08 Nisan 2010, Perşembe 09:33:23

DURDURUN BU SKANDALLARI

SAS Havacılık’ın Atatürk Havalimanı’nda üç yıldan bu yana yaptığı usulsüzlükleri belgeleri ile ortaya koyan AirportHaber bu kez bir hava taksi şirketinin yaptığı inanılmaz skandalı ortaya çıkarıyor.
  • ADAMIN LİSANSI VARSA UÇAR.ZATEN ATPL SORUNU İLE TÜRK PİLOTLARI UÇAMIYOR.BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRECEĞİMİZE SORUNLARIMIZI ÇÖZELİM.BAKALIM OLAY NASIL OLMUŞ BİLİYORMUSUNUZ.BEN ARAŞTIRDIM,HİÇBİRŞEY YOKMUŞ İKİNCİ PİLOTUN VİZESİ OLMADIĞI İÇİN UÇAK DÖNENE KADAR MİSAFİR ETMİŞLER,TUTUKLAMA VE BÖYLE OLAYLAR YOKMUŞ.ÖYLE BİRŞEY OLSA ADAMI BIRAKIRLARMI.HANGİ BİLGİSİZ YAZIYOR.AYIP.AYRICA PİLOT İSİMLERİ YAZILIRMI?OLAYLARIN GERÇEĞİNİ ÖĞRENMEDEN NASIL YAZILIR,BENDE ANLAMADIM.BEN PİLOT DEĞİLİM AMA YAKLAŞIMLARI BU CAMİYA YAŞIŞTIRAMADIM.SİZ PİLOTLAR BİRBİRİNİZİMİ YİYORSUNUZ.BEN SİZLERİN SORUNLARINI İNCELEYEN,ARAŞTIRAN BİLİM ADAMIYIM.HEPİNİZE BAŞARILAR.
  • Ozaman yazdıklarımızı dikkte almayın ltf.
  • ne var bunda diye ben yazdim cunku haberin ilk versiyonunda şimdiki bilgiler yoktu.. sadece selanike gidilmiş landing kartin tarihi gectiği için sorun olmuş deniyordu. diger bilgiler type olmadiği vs filan hiçbirisi yazmiyordu..bizim yorumlarimiz uzeirne airport editorleride haberi duzeltmişlerdir.
  • bunun skandal olmadığını savunana arkdaşlar saçmalıyorsunuz..yanlış yere takılmıssınız..uçağı yunanistana götüren pilotun type rating yok..yani o tipte uçamaz..bu skandal değil de nedir..? landing kartına,diğer sınava girip gelen pilota filan takılmayın..onlar normal...akıllı yorumlar yapın..sizin d eişinize gelmiyo sanıırm..ya da adı geçen firmanın adamlarısınız..
  • Kitabımı yazmaya başladım :) kitabımı çıkartınca asıl skandallar gelecek isim isim şirket şirket tek tek açık seçik yazılacak devede kulak kalacak bazı skandallar
  • Ne var bunda türü yorum yapanlar Airport haberin kırmızıyla yazdığı yerleri anlayana kadar tekrar tekrar okusunlar tavsiye ederim....
  • O hangarlardaki uçak parçalarının denetimini kim yapıyor,1 tane gümrükçü varmı?Kule altından bir farkı yokki oranın.Şimdi B.Jetin captainlarınında son similator eğitim süreleride geçti çünkü 1 aydan fazla uçamadılar.Şimdi ruhsat alınca nasıl uçacaklar.Orada bazı kaptanların sağlık sorunları bazı yöneticilerin form-4 sorunlarıda var.Hep böyle,hep 3 kağıt İstanbula geleli kısa süre oldu ama herşey berbat burada.
  • Bırakın ehliyetsiz araba kullanmayı eger bir pilot lisansında işli olmayan tipte uçmuşsa ki onu gosteriyor bu is cok vahim. Ayrıca SHGM bu konuda ne yapmış? o tarihten beri bu ucakları denetlemiştir...
  • ??? Neresi inanılmaz skandal anlamadım?
  • Skandal nerede yazan arkadas herhalde havacılık sektorunu ve kurallarını hıc bılmiyor.. kendisine soruyorum araba ŞÖFÖR koltuguna bile otururken adama ehliyet soruyorlar... biz uçaktan bahsediyoruz.. uçak pilotuda o kultuga oturmadan TİP eğitimini almak zorunda yoksa o koltuga oturamaz... haberden anladığım kadarıyla pilotun pilot lisansı var ama o tipte eğitimi yok.. yanı TAM BIR SKANDAL... BU PİLOT BU TİPTE UÇAMAAAZZZ... lutfen yorum yazarken bılerek yorum yazalım..

