17 Ocak 2010, Pazar 08:04:41

Düşen uçağın enkazı bulundu, pilot öldü!

Rusya'nın uzak doğusundaki Habarovsk bölgesinde önceki gün radardan kaybolan Su-27 tipli Rus savaş uçağın enkazına ve pilotun cesedine ulaşıldı...

Rusya Savunma Bakanlığı, olay üzerine Su-27 tipli savaş uçaklarının kullanımını askıya alındı.

Rusya Savunma Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkanı Binbaşı Aleksey Kuznetsov, radardan kaybolan savaş uçağının enkazına ulaştıklarını belirtti. Sözcü Kuznetsov, "Komsomolsk-na-Amur kentine 20 kilometre yakınlığında uçak enkazının bir hissesine ulaştık. Olay yerinde pilotun cesedi de bulundu." dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü, enkaz yerinde uçağın kara kutusunun bulduklarını da sözlerine ekledi. Olay ve kara kutunun incelenmesiyle ilgili Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinden oluşan özel komisyon oluşturuldu.

SU-27 UÇAKLARININ KULLANIMI GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Rusya Savunma Bakanlığı, ayrıca Su-27 tipli savaş uçaklarının kullanımını da geçici olarak durdurdu. Sözcü Binbaşı Kuznetsov, "Habarovsk bölgesinde meydana gelen kazanın aydınlatılmasına kadar olan süreçte Su-27 tipli savaş uçaklarının kullanımı geçici olarak yasaklanmış bulunuyor." diye konuştu. Rus yetkililere göre, uçak teknik nedenlerden dolayı düşmüş olabilir. Rus İnterfaks ajansına konuşan bir Rus yetkili, "İnsan ve hava faktörü dahil çeşitli ihtimalleri de araştırıyoruz." şeklinde konuştu.

SamanyoluHaber

Düşen uçağın enkazı bulundu, pilot öldü!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000