25 Mayıs 2010, Salı 14:00:08

Düşen uçağın enkazı kaldırıldı

Samandıra'da eğitim uçuşu sırasında düşen Cessna 182 tipi askeri uçağın enkazı kaldırıldı.
  • Değerli meslek! arkadaşım!!! Eğer gerçekten havacılık eğitimi almış birisi isen C-182 tipi bir uçaktan nasıl atlanır bana anlatırmısın? Ayrıca meskun mahal içindeki bir meydandan kalkan tek motorlu bir uçakta nasıl mecburi iniş yapılır bi de onu anlat!! Kara havacı, Denizci,Sivil her kimse nasıl eğitim aldığını ne kadar biliyorsun? Burada geçmiş olsun ile lafa başlıyacağına gerçekten cehalet dolu yorum yapmak ne kadar doğru? Benim tanıdığım çiğlideki hocalar bu yorumlarını duysalardı herhalde senin için pek iyi düşünmezlerdi!!! Lütfen eğitimine devam et ve bu yanlış havacılık kültürünü düzelt..
  • Arkadaşlar mecburi iniş yapan arkadaşlar uçak havadayken atlamışlar :D Ne enteresan bir mecburi iniş paterni değil mi? Meskun mahalde uçaktan atlama eğitimini kesin Kara Havacılık Okulu'nun değerli hocaları vermiştir. Biz maalesef çiğlide böyle eğitim almadık. Bize hocalarımız öl ama meskun mahale yaklaşma dedi hep. Sanırım karacılar ölme düşmeden atla eğitimi veriyor. Allahım ya uçakları ilk gördüğümde ne güzel uçaklar demiştim, ama zihniyet kötü kardeşim ne yaparsın. Uzay mekiği getirsen gene tellere takarlar. Bana cevep verip cehalet ile suçlayan arkadaşım sanırım Fligh Similator'de uçuyor. Yoksa bu kadar ciddiyetsiz ve dünyadan bir haber yorum yazmaz... Ciddiye almayayım diyorum :D Ama insanlar yanlış bilgilenir diye korkuyorum.
  • bir düşme değil acil iniş mi şaka mı yapıyorsun sen yahu dar bir sokaga kabotaj olacak şekilde kim acil iniş planlar ? bunu anca havacılıktan hiç anlamayan yada aynı kurumdan birisi böyle yorumlar !
  • yaptığın yorumdan anladığım kadarıyla beyninin her kıvrımında cehalet var. uçağı yerden değilde birazcık içinden gören birisi olsan bu yorumu yapmazdın.
  • Arkadaşlar, ne mecburi inişi allahaşkına. Bu uçaklar cessna firması tarafından arka koltuk sökülüp yedek yakıt tankı takılarak amerikadan uçarak getirildi ve bir servet ödendi. Meskun mahale mecburi iniş nerede görülmüş, yada eğer böyle bişey yapmışlarsa, onlara diploma veren hocalarında, bunu onaylayan komutanlarınında bröve ve yetkileri elinden alınmalı. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun, ama alçak irtifada ve meskun mahalde bu uçağın ne işi vardı bunun sorgulanması gerekiyor. Eğer eğitim uçuşundalarsa ve 3 tane öğrenciyi bi uçağa bindirip gönderme zihniyeti hala devam ediyorsa yazıklar olsun. Çünkü yanlız uçan öğrenci bunu yapamaz ama devresinden gaza gelip yapar. Hele aralarında öğretmen varsa bundan sonra asıl ona geçmiş olsun...
  • ARKADAŞLARI TEBRİK EDİYORUM. YAPABİLECEKLERİNİN EN İYİSİNİ YAPMIŞLAR. ALLAH CANLARINI BAĞIŞLAMIŞ. VERİLMİŞ SADAKALARI VARMIŞ.
  • ümit ederim ki ülke olarak bu tarz uçak kazaları birdaha yaşamayız.allah korumuş üsteğmenlerimizi.kendilerine büyük geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum...
  • Yaralı Üsteğmenlerimize acil şifalar diliyorum . İnşallah böyle talihsiz olaylarla bir daha kaşılaşmayız
  • Bu denli ucuz atlatılmasının tesellisiyle şuna da dikkat çekmek gerek. Büyük ihtimalle bu bir düşme değil, acil iniştir. Başarılarından dolayıda tebrik etmek gerekir personeli! Tekrar geçmiş olsun.
  • Yaralı personele geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Askeri eğitim uçağının düştüğü Samandıra Pir Sokak'taki hareketlilik, uçak enkazının kaldırılmasıyla birlikte sona erdi.

