21 Ekim 2014, Salı 10:00:39

'DÜNYANIN EN UCUZ UÇUŞ AKADEMİSİYİZ'

İspanya’nın Katalonya Bölgesi’nde kargo ve yolcu taşımacılığı amacıyla kurulan ve daha sonra pilot yetiştirmek üzere bünyesine uçuş okulunu dahil eden İbertour, bu yılın Nisan ayından itibaren Türkiye’de de faaliyetlerine başladı.
  • Uçuş eğitimi için ne yapmam lazım
  • Türkiye de ucuzmuş muş :D
  • suleyman bey hangi okulda bursla okuyabilirim??
  • Turkiyede ppl bir hal ta yaramaz atpl alsanız dahi thy 1000 saat uçuş istiyor oysa kurs sonu 245 saat uçmuş oluyorsunuz geri kalanı tamamlamak için 755 saat uçak kiralayıp saati 280 dolardan tamamlayacaksiniz gebe bitmedi ardindan büyük bir torpil ve sınav tabiki sonra 35bin dolara tip eğitimi daha bir çok sıkıntı heveslenmeyin derim
  • dünya ufak arkadaslar çekinmeyin.arayın uçuş okullarını.konusun.yatırın avansınız.alın soru bankalarını.evde calısın.gidin yıllık izninizde okulunuz tatilken vesaire.1 ayda alın ppl i.bak gerisi nasıl geliyorr. HERKES DÜSÜNÜR, AMA İŞİ İCRAATA GECİREN KAZANIR... irtibat kurmak isteyen varsa mailini paylassın destek olurum tecrübe konusunda arkadaslar.
  • ppl kursunu büyütmeyin. ben netten okudum okudum tek getirisi kafa karışıklıgı oldu.cok paralar bayılmayın. arada 150 bin fark oynuyor bazı okullar arasında. cokk para bunlar. tek tek alın. ppl , night rating , multi engine, pıc vesaire. benim cok tanıdıgım pilot oldu bu sekilde. yeterki cebinde ilk etapta 7000 euro paran olsun.alcakın ppl ini. bi işe baslamadan sonunu düşünmeyin yerinizde sayarsınız.amerikada araba ehliyeti gibidir ppl. sizde ingilizcenize güveniyosanız.hiç beklemeyin.gidin baslayın. baslayan pilot olluyorr kardesim düsünen değil. ben 3 yıl düsündüm.noldu hiçbirsey.. suan ppl kursundayım. 32 gün gidicem yurtdısına ucup ppl lisansımı alıcam inş. evde sırtüstü yada işteyken dersime calısıyom.hiçte para harcamadı daha. uctummu kardesim vericem paramı.avrupada 6bin euroya almayanı döverler. türkiyede 15000 euro.baktın para geldi biryerden. git türkiyede ucus okuluna deki benim ppl im var. devam etcem. gidersin diger kurslarınada temiz temiz.
  • bu arada konteynırda olsa dersane dershanedir.sanki alıp türkiyeye mi götürcekler. amac pilot olmak.. hem sütüm dökülmesin hem pastam dursun diyenler pilot olamaz.türkiyede 150 bin tl fazla vermektense gunde 3 saat konteynırda ders görmek daha iyi. klima olsun yeter..
  • ben macaristanda 0-atpl 29900 euroya gidiyorum. ucuz okullar mevcut yani.ama orasıda neticede ispanya herkes yasamak ister.yabanci ulkede hic olmazsa 18 ayda deli gibi ingilizce ve ispanyolca ogrenip parası olan barca real macınıda izler. saygılar..
  • Tüm yazdıklarımı bir karalama kampanyası olarak yürüttüğümü düşünen varsa lütfen okulda şu anda eğitim alan öğrencilerle irtibata geçsin bir an önce. Ve lütfen karar vermeden önce çok iyi bir şekilde araştırma yapın ve "ucuz paraya böyle kalite" anlayışıyla karşılaşmayın !
  • Tabi ki suç öğretmenlerin değil onları bu şekilde kabul eden okulun suçu olduğu da aşikar. Ders görülen sınıfların derme çatma konteynerden ibaret olduğunu, en önemlisi de uçak sayısının yetersiz olmasından dolayı eğitim süresinin söz verilen tarihten sonraya sarkacağını söylediğinde işin ciddiyetini kavramaya başlamıştım.Daire konforunda diye ifade edilen dairelerin hiçte söylendiği gibi olmadığını, yazılan talep ve şikayet maillerine okul tarafından cevap verilmediği yani öğrencinin görmezden gelindiğini, organizasyonun sıfır olduğunu anlattı.Büyük bir hayal kırıklığı ve sahtekarlıkla yüzyüze kalan, ortaya hayatını ve çok büyük miktarda parasını koyan bu öğrencinin derslerine ne kadar odaklanabileceği de ayrı bir soru işareti olarak kalıyor.İşin diğer ilginç yanı bu okul nasıl oluyor da EASA tarafından verilen sertifikalı bir uçuş okulu statüsü haline geliyordu o da apayrı bir soru olarak hala duruyor.