Bir süre önce Döysa Havacılık’ın bilgisayar ortamında sahte evrak düzenleyerek yapılmayan teknik bakımı yapılmış gibi gösterdiğini ortaya çıkaran AirportHaber, son olarak SAS Havacılık’ın üç yıldan bu yana Atatürk Havalimanı apronunda ruhsatı olmadan teknik bakım hizmeti verdiğini ve yedek parça sattığını belgeleriyle gün yüzüne çıkarmıştı.

Bu kez bir skandal haberi de hava taksi şirketlerinden Kaya Havacılık’tan geldi.

14 Ağustos 2009 tarihinde yaşanan olay, Yunanistan’dan gelen bir e-posta ile ortaya çıktı.

İhbarla ilgili araştırma yapan Airporthaber, geçerli lisansa sahip pilot olmadığı halde pilot koltuğunda uçuş yapıldığını ortaya çıkardı.

İşte skandalın ayrıntıları:

Tarih 14 Ağustos 2009…

Kaya Havacılık’a ait TC-TKC kuyruk tescilli Hawker 850 XPi tipi uçak İstanbul-Selanik-İstanbul uçuşunu yapmak üzere saat 08:00’de Atatürk Havalimanı’ndan kalktı.

Uçağın kaptan pilot koltuğunda Avni Akkaya, ikinci pilot koltuğunda ise Ümit Erduran vardı.

Uçakta Hikmet Kezban Arca, Ayşe Savur, Nahit Kabakçı, Melek Huma Kabakçı ve Sevil Dolmacı ile Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Yakup Yılmaz ve Kelebek yazarı Melis Alphan bulunuyordu.

Uçak saat 08:50’de Selanik’e indi. Yolcular uçaktan indi, kokpit ekibi de uçağı aprona park ettikten sonra Selanik’e giriş yapmak için pasaport kontrol noktasına geldi.

Pasaport kontrolünde Ümit Erduran’ın pasaportuyla ilgili bir sorun yaşandı. Yunan polisi, pasaportun yanı sıra Erduran’ın ‘landing’ (crew certificate) kartını istedi. Ancak Erduran’ın polise verdiği landing kartının kullanım süresinin geçtiği, eski çalıştığı havayolu şirketine ait olduğu ve dolayısıyla geçerli olmadığı anlaşıldı. Pilotun lisansına bakıldığında ise asıl vahim tablo ortaya çıkıyor. Çünkü pilot koltuğunda oturan Ümit Erduran'ın Hawker 850xpi tipine sahip olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Ümit Erduran, geçersiz lisansla uçuş yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Selanik Havaalanı’nda yaşanan kriz uzun uğraşlar sonucu tatlıya bağlandı. Ancak pilot Erduran’ın uçuş yapmasına izin verilmediği için o sırada Ankara’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ATPL sınavlarına giren Korhan Çelik adlı pilot uçakla Yunanistan’a gitti.

Kaptan pilot Avni Akkaya ve Ümit Erduran’ın Selanik’e götürdüğü uçak, Avni Akkaya-Korhan Çelik pilot ikilisiyle İstanbul’a döndü.