Ters dönen uçağın enkazı, askeri vinçle bir kamyona yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Enkazın kaldırılmasının ardından itfaiye ekipleri, sızan yakıt nedeniyle sokağı yıkadı.

Öte yandan, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan 3 üsteğmenin GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı'ndaki tedavileri sürüyor. 
 




Düşen uçağın enkazı kaldırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli meslek! arkadaşım!!! Eğer gerçekten havacılık eğitimi almış birisi isen C-182 tipi bir uçaktan nasıl atlanır bana anlatırmısın? Ayrıca meskun mahal içindeki bir meydandan kalkan tek motorlu bir uçakta nasıl mecburi iniş yapılır bi de onu anlat!! Kara havacı, Denizci,Sivil her kimse nasıl eğitim aldığını ne kadar biliyorsun? Burada geçmiş olsun ile lafa başlıyacağına gerçekten cehalet dolu yorum yapmak ne kadar doğru? Benim tanıdığım çiğlideki hocalar bu yorumlarını duysalardı herhalde senin için pek iyi düşünmezlerdi!!! Lütfen eğitimine devam et ve bu yanlış havacılık kültürünü düzelt..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar mecburi iniş yapan arkadaşlar uçak havadayken atlamışlar :D Ne enteresan bir mecburi iniş paterni değil mi? Meskun mahalde uçaktan atlama eğitimini kesin Kara Havacılık Okulu'nun değerli hocaları vermiştir. Biz maalesef çiğlide böyle eğitim almadık. Bize hocalarımız öl ama meskun mahale yaklaşma dedi hep. Sanırım karacılar ölme düşmeden atla eğitimi veriyor. Allahım ya uçakları ilk gördüğümde ne güzel uçaklar demiştim, ama zihniyet kötü kardeşim ne yaparsın. Uzay mekiği getirsen gene tellere takarlar. Bana cevep verip cehalet ile suçlayan arkadaşım sanırım Fligh Similator'de uçuyor. Yoksa bu kadar ciddiyetsiz ve dünyadan bir haber yorum yazmaz... Ciddiye almayayım diyorum :D Ama insanlar yanlış bilgilenir diye korkuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir düşme değil acil iniş mi şaka mı yapıyorsun sen yahu dar bir sokaga kabotaj olacak şekilde kim acil iniş planlar ? bunu anca havacılıktan hiç anlamayan yada aynı kurumdan birisi böyle yorumlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaptığın yorumdan anladığım kadarıyla beyninin her kıvrımında cehalet var. uçağı yerden değilde birazcık içinden gören birisi olsan bu yorumu yapmazdın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar, ne mecburi inişi allahaşkına. Bu uçaklar cessna firması tarafından arka koltuk sökülüp yedek yakıt tankı takılarak amerikadan uçarak getirildi ve bir servet ödendi. Meskun mahale mecburi iniş nerede görülmüş, yada eğer böyle bişey yapmışlarsa, onlara diploma veren hocalarında, bunu onaylayan komutanlarınında bröve ve yetkileri elinden alınmalı. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun, ama alçak irtifada ve meskun mahalde bu uçağın ne işi vardı bunun sorgulanması gerekiyor. Eğer eğitim uçuşundalarsa ve 3 tane öğrenciyi bi uçağa bindirip gönderme zihniyeti hala devam ediyorsa yazıklar olsun. Çünkü yanlız uçan öğrenci bunu yapamaz ama devresinden gaza gelip yapar. Hele aralarında öğretmen varsa bundan sonra asıl ona geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADAŞLARI TEBRİK EDİYORUM. YAPABİLECEKLERİNİN EN İYİSİNİ YAPMIŞLAR. ALLAH CANLARINI BAĞIŞLAMIŞ. VERİLMİŞ SADAKALARI VARMIŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ümit ederim ki ülke olarak bu tarz uçak kazaları birdaha yaşamayız.allah korumuş üsteğmenlerimizi.kendilerine büyük geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaralı Üsteğmenlerimize acil şifalar diliyorum . İnşallah böyle talihsiz olaylarla bir daha kaşılaşmayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu denli ucuz atlatılmasının tesellisiyle şuna da dikkat çekmek gerek. Büyük ihtimalle bu bir düşme değil, acil iniştir. Başarılarından dolayıda tebrik etmek gerekir personeli! Tekrar geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaralı personele geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000