İspanya’nın Katalonya Bölgesi’nde kargo ve yolcu taşımacılığı amacıyla kurulan ve daha sonra pilot yetiştirmek üzere bünyesine uçuş okulunu dahil eden İbertour, bu yılın Nisan ayından itibaren Türkiye’de de faaliyetlerine başladı.

2003 yılında kurulan Ibertour Uçuş Akademisi sahibi Javier Larrosa, IFTE 2014 Fuarı’nda AirportHaber’e yaptığı açıklamada, şirketin EASA tarafından lisanslandırılmış bir kuruluş olduğuna dikkat çekti. Larrosa; ‘EASA tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş olmamıza rağmen dünyanın en ucuz uçuş akademisiyiz. Çünkü İspanya hükümeti eğitim amaçlı olduğumuz için yakıtı bize yüzde 50 oranında daha ucuz veriyor ve KDV’den de muaf tutuyor. EASA Lisansı son derece önem taşıyor. Çünkü bu lisansı aldığınız zaman Avrupa’daki bütün havayollarıyla çalışma imkanınız doğuyor.  Eğitimlerimizi Barcelona’ya 45 dakika mesafedeki Girona şehrinde veriyoruz ve 5 kıtadan toplam 60’a yakın ülke vatandaşı olan öğrencimiz var. Bu yılın Nisan ayında da Türkiye’ye giriş yaptık ve beklemediğimiz bir sayıda 100’e yakın talep aldık.

‘BÜTÜN OKULLAR TÜM ADAYLARI MEZUN ETSE YİNE DE YETMEZ’

Türkiye’de şu ana kadar 10 kişilik bir alım yapacaktık ve bu 10 kişiyi de İspanya’ya gönderdik. Eylül’de gidenler uçuşlara bile başladılar. Eğitimde Cessna 172, Diamond ve Piper olmak üzere toplam 10 uçak kullanıyoruz. Ülkemizde pilot açığı olduğu bir gerçek. Şu anda eğitim veren tüm uçuş okulları bütün öğrencileri mezun etse yine de bu boşluğu doldurmaz.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM VERECEK Mİ?

Türkiye’de eğitim verme şansımız var ancak EASA bütün hocaların EASA lisanslı olmasını istiyor ve EASA’nın teftiş ettiği uçaklarla eğitim verilmesini talep ediyor. Eğitim verecek olanların hocalık vasfında olması için eğitim alması isteniyor. Bizde genç hocalar var çünkü EASA Lisansı ve yeterli eğitimi var. Dediğim gibi eğitim verebiliriz ve bu anlamda tekliflere açığız.

ŞARTLAR NEDİR?

Parayı veren herkes bizden eğitim alamaz. Adaydan iyi derecede İngilizce  ve Matematik Fizik bilgisi talep ediyoruz. Bizden mezun olup THY’de uçanlar var. Biz TYPE eğitimini İberia, Kanarya Havayolları’nda veriyoruz. Kısacası bizden mezun olup da işsiz kalan öğrencimiz yok.

