27 Ocak 2017, Cuma 09:11:01

Dünyanın en uzun uçuşu için geri sayım başladı

Avustralya merkezli hava yolu firması Qantas Sidney - Londra ve Sidney - New York arası kesintisiz uçuşlar için kolları sıvadı.
  • Qantas Avustralya pastasını bölüşmemek için THY ye frekans verdirmediği için Avustralya ya uçamıyoruz diye biliyorum,Temel Beyin hayaliydi çok uğraştı,malesef olmadıydı B777-200LR ler düşünülmüştü,inşallah bu sıkıntılı günleri atlatınca o günleride göreceğiz.
  • Dünyanın en prestijli uçak firması olabilirsiniz. Lakin gözünüz her zaman ilk olmaktan ayrılmıyorsa bu sizi daha prestijli bir uçak şirketi yapar. Qantas zaten bir dünya devi. A380' lerle yaptığı uçuşlar neredeyse herkesin gözlerini kamaştırıyor.Bu yüzden Dünyanın En İyi Uçak firması olamaktansa, Dünyanın ilklerini gerçekleştiren uçak firması olmak benim tercihimdir...
  • Abartmayın, biz Avustralya - Yeni Zelanda gibi dünyanın öbür ucunda değiliz. Bizim bu tür uçaklara sizin düşündüğünüz kadar ihtiyacımız yok. Avustralya - Yeni Zelanda'nın halkı zaten İngiliz, akraba milletler. Onlar akrabalarına daima gitmek zorunda. Sanki birer gurbetçi gibi. Ama bizim bu kadar uzun mesafelere yolcumuz sınırlı. Bu yüzden de ara hattan yolcu alır verir, öyle gidersiniz, yani 1-stop gidersiniz, yani yakıt ikmal edebilirsiniz. Yani LR-ER uçağa aman aman ihtiyacınız yok. Hep prestij peşindesiniz. Ama sadece prestij için de 1-2 uçak alınmaz. Tip eğitimi, uçuş ekibi, bakım, hangar, yedek parça, pist, merdiven, körük, hepsi için yatırım gerekiyor. Bunun için de bu pazarı yaratıp, ona göre hiç değilse 8-10 uçaklık bir filo ile bu alana girmelisiniz. Yoksa kendi paranızla, zararına, kendi kendinize hava atmaktan başka işe yaramaz.
  • QANTAS Sydney Londra sefelerini Dubai aktarmalı A 380 lerle yapıyordu bilet fiyatlarıni merak ettim dünyanın en uzun mesafesi en pahallı mesafesidir herhalde birde Yeni Zellanda Aucland Londra en uzun mesafe tahminim Losengeles üzerinden amtarmalı uçuyorlar
  • millet nelerin hesabını yapıyor thy hala 330 falan alıyor çook geri kaldı!!!

Avustralya merkezli hava yolu firması Qantas 20 saat sürmesi planlanan Sidney - Londra ve 18 saat sürmesi planlanan Sidney - New York arası kesintisiz uçuşlar için çalışmalara başladı.

Firma 1939 yılında başlattığı 32 duraklama noktası ile 10 gün süren Avustralya - Londra seferini günümüzde 1 duraklama noktası ile tamamlıyor.

Şirket yetkililerinden birisi kesintisiz uçuş projelerini doğruladı ve bu uçuşlar için gerekli uçak tipi ile ilgili olarak Boeing ile görüştüklerini belirtti.

Hava yolu şirket yetkilisi çok sayıda yolcunun daha iyi bir uçuş deneyimi için genişletilmiş ve yeniden tasarlanmış kabinde uçmak istediklerini sözlerine ekledi.

Boeing ürün pazarlama bölge müdürü olan Justin Hale, Dreamliner 787-9 tipi uçağın 14.500 kilometrelik yolculuğu ara vermeksizin tamamlayabileceğini çünkü şirketin uçağa daha az sayıda koltuk yerleştirmeyi planladığını belirtti.

787-9 modelinde bulunan 300 koltuk, 236'ya indirilecek ve böylece uçuş süresince yolcuların konforu ön planda tutulacak.

