05 Haziran 2016, Pazar 09:51:31

Dünyanın pilotu eğitiliyor

Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlanan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde, kuruluşundan bugüne 14 ülkeden çok sayıda pilot 34 bin saat uçuş eğitimi aldı.
  • Şu yorumlarınızı okuyunca ne diyeceğimi bilemedim. Suriye'de Daeş'i vuran Rusya yazan mı arasın, ROE belli olduğu halde ihlal yapan jeti vuran pilotu ve komutanlarını suçlayan mı? Rusya hergün 10 hava saldırısının 9 unu öz be öz suriyeli muhaliflere yaparken, her gün 10 larca kadın çocuk parçalarken siz herhalde RT haberlerini izliyorsunuz. Ya 2012 de ihlal bile yapmadığı halde düşürülen F-4 ve şehit edilen 2 pilotumuz? O sıralarda ne izliyordunuz? Ya bundan sonra değişen ROE? Haberiniz mi yok yoksa? Evet, Suriye'de işler bizim için iyie gitmiyor, Rusya'sı, Iran'ı hatta ABD si, Türkiye ve Suriyeli Sünni müslümanları mahvetmek için elinden geleni yapıyor... Tamam da, bunda askerin, pilotun ne suçu var kardeşim????
  • Baslamissiniz tekrardan kavgaya .. birakin laf salatasinida isinizi yapin.. bu isin askeri sivili yok. Iyi pilotla kotu pilot var. Sen bilgini iyi tut, standartlara uy,isini iyi yap. Bide soguk kanliligini korudunmu senden iyi pilot yok. Birakin Asker kokenli pilotlarimizda orda islerini yapsinlar. Ayrilma vakti gelende gelsin buyursun. Herkesin ekmek teknesi. ISINIZI YAPIN ISINIZI birakin bos muhabbeti
  • Havacılık haberlerine meraklı çok amatör biri olarak yıllar önce Konya-Karapınar ve Kanada-Goose Bay Nato içinde bu çalışmayı almak için yarışıyor diye haberler okumuştum.Sonunda Goose Bay seçildi demişlerdi.
  • yeni bir şey değil bu.müşterek eğitim yapılıyor.NATO'da hep yapılır.örnekleri yabancı ülkelerde mevcuttur.böyle bir oraganizasyona ev sahipliği yapabilmek gurur vericidir.en güçlü olmak istiyorsanız en güçlü rakiplerle oynamalısınız.nettir.TSK ile ilgili atıp tutan ergen tayfasına tavsiyem,gidin yerinde görün.aklınız başınıza gelir.
  • Devletin parasıyla pilot olmak o kadar kolaysa sizler de olaydınız be kuzular, muhtemelen paçanız yemedi, askeri okul sınavlarını geçemediniz belki de sınava bile çağrılacak özellikleriniz olmadı, babalar gibi bu okulları kazanıp, çalışıp bitirip pilot olanlara burdan sallamak kolay tabii, cesaretsizler...
  • TK'ya Kendi fikrini çürürmüşsün! Senin gibiler biraz palazlanınca kibirde askerleri de yugoları da geçer.
  • Herkez kendi işine baksın; pardon, herkez önünden yesin diyecektim!
  • Bizim ucaklar condom'lu, reis gordumu acaba?
  • Düz uçuşla pilot olduğunu ve hatta bununla askeri pilotları aşağılamaya çalışan zeka ve yetenek yoksunları zatlar. Hapırsan da köpürsen de askeri geçmişi olan yetenekli donanımlı kaptanlar sivil havacılıkta yavaş yavaş hakettikleri yere gelecekler sizi de yönetecekler. Adam olana adam muamelesi olmayan senin gibileri de yalaklanmaya devam edecekler. Varsa gücün gir meclise yasayı değiştir mecburi hizmeti istediğin rakama çek. Hodri meydan. Ama senin hayatın hep kaybetmekle geçecek..... Yazık
  • Mümkünse orda kalsınlar TK ya gelmesinler

Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlanan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde, kuruluşundan bugüne 14 ülkeden çok sayıda pilot 34 bin saat uçuş eğitimi aldı.