Burada 65 bin Euro’ya verilen eğitimi biz 35 bin Euro’ya veriyoruz. Böyle bir fiyat kolay bulunabilir bir rakam değil. 65 Bin Euro’ya ise biz 100 saat Airbus Simülatör, Multi Crew Coorperation ve TİP Eğitimi veriyoruz. İbertur’un ayrıca en büyük avantajı uluslar arası Girona Havalimanı’na komşu olması. Öğrenciler de bu üçgen içerisinde yaşıyor. Adaylar eğitimi gerçek bir hava trafiğinin içinde alıyor. Böyle bir durumu Türkiye’de yaşayamazsınız. Öğrencilerimiz solo uçuşlarda serbest, isterse Avrupa’nın başka meydanına insin. 6 saate kadar solo uçuş verebiliyoruz.

ADAYLAR İSPANYA’DA HANGİ ŞARTLARDA YAŞAYACAK?

Öğrencilerimize İspanya’da konaklaması için tercih ederlerse ev de veriyoruz ve aylık 350 Euro talep ediyoruz. Ama bu 350 Euro’nun içinde elektrik, su, internet ve ısınma giderlerini de biz karşılıyoruz.

©AirportHaber


 

'DÜNYANIN EN UCUZ UÇUŞ AKADEMİSİYİZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Barış Pınar ~ 6 yıl önce
Uçuş eğitimi için ne yapmam lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slak ~ 6 yıl önce
Türkiye de ucuzmuş muş :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tennaz ~ 6 yıl önce
suleyman bey hangi okulda bursla okuyabilirim??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
Ibertour ogrencisiyiz cekmedigimiz eziyet kalmadi sakin bulasmayin .baska yerlere bakin [email protected]
mehmet ~ 7 yıl önce
Turkiyede ppl bir hal ta yaramaz atpl alsanız dahi thy 1000 saat uçuş istiyor oysa kurs sonu 245 saat uçmuş oluyorsunuz geri kalanı tamamlamak için 755 saat uçak kiralayıp saati 280 dolardan tamamlayacaksiniz gebe bitmedi ardindan büyük bir torpil ve sınav tabiki sonra 35bin dolara tip eğitimi daha bir çok sıkıntı heveslenmeyin derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süleyman altanman ~ 7 yıl önce
dünya ufak arkadaslar çekinmeyin.arayın uçuş okullarını.konusun.yatırın avansınız.alın soru bankalarını.evde calısın.gidin yıllık izninizde okulunuz tatilken vesaire.1 ayda alın ppl i.bak gerisi nasıl geliyorr. HERKES DÜSÜNÜR, AMA İŞİ İCRAATA GECİREN KAZANIR... irtibat kurmak isteyen varsa mailini paylassın destek olurum tecrübe konusunda arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatma sarica ~ 7 yıl önce
Oglum icin arastiriyorum bu konuda beni aydinlatin lutfen [email protected]
Fatih ~ 7 yıl önce
Bende bilgi almak istiyorum
Emre Cantürk ~ 7 yıl önce
[email protected] - size danısmam gerektigini düsünüyorum . ayrıca lise ôğrencisiyim
kaan ~ 7 yıl önce
Merhaba Süleyman bey eski KABİN memuruyum ve pilotaj EĞİTİMİ almak istiyorum...tabiki kademe kademe.bana yardımcı olursanız tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum...mail:[email protected]
Hicran güler ~ 6 yıl önce
Bende pilot olmak istiyorum ama en uygun neresi sağla yada ne yapmalıyım bilmiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim [email protected]
Ünal ~ 6 yıl önce
Merhaba lütfen bana da yardımcı olabilir misiniz [email protected]
süleyman altanman ~ 7 yıl önce