DURDURUN BU SKANDALLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
ADAMIN LİSANSI VARSA UÇAR.ZATEN ATPL SORUNU İLE TÜRK PİLOTLARI UÇAMIYOR.BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRECEĞİMİZE SORUNLARIMIZI ÇÖZELİM.BAKALIM OLAY NASIL OLMUŞ BİLİYORMUSUNUZ.BEN ARAŞTIRDIM,HİÇBİRŞEY YOKMUŞ İKİNCİ PİLOTUN VİZESİ OLMADIĞI İÇİN UÇAK DÖNENE KADAR MİSAFİR ETMİŞLER,TUTUKLAMA VE BÖYLE OLAYLAR YOKMUŞ.ÖYLE BİRŞEY OLSA ADAMI BIRAKIRLARMI.HANGİ BİLGİSİZ YAZIYOR.AYIP.AYRICA PİLOT İSİMLERİ YAZILIRMI?OLAYLARIN GERÇEĞİNİ ÖĞRENMEDEN NASIL YAZILIR,BENDE ANLAMADIM.BEN PİLOT DEĞİLİM AMA YAKLAŞIMLARI BU CAMİYA YAŞIŞTIRAMADIM.SİZ PİLOTLAR BİRBİRİNİZİMİ YİYORSUNUZ.BEN SİZLERİN SORUNLARINI İNCELEYEN,ARAŞTIRAN BİLİM ADAMIYIM.HEPİNİZE BAŞARILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ozaman yazdıklarımızı dikkte almayın ltf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne var bunda diye ben yazdim cunku haberin ilk versiyonunda şimdiki bilgiler yoktu.. sadece selanike gidilmiş landing kartin tarihi gectiği için sorun olmuş deniyordu. diger bilgiler type olmadiği vs filan hiçbirisi yazmiyordu..bizim yorumlarimiz uzeirne airport editorleride haberi duzeltmişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunun skandal olmadığını savunana arkdaşlar saçmalıyorsunuz..yanlış yere takılmıssınız..uçağı yunanistana götüren pilotun type rating yok..yani o tipte uçamaz..bu skandal değil de nedir..? landing kartına,diğer sınava girip gelen pilota filan takılmayın..onlar normal...akıllı yorumlar yapın..sizin d eişinize gelmiyo sanıırm..ya da adı geçen firmanın adamlarısınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kitabımı yazmaya başladım :) kitabımı çıkartınca asıl skandallar gelecek isim isim şirket şirket tek tek açık seçik yazılacak devede kulak kalacak bazı skandallar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne var bunda türü yorum yapanlar Airport haberin kırmızıyla yazdığı yerleri anlayana kadar tekrar tekrar okusunlar tavsiye ederim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O hangarlardaki uçak parçalarının denetimini kim yapıyor,1 tane gümrükçü varmı?Kule altından bir farkı yokki oranın.Şimdi B.Jetin captainlarınında son similator eğitim süreleride geçti çünkü 1 aydan fazla uçamadılar.Şimdi ruhsat alınca nasıl uçacaklar.Orada bazı kaptanların sağlık sorunları bazı yöneticilerin form-4 sorunlarıda var.Hep böyle,hep 3 kağıt İstanbula geleli kısa süre oldu ama herşey berbat burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bırakın ehliyetsiz araba kullanmayı eger bir pilot lisansında işli olmayan tipte uçmuşsa ki onu gosteriyor bu is cok vahim. Ayrıca SHGM bu konuda ne yapmış? o tarihten beri bu ucakları denetlemiştir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
??? Neresi inanılmaz skandal anlamadım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Skandal nerede yazan arkadas herhalde havacılık sektorunu ve kurallarını hıc bılmiyor.. kendisine soruyorum araba ŞÖFÖR koltuguna bile otururken adama ehliyet soruyorlar... biz uçaktan bahsediyoruz.. uçak pilotuda o kultuga oturmadan TİP eğitimini almak zorunda yoksa o koltuga oturamaz... haberden anladığım kadarıyla pilotun pilot lisansı var ama o tipte eğitimi yok.. yanı TAM BIR SKANDAL... BU PİLOT BU TİPTE UÇAMAAAZZZ... lutfen yorum yazarken bılerek yorum yazalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000