Eni 300, derinliği 400 kilometre olan Anadolu Kartalı Hava Sahası'nda icra edilen uluslararası tatbikatlarda, katılımcı pilotlara savaşa ve gerçeğe en yakın senaryolarla eğitimler veriliyor. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'ne ilgi her geçen yıl artıyor.

Eğitim Merkezi Filo Komutanı Yarbay Emin İlker Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın 2001'de başladığını söyledi.

Merkezin kuruluşundan itibaren bugüne kadar milli ve yabancı katılımcılara eğitimler verildiğini anlatan Kurt, hava kuvvetlerinin savaşa hazır hale gelmesi için meşakkatli eğitim sürecinin icrasının gerektiğini belirtti.

"Nasıl savaşacaksan öyle eğitim yap"

Pilotların profesyonelleşmesi için eğitimlerin önemli olduğuna işaret eden Kurt, şöyle konuştu:

"Anadolu Kartalı'nda 'Nasıl savaşacaksan öyle eğitim yap' prensibinden yola çıkarak katılımcı pilotlara, savaşa ve gerçeğe en yakın senaryolar oluşturarak eğitim veriyoruz. Çok sayıda uçağın bir arada uçtuğu görevler icra ediliyor. Pilotlar aynı zamanda yerden havaya atılan füze sistemlerine karşı manevralar gerçekleştiriyor. İcra edilen manevralar, bünyemizdeki komuta kontrol merkezinden izlenebiliyor."

Eğitimin, pilotlar için son derece önemli olduğunu vurgulayan Kurt, "Eğitim, silahlı kuvvetlerin caydırılık özelliğinin vazgeçilmez parçasıdır. Bu zamana kadar 14 ülke ve NATO dahil 34 bin saat eğitim, 23 bin sorti gerçekleştirildi. Merkezimiz, Mevlana'nın 'Ne olursan ol yine gel' dediği gibi hem NATO hem de NATO üyesi olmayan ülkelere bir arada eğitim verme özelliğine sahiptir. Anadolu Kartalı, dünyadaki sayılı taktik eğitim merkezlerinden biridir ve marka haline gelmiştir." dedi.

Tatbikata 67 uçak ve bin 200 personel katıldı

Uluslararası Anadolu Kartalı-2016 Eğitimi'nin 30 Mayıs'ta Konya'da başladığını dile getiren Kurt, tatbikata Türkiye, İtalya, Hollanda, Suudi Arabistan, Pakistan'ın yanı sıra NATO AWACS unsurlarının katıldığını, çok sayıda ülkeden de gözlemci misafirlerin olduğunu bildirdi.

Kurt, tatbikatın gerçek harekat şartlarına uygun ortamda icra edildiğini, burada alınacak derslerle, personelin eğitim seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Bu yılki tatbikata 22'si yabancı 67 uçak ve bin 200 personelin katıldığını ifade eden Kurt, senaryo dahilinde, gerçeğe yakın savaş ortamında tüm katılımcıların bilgi, beceri ve tecrübelerinin paylaşılmasının amaçlandığını kaydetti.

Katılımcıların birleşik harekata yönelik eğitim seviyelerinin yükseltilmesinin hedeflendiğine değinen Kurt, şöyle devam etti:

"Hollanda bir KDC-10, İtalya 6 Tornado, Pakistan 6 adet F-16, Suudi Arabistan 8 Tornado, NATO bir E-3A, Türkiye ise 6 adet F-4E 2020, 32 adet F-16, bir E-7T havadan erken ihbar uçağı, bir KC 135 tanker, bir C-130, bir CN-235, 2 adet AS-532, bir UH-1H, bir fırkateyn ve bir hücumbotla katıldı. Avustralya 2 kontrolör, Azerbaycan ise 4 pilotla aktif katılımcı, Almanya, Bahreyn, Güney Kore, Fas, Katar, Kosova, Litvanya, Lübnan, Makedonya, Romanya, Sudan, Şili, Ukrayna ve Yunanistan gözlemci olarak tatbikatta yer alıyor."

Kurt, tatbikatın 10 Haziran'da sona ereceğini sözlerine ekledi.







