18 Ekim 2016, Salı 09:10:07

Dünyanın en iyi pilotları Türkiye'yi övdü

Fethiye ilçesinde Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline katılan dünyanın en iyi akrobasi pilotları Türkiye'yi övdü.
  • salak salak muhabbetler , bununla mı mutlu olacaz
  • En iyi pilotlar zaten Türkler. Bitane ikinci pilot taniyorum thyde 36 yasinda genc, koca 777 gorev yapiyo. Daha nice gorevli pilotlar var. Masallah.

Fethiye ilçesinde Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline katılan dünyanın en iyi akrobasi pilotları Türkiye'yi övdü.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının destekleri ve dünyada bu formatta düzenlenen ender organizasyonlardan biri olarak gösterilen festival, her yıl dünyanın en iyi akrobasi pilotlarına ev sahipliği yapıyor.

Toplam 23 ülkeden 390 sporcunun katıldığı festivalde, Türk Hava Kurumu pilotları microlight ve paramotor gösterisi yaparken, Base jump (serbest düşüş), skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Festivale katılan ve dünyanın en iyi akrobasi pilotları arasında gösterilen pilotlar Türkiye'yi övdü.

Festivalde dünyada ilk defa denenen atlayışlar yapıldı

Festival için Çek Cumhuriyeti'nden gelen akrobasi pilotu Tomas Lednik, 17 yıldır devam eden festivale büyük bir heyecanla katıldığını ve Türkiye'yi çok sevdiğini dile getirdi.

Farklı ülkelerde birçok organizasyona katıldığını ancak Türkiye'de Ölüdeniz ile kıyaslanabilecek bir festival görmediğini vurgulayan Lednik, "Hava sporlarıyla ilgili dünya şampiyonalarına katılıyorum. Ayrıca hava araçlarından atlanarak gerçekleşen tehlikeli hava sporlarını da yapıyorum. Tabi ki her festival farklı oluyor ama Ölüdeniz'deki festival gerçekten muhteşem." ifadesini kullandı.

Lednik, Ölüdeniz’in akrobasi pilotları için tercih edilen çok özel bir yer olduğunu vurgulayarak, “Bu yıl çok güzel bir organizasyon vardı ve çok güzel bir hava vardı. Bu nedenle çok şanslıydık. Akrobasi pilotları için artık Türkiye favori ülke." diye konuştu.

Gelecek yıl daha büyük bir takımla Türkiye'de akrobasi hareketleri yapmak ve festivale katılmak istediğini belirten Lednik, dünyanın farklı yerlerinden insanlarla birlikte olmak, Türkiye'de bulunmanın çok güzel olduğunu kaydetti.

Festivale Avusturya'dan katılan ve kadınlar kategorisinde 2016 aksiyon dalında dünya şampiyonu olan kadın pilot Christina Kolb de Ölüdeniz'e ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini bildirdi.

Türk halkının çok misafirperver olduğunu, festivalde yapılan atlayışların ve bölgenin de kendisini çok etkilediğine işaret eden Kolb, şunları ifade etti:

"Buraya davet edilmek benim için mükemmel ve heyecan vericiydi. Harika bir organizasyon var. Dünyanın bir çok ülkesinden akrobasi pilotları ile Türkiye'de bir araya geldik ve çoğu ilk defa denenen uçuş ve gösterileri izledik. Pilotlar için burası uzun bir sezon sonrası gelip rahatlama, dinlenme ve eğlenme noktası. Buranın doğası da çok etkileyici."

Türkiye'ye tekrar gelmek ve önümüzdeki yıl festivale tekrar katılmak istediğini belirten Kolb, "Gerçekten bunu çok istiyorum. Umarım Türkiye'ye tekrar gelmek için şansım olur. Umarım, önümüzdeki dönemde buradaki ilk akrobatik kadın şampiyon da ben olurum. Burada bir çoğu ilk defa denenen çok sayıda akrobasi hareketleri gördüm ve çok etkilendim." diye konuştu.

4 binden fazla uçuş yapıldı

Festival Komite Başkanı Kadri Tuğlu, 17'ncisi düzenlenen festival kapsamında 5 günde 4 binden fazla uçuş ve 400'ün üzerinde akrobatik atlayış gerçekleştirildiğini, izleyicilerin uçuşları adeta nefeslerini tutarak izlediklerine değindi.

Dünyaca ünlü akrobasi pilotlarınca gerçekleştirilen atlayışlardan bazılarının dünyada ilk defa Ölüdeniz'de denendiğine dikkati çeken Tuğlu, şunları kaydetti:

"Festivalde dünyada ilk defa gösterilen bazı atlayışları da denedik. Bunlardan birisi serbest düşüş atlayışlarıydı. Bir tanesi de serbest düşüş pilotunun sırtına başka bir sporcuyu bindirerek yaptığı atlayıştı. Ölüdeniz Hava Oyunlarının artık dünyada rakibi yok. Bu nedenle bölgemiz artık son yıllarda dünyanın en iyi akrobasi pilotlarının da tercihi haline geldi. Önümüzdeki yıl daha farklı etkinliklerle daha geniş katılımlı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Dünyaca ünlü akrobatlar için Türkiye ve Ölüdeniz artık vazgeçilmez hale geldi."

Dünyanın en iyi pilotları Türkiye'yi övdü

Yorumlar

akrobasi mi ~ 7 yıl önce
salak salak muhabbetler , bununla mı mutlu olacaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkoglu ~ 7 yıl önce
En iyi pilotlar zaten Türkler. Bitane ikinci pilot taniyorum thyde 36 yasinda genc, koca 777 gorev yapiyo. Daha nice gorevli pilotlar var. Masallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000