Hava yolu şirketi ilk 8 Dreamliner tipi uçağı önümüzdeki Ekim ayında teslim alacak ve bu uçakları yeni başlatacağı Melbourne - Los Angeles seferlerinde kullanacak.

Bu yeni 8 uçak daha geniş baş üstü bagaj yeri ve pencerelerle donatıldı ve perde yerine elektronik aydınlatma kullanıldı.

Dünyanın en uzun uçak yolculuğu olacak Perth - Londra seferinin ise Mart 2018'de başlaması planlanıyor.

Dünyanın en uzun uçuşu için geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

A330 cu ~ 7 yıl önce
Qantas Avustralya pastasını bölüşmemek için THY ye frekans verdirmediği için Avustralya ya uçamıyoruz diye biliyorum,Temel Beyin hayaliydi çok uğraştı,malesef olmadıydı B777-200LR ler düşünülmüştü,inşallah bu sıkıntılı günleri atlatınca o günleride göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halimiz Ortada. ~ 7 yıl önce
Dünyanın en prestijli uçak firması olabilirsiniz. Lakin gözünüz her zaman ilk olmaktan ayrılmıyorsa bu sizi daha prestijli bir uçak şirketi yapar. Qantas zaten bir dünya devi. A380' lerle yaptığı uçuşlar neredeyse herkesin gözlerini kamaştırıyor.Bu yüzden Dünyanın En İyi Uçak firması olamaktansa, Dünyanın ilklerini gerçekleştiren uçak firması olmak benim tercihimdir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abartma ~ 7 yıl önce
Abartmayın, biz Avustralya - Yeni Zelanda gibi dünyanın öbür ucunda değiliz. Bizim bu tür uçaklara sizin düşündüğünüz kadar ihtiyacımız yok. Avustralya - Yeni Zelanda'nın halkı zaten İngiliz, akraba milletler. Onlar akrabalarına daima gitmek zorunda. Sanki birer gurbetçi gibi. Ama bizim bu kadar uzun mesafelere yolcumuz sınırlı. Bu yüzden de ara hattan yolcu alır verir, öyle gidersiniz, yani 1-stop gidersiniz, yani yakıt ikmal edebilirsiniz. Yani LR-ER uçağa aman aman ihtiyacınız yok. Hep prestij peşindesiniz. Ama sadece prestij için de 1-2 uçak alınmaz. Tip eğitimi, uçuş ekibi, bakım, hangar, yedek parça, pist, merdiven, körük, hepsi için yatırım gerekiyor. Bunun için de bu pazarı yaratıp, ona göre hiç değilse 8-10 uçaklık bir filo ile bu alana girmelisiniz. Yoksa kendi paranızla, zararına, kendi kendinize hava atmaktan başka işe yaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Turan ~ 7 yıl önce
QANTAS Sydney Londra sefelerini Dubai aktarmalı A 380 lerle yapıyordu bilet fiyatlarıni merak ettim dünyanın en uzun mesafesi en pahallı mesafesidir herhalde birde Yeni Zellanda Aucland Londra en uzun mesafe tahminim Losengeles üzerinden amtarmalı uçuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 7 yıl önce
millet nelerin hesabını yapıyor thy hala 330 falan alıyor çook geri kaldı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 7 yıl önce
Şirkette 30 tane 330 yatıyor yaz sezonun da bile hiçbir 330 ve 777 dolmuyor.Bence en iyisi de bi 380 alıp boş ucuracagina 330 ile uçar kârdan zarar etmez. Görün için doldurmayacağı uçağı almak kadar saçma birşey olmaz.
At yalanı sevsinler inananı.. ~ 7 yıl önce
330 sertifikası olan bir KM olarak 2 gün önce adını vermeyeyim yeni gelen 330 la ucus yaptık (40 BC, 240 YC) civarı toplam konfigurasyon. Gidişte BC 39, YC full, dönüşte BC full, YC 227 yolcu ile geldik. Yazık 330 larda hep bu rakamlar yakalanıyor hatta görede değişir tabiki. Fakat doluluk hiçbir zaman %90'ın altına düşmez yaz aylarında. Neye istinaden yazın uçakların dolmadıgını savunuyorsun. Sallama işkembeden bizzat uçan biri olarak söylüyorum bunları!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000