Dünyanın pilotu eğitiliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Şaka mısınız? ~ 8 yıl önce
Şu yorumlarınızı okuyunca ne diyeceğimi bilemedim. Suriye'de Daeş'i vuran Rusya yazan mı arasın, ROE belli olduğu halde ihlal yapan jeti vuran pilotu ve komutanlarını suçlayan mı? Rusya hergün 10 hava saldırısının 9 unu öz be öz suriyeli muhaliflere yaparken, her gün 10 larca kadın çocuk parçalarken siz herhalde RT haberlerini izliyorsunuz. Ya 2012 de ihlal bile yapmadığı halde düşürülen F-4 ve şehit edilen 2 pilotumuz? O sıralarda ne izliyordunuz? Ya bundan sonra değişen ROE? Haberiniz mi yok yoksa? Evet, Suriye'de işler bizim için iyie gitmiyor, Rusya'sı, Iran'ı hatta ABD si, Türkiye ve Suriyeli Sünni müslümanları mahvetmek için elinden geleni yapıyor... Tamam da, bunda askerin, pilotun ne suçu var kardeşim????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RF4E ~ 8 yıl önce
1.Uçak F4E değil keşif amaçlı RF4E'dir. 2.RF4E'nin keşif görev profil emri MİT tarafından planlanmış,buna Hava Kuvvetleri tarafından muhalefet şerhi düşülmüştür.Temel amaç Suriye hava savunmasında NATO ve İsrail için saldırı amaçlı zayıf nokta yer keşfidir. 5.Madem çok insalcılığınız tuttu,İran kadar olup Şii Türkmenlere de silah gönderseydiniz. 6.Hayat havuz medyasından ibaret olmadığı gibi RT de ibaret değildir.Stratejik beyinsizler tarafından yönetilen Turkiye,Katar'dan çıkan(Geçen sene Rusya'nın 2 katı tespit edildi) ve Irak, Suriye,Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşacak olan doğalgaz boru hattı için tüm kanın aktığını;Rusya'nın da Suriye'de Avrupa'daki tekelinin kırılmaması için olduğunu,Katar'ın bunun için Türkiye'de siyasetçilere para dağıttığını da bilirdi 8.Türk pilotlarına tavsiyem Baltık denizinde ABD savaş gemilerine köprü altı alçak çeken SU24 videosunu izleyin var olan angajman kurallarının asıl amacının ülke menfaati için olduğu noktasında dersinizi çalışın.
Isinizi yapin isinizi ~ 8 yıl önce
Baslamissiniz tekrardan kavgaya .. birakin laf salatasinida isinizi yapin.. bu isin askeri sivili yok. Iyi pilotla kotu pilot var. Sen bilgini iyi tut, standartlara uy,isini iyi yap. Bide soguk kanliligini korudunmu senden iyi pilot yok. Birakin Asker kokenli pilotlarimizda orda islerini yapsinlar. Ayrilma vakti gelende gelsin buyursun. Herkesin ekmek teknesi. ISINIZI YAPIN ISINIZI birakin bos muhabbeti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Minik Serçe ~ 8 yıl önce
Havacılık haberlerine meraklı çok amatör biri olarak yıllar önce Konya-Karapınar ve Kanada-Goose Bay Nato içinde bu çalışmayı almak için yarışıyor diye haberler okumuştum.Sonunda Goose Bay seçildi demişlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 8 yıl önce
yeni bir şey değil bu.müşterek eğitim yapılıyor.NATO'da hep yapılır.örnekleri yabancı ülkelerde mevcuttur.böyle bir oraganizasyona ev sahipliği yapabilmek gurur vericidir.en güçlü olmak istiyorsanız en güçlü rakiplerle oynamalısınız.nettir.TSK ile ilgili atıp tutan ergen tayfasına tavsiyem,gidin yerinde görün.aklınız başınıza gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengomen ~ 8 yıl önce
Devletin parasıyla pilot olmak o kadar kolaysa sizler de olaydınız be kuzular, muhtemelen paçanız yemedi, askeri okul sınavlarını geçemediniz belki de sınava bile çağrılacak özellikleriniz olmadı, babalar gibi bu okulları kazanıp, çalışıp bitirip pilot olanlara burdan sallamak kolay tabii, cesaretsizler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
