10 Haziran 2010, Perşembe 14:21:43

DÜŞEN HELİKOPTERDEN KURTULAN OLMADI

Dakikalar geçtikçe yaşanan kazanın ayrıntıları da belirmeye başladı.Tokat Valisi Şerif Yılmaz, düşen askeri helikopterle ilgili olarak, ''Bize şu ana kadar intikal eden bilgiler kurtulanın olmadığı yönünde'' dedi.

Vali Yılmaz yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü yönünde bölgedeki vatandaşlardan ihbar geldiğini, bunun üzerine bölgeye jandarma birliklerinin, itfaiye ve acil yardım ekiplerinin, arama kurtarma timlerinin gönderildiğini söyledi. Yılmaz, ''Helikopter yanmış, arkadaşlarımız olay yerine ulaştı, şu anda onunla uğraşıyor'' dedi.

Helikopterde bulunan personel sayısı ile ilgili henüz kendisine net bir bilgi gelmediğini belirten Yılmaz, helikopterin Tokat'tan kalkmadığını ifade ederek, ''Dışarıdan gelen bir helikopter. Askeri, jandarmaya ait bir helikopter olduğu için personel ile ilgili rakamı tam teyit etmediğim için söyleyemiyorum. Sayı yok ama bize şu ana kadar intikal eden bilgiler kurtulanın olmadığı yönünde'' diye konuştu.

Şerif Yılmaz, helikopterin Giresun'dan havalandığı bilgisini aldıklarını sözlerine ekledi.

BÖLGEYE ASKERİ HELİKOPTERLER SEVK EDİLİYOR

Tokat'ta askeri helikopterin düştüğü mevkiye çok sayıda ekiple birlikte askeri helikopterlerin de sevk edildiği bildirildi.

Merkeze bağlı Gölcük köyü muhtarı Şenel Küçük, helikopterin düşüşünü gördüğünü belirterek, hayvan otlattığı arazide askeri helikopterin Kuzalan Yaylası ile Şehitler köyü arasındaki ormanlık bir araziye düştüğünü söyledi.

Küçük, şu anda bu bölgeden dumanların yükseldiğini, bulunduğu alandan da dumanın görülebildiğini ifade ederek, helikopterin düştüğünü fark edince jandarma ekiplerine bildirdiklerini, şu anda 2 askeri helikopterin bölgenin üzerinde uçuş yaptığını anlattı.

Bu arada bölgenin sisli olduğu, ekiplerin olay yerine ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.

(Star)

DÜŞEN HELİKOPTERDEN KURTULAN OLMADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000