23 Ekim 2018, Salı 16:27:47

Düşen helikopterin pilotu konuştu

Bostancı sahilinde meydana gelen ve iş insanı Halil İbrahim Ünver'in yaşamını yitirdiği helikopter kazasından yaralı kurtulan pilot İsmet Özgür'ün, kazaya ilişkin soruşturmayı yürütülen savcılıkça "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı.
  • Atma recep din kardeşiyiz ......Bilirkişi isimli arkadas ken di adıma bir olayı biliyorum helikoptere Yıldırım şimşek ne dersen artık çarptı . Zar zor indiler butün kumanda cubukları metal metale kaynamıs pal yanmıs vs .. Ayrıca bakım kitaplarına bakarsan ‘lightning strike ‘’ diye özel kontrollerde bölüm vardır .. yani helikopter havacılıgını bildiğini sanmıyorum sallama istersen
  • İsmet kaptan Adamı dibidir, tecrübeli kaliteli ve tam bir pilottur. Kaza bu, Allah beterinden saklasın. Yıldırım kaynaklı görünüyor Allah muhafaza!
  • ŞEKER DEĞİL BU EFENİM YAĞMUR ÇAMUR YILDIRIM ETKİLEMEZ, KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN O ZAMAN HAVA TAŞITLARI SADECE YAZIN KULLANILIR. SAÇMALAMAYIN. HİÇ BİR HELİKOPTER BEYLİKDÜZÜ TV KULESİNE ÇARPMAZ, YAĞMURDAN YILDIRIMDAN DÜŞMEZ. HALA METEOROLOJİK ŞARTLAR FALAN ATIP TUTAN YORUMLAR OKUYORUM..
  • Kalkış iznini nerden aldınız(bu soru kilit ve hayati öneme sahip savcılığın bunun üzerinde durması lazım.ne gökçen ne yeşilköy twr olmadığı kesinlikle biliniyor).eee vfr uçan helipad ten vs yerden kalkan helikopter sadece plan dolduruyor planda tüm meteoroljik şartları okudum hanesini dolduruyor.beyefendi bunu brifing ofise gönderiyor(aim).dikkatinizi çekerim herhangi bir hvlimanından kalkış yapmıyor ki kule bulut alt tavanı veya görüş ten dolayı (ctr içi veya dışı ) kalkış vermeme durumu gerçekleşsin.bu arada special vfr uçuyorsa veya helikopter ifr donanıma haizse onu bilemem acaba bu yazdıklarım savcılığa araştırmada ufakta olsa bir ışık tutabilirmi
  • Ne dedi, benim yaptigimi yapmayin dediyse dogru soylemis.
  • Denize düşen helikopterden kaçma kursunun faydaları . Helikopter zor alet emercensileri kafa karıştırıcı hele birde drniz üzerinde.

Bostancı sahilinde meydana gelen ve iş insanı Halil İbrahim Ünver'in yaşamını yitirdiği helikopter kazasından yaralı kurtulan pilot İsmet Özgür'ün, kazaya ilişkin soruşturmayı yürütülen savcılıkça "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 6 Eylül'de Bostancı sahilinde düşen ve Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver'in yaşamını yitirdiği, helikopter pilotu İsmet Özgür'ün yaralandığı helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.

Kazadan yaralı kurtulan pilot İsmet Özgür, soruşturmayı yürüten savcılığa gelerek, "şüpheli" sıfatıyla bildiklerini anlattı.

Özgür ifadesinde, 34 yıllık pilot olduğunu, 14 yıldır da sivil havacılık sektöründe uçtuğunu belirterek, "8 yıldır da Ünver Holding bünyesinde Ünver Havayolları firmasında pilot olarak çalışıyorum. Daha önce 20 yıl boyunca Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda test pilotluğu yaptım. Olay tarihinde uçuş yaptığım helikopter 2007 model olup yanılmıyorsam 5 Temmuz 2017'de Yunanistan'dan satın alındı." ifadelerini kullandı.

Heliktopterin satın alındıktan sonra gerekli bakımları ve işlemlerinin yapıldığını, 27 Mayıs'ta gerekli izinler alındıktan sonra da şirket bünyesinde kullanılmaya başlandığını belirten Özgür, "Bu helikopterle kazanın olduğu tarihe kadar yaklaşık 54 saat uçuş yapmıştım. En son kaza tarihinden 15-20 gün önce motor sisteminde küçük bir arıza vardı. Bu arıza giderildi. Tüm bakım ve onarımların tamamı yetkili bakım merkezi olan Sancak Air'de yapıldı." bilgisini verdi.

"HELİKOPTERİN GÖRÜNÜRDE HİÇBİR ARIZASI YOKTU"

İsmet Özgür, olay tarihinde Kartal Mermerler Holding firmasından Ünver Holding'in sahibi Halil İbrahim Ünver ile birlikte helikoptere bindiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Helikopteri tek pilot olup sadece ben kullanıyordum. Halil Ünver yolcu olarak bulunuyordu. Yanılmıyorsam saat 16.38'de kalkış yaptık. Büyükçekmece Alkent Göl Malikaneleri Helipet'e gidiyorduk. Kalkıştan yaklaşık 7-8 dakika sonra 225 metre yükseklikteyken ve Bostancı açıklarında seyrederken, normal rotasında giderken birden daha önce hiç duymadığım 'çavvv' diye bir ses duydum. Ben 34 yıllık pilotum. Daha önce hiç böyle bir ses duymamıştım. Motordan veya Pal'den gelip gelmediğini bilmiyorum. Daha önce kullandığım helikoptere hiç yıldırım çarpmamıştı. Yıldırım çarpması olup olmadığını da değerlendiremiyorum."

