13 Haziran 2012, Çarşamba 08:47:39

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜÇÜNCÜ İŞ ADAMI

Berkshire Hathaway bünyesindeki NetJets, 425 adet Bombardier ve Cessna uçağı siparişi verdi
  • bizimkiler hala falconla uğraşsın :P

Dünyanın en zengin iş adamları arasında ilk üçte yer alan Warren Buffett’in sahibi olduğu Berkshire Hathaway bünyesindeki NetJets, 425 adet Bombardier ve Cessna uçağı siparişi verdi. Toplam 9.8 milyar dolarlık uçak siparişiyle Buffett, özel havacılık sektörünün en büyük alımını gerçekleştirmiş oldu

Dünyanın en zengin 3’üncü iş adamı Warren Buffett, 9.8 milyar dolarlık uçak siparişi vererek özel havacılık sektörü tarihinin en büyük satın almasını gerçekleştirdi. 44.9 milyar dolar civarında bir servete sahip olduğu tahmin edilen Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway şirketi bünyesinde faaliyet gösteren özel uçak şirketi NetJets, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki filolarını güçlendirmek için toplam 425 adet Bombardier ve Cessna uçağı sipariş etti.

Sipariş edilen uçaklardan 275’inin Bombardier Challenger olduğu belirtilirken, bunun son 15 ay içerisinde NetJets’in Kanadalı uçak yapımcısına verdiği 2’nci sipariş olduğu da vurgulandı. NetJets’in sadece Bombardier uçağı siparişinin
toplam tutarın 7.3 milyar doları buluyor. Bombardier, uçakları 2014 ve 2015 yıllarında teslim etmeye başlayacak. PI Financial analistlerinen Chris Murrey, “Normal şartlar altında Bombardier’in yıllık kazancının 10 milyar doları bulduğunu düşünecek olursak, bu gerçekten çok büyük bir sipariş” yorumunda bulundu.

Cessna’nın ise anlaşma gereğince sipariş aldığı 150 uçağın teslimatına 2016 yılında başlaması gerekiyor. Bu NetJets’in son 2 yıl içerisinde 3’üncü büyük uçak alımı. Geçen yıl Mart ayında da 6.7 milyar dolar değerinde 120 Bombardier uçağı siparişi veren NetJets, 2010 yılının Ekim ayında da Brezilyalı Embraer şirketine 1.05 milyar dolar değerinde 125 uçak sipariş etmişti.
 

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜÇÜNCÜ İŞ ADAMI

Yorumlar

yazık yahu ~ 12 yıl önce
bizimkiler hala falconla uğraşsın :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000