yolcu uçağının kara kutularından birinin bulunduğu duyurulmuştu.

Cubana Havayolları tarafından Meksikalı bir şirketten kiralanan uçağın asıl düşüş nedeninin kara kutularda yapılacak incelemeden sonra açıklanacağı belirtildi.

İşte 111 kişinin hayatına mal olan o uçağın düşüş anı:
 

Düşen uçağın görüntüleri ortaya çıktı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

zülal ~ 6 yıl önce
çok ürkütücü ya Allah kimseye yaşatmasın gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Çok acı bir görüntü. Çok yazık. Çok eski bir uçak düşüşte etkisi olmuş mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stall ~ 6 yıl önce
Tahminimce stall tabi bunu kara kutu belirler ama uçak bariz bi şekilde bir yöne yatık düşüyor buda bariz bir stall belirtisi güç versede bu durumda tutamaz tahmini bir motor arızası sonrası güç kaybı ve stall kara kutuyu bekliyorm merakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi susun ~ 6 yıl önce
Ya bi susun çok bilenler. İlla yorum yapacağız diye saçmalıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Concorde ~ 6 yıl önce
Kargo bölümündeki yükler kalkış halinde arkaya kaymış olmasın. Uzman değilim sadece kendi düşüncelerim, bir videodan kaza nedeni çıkarılamayacağını biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simulator ~ 6 yıl önce
Açık bir stall düşüşü gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
% 51 takat (güç) kaybı , % 49 burnu fazla kaldırmış gibi .. cvr - fdr deşifresini görmek gerek ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stall ~ 6 yıl önce
Uçak sanki son ana kadar uçabilirmiş gibi.Stall'a muhtemelen 4-5 saniye öncesinde girmiş ve toga da.Çünkü çok çok aşırı sertlikte bir düşüş olmamış gibi duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semih ~ 6 yıl önce
Perdövitese girmiş görünüyor.kalkışta motorlarla ilgili bir sıkıntı yada burnu fazla kaldırmış olma ihtimalleri var.dip not; uzman değilim bir hobici yorumu olarak görünüz lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo Semih ~ 6 yıl önce
Doğru tesbit
Deep stall ~ 6 yıl önce
Taş gibi düşüyor , deep stall gibi gözükmekte bunun içinde süratin aşırı düşmesi gerek ,ya overloading sonrası kalkışta pitch up sonrası oldu ya da pitot ile ilgili sorunlar nedeniyle birgen air kazası gibi speed i çözemediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000