Helikopterin göstergelerinde herhangi bir farklılık ya da arıza olmadığını, ikaz ışıklarında herhangi bir değer de görmediğini kaydeden Özgür, "Bu sesle birlikte helikopter aniden irtifa kaybetti. Çok hızlı bir şekilde denize çakıldık. Ben ve Halil İbrahim Ünver, helikopterin içerisinde yaklaşık 9 metre dibe battık. Daha sonra denizin dibinden kendimizi hızla yukarı tahliye ettik. Olayın ardından Mavi Marmara ismi ile hatırladığım bir gemideki şahıslar bizlere yardım etti." ifadelerini kullandı.

Pilot İsmet Özgür, helikopterin görünürde hiçbir arızası olmadığını dile getirerek, şunları anlattı:

"Bakımları yapılmıştı. Olay saatinden önce yoğun yağış vardı. Ancak bu bizim kalkışımızdan yarım saat önceydi. Hava düzeldikten sonra kalkış yaptık. Zaten uygun olmayan şartlarda kalkış izni verilmezdi. Hava biz uçuş yaptığımız sırada bulutluydu. Ancak yağış yoktu. Benim kazanın meydana gelmesinde herhangi bir kusurum yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Bostancı Sahili'nde 6 Eylül'de kuyruk numarası "TC-HYU" olan, "BELL 430" model helikopter düşmüş, kazada Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver ile pilot İsmet Özgür yaralanmıştı. Ünver, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. (Hürriyet)

Düşen helikopterin pilotu konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Herseyi blen adam ~ 5 yıl önce
Atma recep din kardeşiyiz ......Bilirkişi isimli arkadas ken di adıma bir olayı biliyorum helikoptere Yıldırım şimşek ne dersen artık çarptı . Zar zor indiler butün kumanda cubukları metal metale kaynamıs pal yanmıs vs .. Ayrıca bakım kitaplarına bakarsan ‘lightning strike ‘’ diye özel kontrollerde bölüm vardır .. yani helikopter havacılıgını bildiğini sanmıyorum sallama istersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmet kaptan ~ 5 yıl önce
İsmet kaptan Adamı dibidir, tecrübeli kaliteli ve tam bir pilottur. Kaza bu, Allah beterinden saklasın. Yıldırım kaynaklı görünüyor Allah muhafaza!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 5 yıl önce
İsmet abi kara havacılığın yetiştirdiği nadir pilotlardandır.kendisini çoğu kişi bilir ilk5 tedir kendisi.uçmayı cesareti helikopteri uçağı test etmeyi onunla öğrendik.geçmiş olsun abim
BİLİR KİŞİ ~ 5 yıl önce
ŞEKER DEĞİL BU EFENİM YAĞMUR ÇAMUR YILDIRIM ETKİLEMEZ, KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN O ZAMAN HAVA TAŞITLARI SADECE YAZIN KULLANILIR. SAÇMALAMAYIN. HİÇ BİR HELİKOPTER BEYLİKDÜZÜ TV KULESİNE ÇARPMAZ, YAĞMURDAN YILDIRIMDAN DÜŞMEZ. HALA METEOROLOJİK ŞARTLAR FALAN ATIP TUTAN YORUMLAR OKUYORUM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 5 yıl önce
Yani overcast te olsa vfr şartlar haizmiş gibi uçabilir diyorsunuz .çünkü şeker kutusu değil diyorsunuz doğrumu anladım bilen kişi...
BİLİR KİŞİ ~ 5 yıl önce
OVERCAST OLSA DA OLMASA DA, BU TEYYARELER JELİBON DEĞİL EFENİM YILDIRIM ÇARPMAZ DİYORUM, BOŞUNA METEOROLOJİL BULGULARLA YORULMAYIN. ECZACIBAŞI VE OTOKAR HELİKOPTERİ DÜŞÜŞLERİ MELTEM ESİNTİSİNDEN DEĞİL !
Atc ~ 5 yıl önce
Kalkış iznini nerden aldınız(bu soru kilit ve hayati öneme sahip savcılığın bunun üzerinde durması lazım.ne gökçen ne yeşilköy twr olmadığı kesinlikle biliniyor).eee vfr uçan helipad ten vs yerden kalkan helikopter sadece plan dolduruyor planda tüm meteoroljik şartları okudum hanesini dolduruyor.beyefendi bunu brifing ofise gönderiyor(aim).dikkatinizi çekerim herhangi bir hvlimanından kalkış yapmıyor ki kule bulut alt tavanı veya görüş ten dolayı (ctr içi veya dışı ) kalkış vermeme durumu gerçekleşsin.bu arada special vfr uçuyorsa veya helikopter ifr donanıma haizse onu bilemem acaba bu yazdıklarım savcılığa araştırmada ufakta olsa bir ışık tutabilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne dedi ~ 5 yıl önce
Ne dedi, benim yaptigimi yapmayin dediyse dogru soylemis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dunker Kursu ~ 5 yıl önce
Denize düşen helikopterden kaçma kursunun faydaları . Helikopter zor alet emercensileri kafa karıştırıcı hele birde drniz üzerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000