28 Kasım 2010, Pazar 08:53:23

DÜNYANIN EN MEŞGUL HAVAALANI

BAE'deki lojistik sektörünün değeri 9.4 milyar dolara çıkacak.
  • Emirates Dubai Havaalaninda aldigi her hizmet icin ucret oder ve maliyet kalemlerine ekler... Kendi ulkesinde bile bedava yakit vermezler cunku yakit firmalari ozeldir.. Kaldiki Dubai'de petrol yoktur... Geliri ticaret ve turizme dayalidir.. Ancak Emirates in genelde acikladigi kar grubun konsolide karidir (Buna monopol olan yer hizmeti firmasi DNATA'da dahil).. Butun bunlarin disinda Emirates Havayolu olarak iyi yonetilen bir firmadir ve devlet destegi olmadan kendi finansmanini yaratmak konusunda herhangibir problemi yoktur. Havaalani ise yeni Terminal 4 binasinin tamamlanmasi ve ekonominin toparlanmasi ile daha da canlanacaktir. Bu yuzden 2020 yolcu tahmini 90 milyon uzerindedir.. Kissadan hisse Emirates saglam ve degerli bir isletmed
  • Emirates de olsa yakıt bedava alınmıyor. Uçağa yapılan her türlü masraf 1 TL de olsa maliyete eklenir. Gelelim Emirates nasıl oluyorda yakıt bedavaymış :) Gelsin Istanbul insin AHL ye bakalım bedava yakıt alabilecek mi ? Yada dünyanın herhangi bir ülkesindeki herhangi bir havalimanında nasıl bedava yakıt alıyormuş ??? Komik ötesi bir yorum ve havacılıgı kesinlikle bilmeyen bir zihniyet...
  • Arakadaşım heralde bunu yazmadan bi gece önce yatakta üşümüşsün. Farkında olmadan yaptığın yorum millet tarafından gülerek ve hayretle karşılanıyor. Emirates kimmmm THY kim. Dağlar kadar fark varken arada yakıtı beleş alsalardı 10 çekerlerdi yorumunu inşallah emirates liler görmez :)
  • emırates ucaga aldıkları yakıt maliyetlere eklenmez.thy aldıgı direk maliyettir.thy bedavadan yakıt alsaydı;suanda emırates en az 10 misli güçlü havayolu olurdu!!
  • Asya ve Okyanusya bağlantısı konusunda Körfez ülkelerinin konumu Türkiye'den daha iyi.
  • para kazanmaz olurlar mı? emirates'in sadece 9 aylık net karı 1 milyar dolara yakın.
  • bizde haybeden fazla fazla vergiler var bunlar bileti çok pahalı yapıyor,aynı yolu,bir başka hava yolu ve uçakta dahil çok daha ucuza geliyor bizde,el yakan işine gelirse tarzından yarı cazip olan ya da olmayan fiyatlar,he birde işkence gibi olan vizelerde cabası bir ülkeye gidiyorsunuz oradan başka bir üleye uygun bilet buldunuz sonra gidemiyorsunuz vize isteniyor sonra almak için geri ülkenize gelmeniz lazım haybeden,gitmek istediğiniz diğer ülke size extradan 5 6 katına mal toplamda ve istanbuldan bahseden arkadaşlar için AHL dünyadaki diğer büyük havalimanlarına göre bakılacak olursa kırsaldaki bi havalimanı gibi kalır belirli limitin üstüne çıkılamıyor dolayısıyla belki yeni 3.güzel olacak
  • Arapta para bol. Para kazanmasa da reklama devam ediyor.
  • konum itibari ile istanbul'un bu pastadan aldığı pay dubai'nin 3 misli olmalıydı. ama olmuyor,neden? çünkü adamların herşeyi sistemli. hedefi belirlediler ve havacılık sektöründe bir ekol olmayı başardılar. tüm şirketleri aynı amaçta birleşti..biz de hala pegasus suyu parayla mı verdi thy de bilet pahalıydı mıydı. yabancı pilot yunanlı mıydı.bunlarla uğraşıyoruz.aynen devam edelim.
  • PERSONELERI ADAM PARA ALIR TABIKI URASICAK
Birleşik Arap Emirlikleri'nin lojistik gelirlerinin artmaya devam edeceği ve bu yıl 7.03 milyar dolara, 2014 itibariyle de 9.4 milyar dolara ulaşacağı bildirildi.

Danışmanlık şirketi Frost and Sullivan tarafından yayınlanan rapora göre piyasanın yüzde 63'ünü navlun sevkiyatı (freight forwarding), taşımacılık ve depolama da kalan kısmını oluşturdu. gv Frost and Sullivan taşımacılık ve lojistik program müdürü Srinath Manda, 'Ekonomisi hızla büyüyen Hindistan ve Çin'e yakınlığı nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri kullandığı ürünlerin yüzde 60'ına yakınını bu ülkelerden ithal ediyor ve ticaretin çoğu Dubai üzerinden yapılıyor' dedi.

