27 Kasım 2017, Pazartesi 09:02:05

Durdurulan uçuşlar yeniden başlayacak mı?

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Kıbrıs Ercan Havalimanı’na karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlayacağını açıkladı.
  • ordu kıbrıs direk uçuşlar ne zaman başlayacak
  • Her seferinde OGU bilet fiyatları Samsun ve Trabzondan daha fazla, uçaklar doluyor, ama sefer sayıları artmıyor. Pegasusun İzmir uçuşlarında defalarca uçtum, her seferinde uçak full idi ama uçuşlar durduruldu. Bu işleri anlamak çok zor.
  • AnadoluJet'e yüklerler şimdi:) Yolcunun olup paranın olmadığı her yere uçuyor...
  • Siz önce ercanı adam edin ondan sonra uçuş talebinde bulunun.
  • Almanya ucuslari bir tek yaz mevsimi olmasin kis aylarindada Ordu Giresun Almanya seferleri istiyoruz yetkililer sesimizi duysun lutfen
  • Ordu-Giresun/ Kıbrıs uçuşları devlet destekli bir programdı. Uçağın yakıtının % 40'ı devlet tarafından karşılanıyordu. Pegasus doluluk olarak istenilen seviyenin yakalandığını ancak ekonomik olarak istenilen seviyeye gelinmediğini beyan etmektedir. Bu şu demek; bilet düşük olunca yolcu var bilet yüksek olunca yeterli yolcu yok. Perşembe-Pazartesi haftada iki uçuş çok rahatlıkla dolar ve çalışır...

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Kıbrıs Ercan Havalimanı’na karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlayacağını açıkladı.

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Kıbrıs Ercan Havalimanı’na olan karşılıklı direkt uçuşların iptal edilmesi iki ülke arasında başlayan turizm hareketliliğini durdururken, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı harekete geçti.

Ordu-Giresun Havalimanı ile Kıbrıs Ercan Havalimanı arasında 14 Ağustos 2016 tarihinde başlayan karşılıklı uçuşlar geçtiğimiz Ekim ayı sonunda sona ermişti.

15,5 ay süren Ordu-Giresun Havalimanı-Ercan karşılıklı uçak seferleri boyunca Ordu-Giresun Havalimanı’nı kullanarak Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun ile Karadeniz’in iç ilçelerinden on binlerce kişi KKTC'ye gitmiş, aynı rakamlarda da Karadeniz bölgesine turist akını olmuştu.

Karadeniz bölgesi ile KKTC arasında direkt uçuşlar ile artan turizm trafiği, direkt uçuşların iptal edilmesi ile bıçak gibi kesildi.

“Ordu, bizim için önemli”

Ordu Hayat'a konuşan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, uçak seferlerini yeniden başlatmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Anavatan Türkiye ile ilişkilere çok önem verdiklerini ve bu amaçla bir turizm tanıtma kampanyası başlattıklarını belirten Bakan Eroğlu, “Bu kampanyayı da, karşılıklı uçak seferlerinin ilk gününde Ordu ilimizden başlatmıştık. Onun için Ordu bizim için önemli” diye konuştu.

“Yeniden başlatacağız”

Haftada 3 gün olan karşılıklı uçak seferlerinin sona ermesinin kendilerini de üzdüğünü belirten KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, şunları söyledi;

“Ordu ve Karadeniz’den 1 yıl boyunca çok sayıda kardeşimizi Kıbrıs’ta ağırladık. Bizden de çok sayıda vatandaşımız Ordu’ya, Karadeniz’e bu havalimanı üzerinden geldi. Biz bu karşılıklı turizm hareketinin sürmesini istiyoruz. O yüzden uçak seferlerinin yeniden başlaması ile ilgili temaslarımız sürüyor. Bir başka firma ile de olsa bu seferleri en geç yılbaşı sonrası yeniden başlatmayı planlıyoruz.”

Durdurulan uçuşlar yeniden başlayacak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

naci ~ 6 yıl önce
ordu kıbrıs direk uçuşlar ne zaman başlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuhaf. ~ 6 yıl önce
Her seferinde OGU bilet fiyatları Samsun ve Trabzondan daha fazla, uçaklar doluyor, ama sefer sayıları artmıyor. Pegasusun İzmir uçuşlarında defalarca uçtum, her seferinde uçak full idi ama uçuşlar durduruldu. Bu işleri anlamak çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Presto ~ 6 yıl önce
AnadoluJet'e yüklerler şimdi:) Yolcunun olup paranın olmadığı her yere uçuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 6 yıl önce
Siz önce ercanı adam edin ondan sonra uçuş talebinde bulunun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buro ~ 6 yıl önce
Almanya ucuslari bir tek yaz mevsimi olmasin kis aylarindada Ordu Giresun Almanya seferleri istiyoruz yetkililer sesimizi duysun lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 6 yıl önce
Ordu-Giresun/ Kıbrıs uçuşları devlet destekli bir programdı. Uçağın yakıtının % 40'ı devlet tarafından karşılanıyordu. Pegasus doluluk olarak istenilen seviyenin yakalandığını ancak ekonomik olarak istenilen seviyeye gelinmediğini beyan etmektedir. Bu şu demek; bilet düşük olunca yolcu var bilet yüksek olunca yeterli yolcu yok. Perşembe-Pazartesi haftada iki uçuş çok rahatlıkla dolar ve çalışır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000