ppl kursunu büyütmeyin. ben netten okudum okudum tek getirisi kafa karışıklıgı oldu.cok paralar bayılmayın. arada 150 bin fark oynuyor bazı okullar arasında. cokk para bunlar. tek tek alın. ppl , night rating , multi engine, pıc vesaire. benim cok tanıdıgım pilot oldu bu sekilde. yeterki cebinde ilk etapta 7000 euro paran olsun.alcakın ppl ini. bi işe baslamadan sonunu düşünmeyin yerinizde sayarsınız.amerikada araba ehliyeti gibidir ppl. sizde ingilizcenize güveniyosanız.hiç beklemeyin.gidin baslayın. baslayan pilot olluyorr kardesim düsünen değil. ben 3 yıl düsündüm.noldu hiçbirsey.. suan ppl kursundayım. 32 gün gidicem yurtdısına ucup ppl lisansımı alıcam inş. evde sırtüstü yada işteyken dersime calısıyom.hiçte para harcamadı daha. uctummu kardesim vericem paramı.avrupada 6bin euroya almayanı döverler. türkiyede 15000 euro.baktın para geldi biryerden. git türkiyede ucus okuluna deki benim ppl im var. devam etcem. gidersin diger kurslarınada temiz temiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hilmi Dorsan ~ 7 yıl önce
Ben de bulging alabilir miyim [email protected]
Bugra KARAKAYA ~ 7 yıl önce
Süleyman Bey merhabalar bende bilgi alabilirmiyim ? Rica etsem . [email protected]
OKAN ~ 6 yıl önce
Bana da geri dönüş yaparsanız sevinirim, bilgi almak ve rotamı belirlemek istiyorum. [email protected]
süleyman altanman ~ 7 yıl önce
bu arada konteynırda olsa dersane dershanedir.sanki alıp türkiyeye mi götürcekler. amac pilot olmak.. hem sütüm dökülmesin hem pastam dursun diyenler pilot olamaz.türkiyede 150 bin tl fazla vermektense gunde 3 saat konteynırda ders görmek daha iyi. klima olsun yeter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leyla ~ 5 yıl önce
Merhaba , ben de bilgi almak istiyorum. Yardımcı olur musunuz? [email protected]
süleyman altanman ~ 7 yıl önce
ben macaristanda 0-atpl 29900 euroya gidiyorum. ucuz okullar mevcut yani.ama orasıda neticede ispanya herkes yasamak ister.yabanci ulkede hic olmazsa 18 ayda deli gibi ingilizce ve ispanyolca ogrenip parası olan barca real macınıda izler. saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 6 yıl önce
Ben lise mezunuyum bu pilotaj olmak benim kafama baya bir yattı ama nasil olacam hangi kurumlara gidecm onalrin hicbirini bilmiyorum acaba bana biraz yardımcı olurmusunuz?
ibertourskandal-3 ~ 9 yıl önce
Tüm yazdıklarımı bir karalama kampanyası olarak yürüttüğümü düşünen varsa lütfen okulda şu anda eğitim alan öğrencilerle irtibata geçsin bir an önce. Ve lütfen karar vermeden önce çok iyi bir şekilde araştırma yapın ve "ucuz paraya böyle kalite" anlayışıyla karşılaşmayın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibertourskandal-2 ~ 9 yıl önce
Tabi ki suç öğretmenlerin değil onları bu şekilde kabul eden okulun suçu olduğu da aşikar. Ders görülen sınıfların derme çatma konteynerden ibaret olduğunu, en önemlisi de uçak sayısının yetersiz olmasından dolayı eğitim süresinin söz verilen tarihten sonraya sarkacağını söylediğinde işin ciddiyetini kavramaya başlamıştım.Daire konforunda diye ifade edilen dairelerin hiçte söylendiği gibi olmadığını, yazılan talep ve şikayet maillerine okul tarafından cevap verilmediği yani öğrencinin görmezden gelindiğini, organizasyonun sıfır olduğunu anlattı.Büyük bir hayal kırıklığı ve sahtekarlıkla yüzyüze kalan, ortaya hayatını ve çok büyük miktarda parasını koyan bu öğrencinin derslerine ne kadar odaklanabileceği de ayrı bir soru işareti olarak kalıyor.İşin diğer ilginç yanı bu okul nasıl oluyor da EASA tarafından verilen sertifikalı bir uçuş okulu statüsü haline geliyordu o da apayrı bir soru olarak hala duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000