TK'ya Kendi fikrini çürürmüşsün! Senin gibiler biraz palazlanınca kibirde askerleri de yugoları da geçer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Herkez kendi işine baksın; pardon, herkez önünden yesin diyecektim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba? ~ 8 yıl önce
Bizim ucaklar condom'lu, reis gordumu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu gökler bizim ~ 8 yıl önce
Düz uçuşla pilot olduğunu ve hatta bununla askeri pilotları aşağılamaya çalışan zeka ve yetenek yoksunları zatlar. Hapırsan da köpürsen de askeri geçmişi olan yetenekli donanımlı kaptanlar sivil havacılıkta yavaş yavaş hakettikleri yere gelecekler sizi de yönetecekler. Adam olana adam muamelesi olmayan senin gibileri de yalaklanmaya devam edecekler. Varsa gücün gir meclise yasayı değiştir mecburi hizmeti istediğin rakama çek. Hodri meydan. Ama senin hayatın hep kaybetmekle geçecek..... Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Farkındalığı ve CRM'i olmayan zatlar; daha Rus Su24'ü ile Suriye Su24'nü ayırt edemediğiniz için sayenizde Kürdistan kurulacak.Stratejik derinliğiniz,Harp Akademisinden hocanız "Serok"Davutoğlu kadar.13 sn.ihlal yapan bir uçak; sizler Haftanin, Hakurk,Basyan,Kandil PKK üsleri için Irak hava sahasını günde kaç saat ihlal ediyorsunuz?Suriye'deki PKK'yı neden vuramıyorsunuz?Yaptığınız dangallıklığın, ekonomik olarak değeri ise paha biçilmez Daha geçenlerde diyeti olarak Rus SA7 ile bir AH1 vuruldu ve 2 şehit.Kıbrıs Barış harekatından (ADATEPE,KOCATEPE) beri hiç alışkanlığınız hiç değişmemiş anlaşılan:"ÖNCE VURALIM ÇARESİNE BİLHARE BAKARIZ,SAHİ BEN NE VURDUM?" temel mottonuz.Sayenizde Türkiye,ISID ile savaşan Rus uçağını düşürdüğü için tüm dünyada IŞID DESTEKÇİSİ olarak anılıyor.Bu noktadan sonra arkadaş bir de turistin gelmediği ülkede kalkmış sivil havayolunda uçaçakmış,yönetici olacakmış, tum gökyüzü de onunmuş(!)Kuzum sen o A320'yi ,B738'i anca FERRY olarak uçurursun, tabii ortada şirket kalırsa.
Kılıç ~ 8 yıl önce
Pensilvanya drakulası FETO'ya hanginiz kılıç gönderdi bakayım?
Pislik ~ 8 yıl önce
Bıraktığınız pisliği temizlemek de ÖKK,SAT,SAS ve polise kaldı havalı cabbar seni.
ANTALYA ~ 8 yıl önce
Kapanan 6000 iş yeri ve intihar eden eden esnafı için teşekkürü size mi yollayalım(!)Alda gökleri başına çal.
FO ~ 8 yıl önce
Mümkünse orda kalsınlar TK ya gelmesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xfgchgvkknlöşokşöibbjjhg ~ 8 yıl önce
Koç'um kuyruğuna mı bastılar onlar ?
Chghvhknklöok ~ 8 yıl önce
Onlar gelmeye devam edecek ve senin gibileri eğitmeye ( ?!?! ) devam edecekler.
No comment capt. ~ 8 yıl önce
Kaptanlığa geçişin uzunlamasına ve birde aldığın eğitimin kalitesi ortaya çıkıyor diye mi asker kökenli pilotlara saldırıyorsun. Devlet 15 mecburi hizmet süresi koyduysa, yasal olarak kim tutabilir. 2. Sen tamamladığın eğitimle yüksek maaşla işe başla biz 8 sene askeri okul + 2 uçuş eğitimi ve 25 mecburi hizmet öylemi, kusura bakma f/o ama yemezler, ki zaten eminim hava lisesi ve hava harp okulu sınavlarına girmiş başarılı olamayan biri olarak saldırıya devam edeceksin.
Kyzer ~ 8 yıl önce
Neden? TK senin babanın malı mı??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000