09 Mayıs 2012, Çarşamba 08:32:48

DÜNYANIN İLK UÇAK OTELİ

İsveç'teki Arlanda Havaalanı dünyanın ilk ve tek uçak hosteline ev sahipliği yapıyor. Stokholm'deki havaalanının içinde bulunan Jumbo Stay isimli hostelin 85 yatağı bulunuyor.

İsveç'te girişimciler Boeing 747 tipi bir uçağı 27 odalı bir hostele çevirdi. Başkent Stokholm'deki hostelin kokpitinde uyumak isteyenler 500 euroyu gözden çıkarmak ve banyoyu diğer turistlerle paylaşmak zorunda.

İsveç'teki Arlanda Havaalanı dünyanın ilk ve tek uçak hosteline ev sahipliği yapıyor. Stokholm'deki havaalanının içinde bulunan Jumbo Stay isimli hostelin 85 yatağı bulunuyor. 25 odası ve kokpit bölümünde yer alan özel suiti ile turistlere bir fırsat sunduğunu söyleyen girişimci Oscar Dios "Yeni oteller açmayı düşünüyorum. En pahalı oda olan kokpit suitinde kalmak 500 euro" dedi.

500 yolcu kapasiteli jumbo jetin 1976 yılında yapıldığını ve 2002'de emekliye ayrıldığını belirten Dios, "Diğer odalar hostellerde olduğu gibi yatakhane düzeninde ve fiyatlar 60 euro'dan başlıyor" açıklamasını yaptı. Fiyatlara kahvaltının dahil olduğu hostelde mutfak ve tuvalet ortak paylaşım alanında bulunuyor. Resepsiyon da havaalanı gibi tasarlandı. 

DÜNYANIN İLK UÇAK OTELİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000