26 Eylül 2014, Cuma 11:48:37

DÜNYANIN EN UZUN MENZİLLİ İŞ JETİ ISTANBUL AIRSHOW’DA

Dünyanın önde gelen business jet üreticilerinden Gulfstream’in en uzun menzilli uçağı olan G650ER Istanbul AirShow’da sergileniyor. Görkemli uçak, uçuş menziliyle Airbus A350’ye kafa tutuyor.
  • 2013 te dünyanın en iyi iş jeti seçilmiş, boşuna deil galiba alana iyi uçuşlar dileriz belki bi gün bizde uçarız.
  • Stand by instrument ler glare shild panelde 2 adet gordugunuz box ların içinde istediğiniz an kullanabilirsiniz...hayırlı olsun iii günlerde kullanın...
  • Kafam bozuldu 4 tane sipariş verdim .
  • İyide o zaman iniş takımlarını airbus gibi yüksek yaparsın olur biter. Böylece motoru kanadın altına koyabilirsin. Efektif olarak başka sebepleri de vardır tahminimce.
  • Standby instrument koymamışlar hiç. Tamamen glass
  • Cunku o motoru kanataltina koyarsan, moyor ile yer arasinda cok az mesafe kalacagindan(hatta bircok jet de kanat altina sigmaz bile) inis sirasinda roll yaptigin gibi cirt diye motoru surtersin.
  • Neden hemen tüm iş jetlerinde motorlar arkada oluyor da yolcu jetlerinde kanat altında oluyor merak ediyorum.. Teknik açıklaması nedir?

Türkiye’nin en büyük havacılık fuarı olan Istanbul Airshow bu yıl Boeing’in dev uçağı B747-8 Intercontinental, Airbus’ın son gözdesi A350 XWB’nin gibi uçakların yanı sıra iş jetlerine de ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük business jet üreticilerinden biri olan Gulfstream’in en yeni ve en uzun menzilli modeli olan G650ER bu yıl 10’uncusu düzenlenen Istanbul AirShow’da boy gösteriyor.

Gulfstream’in saatte 904 km hıza ulaşabilen G650ER modeli 51 bin feet yüksekliğe ulaşabiliyor. Uçağın en önemli özelliği ise durmaksızın (non-stop) 13 bin 890 km mesafeye ulaşabilmesi. Bu özelliği ile dünyanın en uzun menzilli iş jeti unvanını elinde bulunduran G650ER ile İstanbul’dan Avustralya’nın Perth şehrine, ABD’nin Los Angeles, Kanada’nın Vancouver şehirlerine uçulabiliyor.

Toplam 13 yolcu kapasitesine sahip uçak, 2 yıl önce satışa çıkarıldı ve bugün piyasada 55 adet G650ER uçuş yapıyor. Türkiye’de ise Gulfstream’in bu modelinden bulunmuyor.

Dünyanın en uzun menzilli iş jeti G650ER yaklaşık 70 milyon Dolarlık liste fiyatına sahip.





















©AirportHaber.com

DÜNYANIN EN UZUN MENZİLLİ İŞ JETİ ISTANBUL AIRSHOW’DA

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

anadolu ~ 10 yıl önce
2013 te dünyanın en iyi iş jeti seçilmiş, boşuna deil galiba alana iyi uçuşlar dileriz belki bi gün bizde uçarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
stnd by ~ 10 yıl önce
Stand by instrument ler glare shild panelde 2 adet gordugunuz box ların içinde istediğiniz an kullanabilirsiniz...hayırlı olsun iii günlerde kullanın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fakir ~ 10 yıl önce
Kafam bozuldu 4 tane sipariş verdim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İyide o zaman iniş takımlarını airbus gibi yüksek yaparsın olur biter. Böylece motoru kanadın altına koyabilirsin. Efektif olarak başka sebepleri de vardır tahminimce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Standby instrument koymamışlar hiç. Tamamen glass

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fark a ~ 10 yıl önce
Cunku o motoru kanataltina koyarsan, moyor ile yer arasinda cok az mesafe kalacagindan(hatta bircok jet de kanat altina sigmaz bile) inis sirasinda roll yaptigin gibi cirt diye motoru surtersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fark ~ 10 yıl önce
Neden hemen tüm iş jetlerinde motorlar arkada oluyor da yolcu jetlerinde kanat altında oluyor merak ediyorum.. Teknik açıklaması nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 10 yıl önce
Alçak olduğu için o kanatların altına motor sığmaz. Yere değer...
realarcher ~ 10 yıl önce
yerden yükseklik olarak alçak olması daha avantajlıdır. ayrıca iniş takımları ne kadar yüksek olursa ağırlık o kadar artar o da maliyet demektir kaldı ki uçağın en pahalı malzemelerinden birisi de iniş takımları. en önemli sebep ise gürültü sorunu motor ne kadar arkada o kadar sessiz uçuş ;) ayrıca kısa mesafelerde iniş ve kalkışlar için arkadan motor daha avantajlı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000