Geçen hafta açıklama yapan Dubai Havaalanları Yönetim Kurulu Başkanı Paul Griffith, emirlikteki taşımacılık sektörünün büyümeye devam ettiğini ve Dubai Havaalanı'nı 2011 sonu itibariyle 50 milyon, 2020 sonu itibariyle de 90 milyon yolcunun kullanacağını söyledi. Böylece Dubai Havaalanı, uluslararası yolcu sayısı bakımından dünyanın en meşgul havalimanı ünvanını alacak.

Yine Dubai hükümeti tarafından inşa edilen lojistik şehri, tüm dünyadan başlıca şirketleri çekmeye devam ediyor. Kaynaklara göre dünyanın en büyük deniz navlun sevkiyatçısı İsviçre merkezli Kuehne and Nagel, Ortadoğu ve Orta Asya merkezini yakın zamanda Türkiye'den Dubai'ye taşıdığını ilan etti.

Bunun yanısıra Ortadoğu'nun başlıca lojistik merkezi olarak bilinen Dubai'de Cebel Ali Limanı ve Hamriya serbest bölgesi genişletiliyor. Başkent Abu Dabi hükümeti de yakın geçmişte Halifa Limanı ve Endüstri Bölgesi'ni kurduğunu açıkladı.
DÜNYANIN EN MEŞGUL HAVAALANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Emirates Dubai Havaalaninda aldigi her hizmet icin ucret oder ve maliyet kalemlerine ekler... Kendi ulkesinde bile bedava yakit vermezler cunku yakit firmalari ozeldir.. Kaldiki Dubai'de petrol yoktur... Geliri ticaret ve turizme dayalidir.. Ancak Emirates in genelde acikladigi kar grubun konsolide karidir (Buna monopol olan yer hizmeti firmasi DNATA'da dahil).. Butun bunlarin disinda Emirates Havayolu olarak iyi yonetilen bir firmadir ve devlet destegi olmadan kendi finansmanini yaratmak konusunda herhangibir problemi yoktur. Havaalani ise yeni Terminal 4 binasinin tamamlanmasi ve ekonominin toparlanmasi ile daha da canlanacaktir. Bu yuzden 2020 yolcu tahmini 90 milyon uzerindedir.. Kissadan hisse Emirates saglam ve degerli bir isletmed

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emirates de olsa yakıt bedava alınmıyor. Uçağa yapılan her türlü masraf 1 TL de olsa maliyete eklenir. Gelelim Emirates nasıl oluyorda yakıt bedavaymış :) Gelsin Istanbul insin AHL ye bakalım bedava yakıt alabilecek mi ? Yada dünyanın herhangi bir ülkesindeki herhangi bir havalimanında nasıl bedava yakıt alıyormuş ??? Komik ötesi bir yorum ve havacılıgı kesinlikle bilmeyen bir zihniyet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arakadaşım heralde bunu yazmadan bi gece önce yatakta üşümüşsün. Farkında olmadan yaptığın yorum millet tarafından gülerek ve hayretle karşılanıyor. Emirates kimmmm THY kim. Dağlar kadar fark varken arada yakıtı beleş alsalardı 10 çekerlerdi yorumunu inşallah emirates liler görmez :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
emırates ucaga aldıkları yakıt maliyetlere eklenmez.thy aldıgı direk maliyettir.thy bedavadan yakıt alsaydı;suanda emırates en az 10 misli güçlü havayolu olurdu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asya ve Okyanusya bağlantısı konusunda Körfez ülkelerinin konumu Türkiye'den daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
para kazanmaz olurlar mı? emirates'in sadece 9 aylık net karı 1 milyar dolara yakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizde haybeden fazla fazla vergiler var bunlar bileti çok pahalı yapıyor,aynı yolu,bir başka hava yolu ve uçakta dahil çok daha ucuza geliyor bizde,el yakan işine gelirse tarzından yarı cazip olan ya da olmayan fiyatlar,he birde işkence gibi olan vizelerde cabası bir ülkeye gidiyorsunuz oradan başka bir üleye uygun bilet buldunuz sonra gidemiyorsunuz vize isteniyor sonra almak için geri ülkenize gelmeniz lazım haybeden,gitmek istediğiniz diğer ülke size extradan 5 6 katına mal toplamda ve istanbuldan bahseden arkadaşlar için AHL dünyadaki diğer büyük havalimanlarına göre bakılacak olursa kırsaldaki bi havalimanı gibi kalır belirli limitin üstüne çıkılamıyor dolayısıyla belki yeni 3.güzel olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arapta para bol. Para kazanmasa da reklama devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
konum itibari ile istanbul'un bu pastadan aldığı pay dubai'nin 3 misli olmalıydı. ama olmuyor,neden? çünkü adamların herşeyi sistemli. hedefi belirlediler ve havacılık sektöründe bir ekol olmayı başardılar. tüm şirketleri aynı amaçta birleşti..biz de hala pegasus suyu parayla mı verdi thy de bilet pahalıydı mıydı. yabancı pilot yunanlı mıydı.bunlarla uğraşıyoruz.aynen devam edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PERSONELERI ADAM PARA ALIR TABIKI URASICAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000