30 Nisan 2008, Çarşamba 11:38:46

Dünyanın en ihtişamlı havalimanı

2008 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Çin, dünyanınn en özel havaalanını da tamamladı. Yaklaşık 4 yıl önce başlayan havaalanını geliştirme çalışmaları, "ışık hızıyla" sayılacak bir hızla tamamlandı.
  • Gerçekten mükemmel bir havalimanı olmuş. Özelliklede gece görünüşü süper. Çin'e ve bu eseri tasarlayan mimara helal olsun. Bencede dünyanın en güzel havalimanı. Süper....

Pentagon'dan, Vatikan'dan büyük olan Beijing Uluslararası Havaalanı'nın inşaatı 4 yılda bitti. İngitere'nin meşhur Heathrow Havaalanı'nın 5. Numaralı Terminali'nin 20 yılda tamamlanabildiğini göz önünde turtarsak, Çinlilerin havaalanını genişletme çalışmaları gerçekten "ışık hızıyla" bitmiş sayılabilir.

Beijing ya da eski adıyla Pekin Havaalanı'nı "dünyanın en özel havaalanı" yapan şey ise şekli. Çin'in sembolü olan ejderhayı andıracak biçimde tasarlanmış. Özellikle gece vakti, yukarıdan bakıldığında bunu görmek mümkün.

Beijing Uluslararası Havaalanı 235 futbol sahası büyüklüğünde. İnşaatı için 500 bin tondan fazla beton kullanıldı. Rekorlar kitabına girmesi beklenen havaalanı 29. Olimpiyat Oyunları'nda, dünyanın dört bir yanından gelecek olan sporcuları karşılamaya hazır.

Dünyanın en ünlü mimarlarından Lord Norman Foster'ın tasarladığı bu mega-yapının toplam maliyeti yaklaşık 4 milyar dolar. Maksimum trafiğe uygunluk derecesinde hazırlanan havaalanının, ilk etapta, yılda 43 milyon yolcu ağırlaması bekleniyor.

Çinliler ise, Çin Seddin'den sonra en çok bu havaalanını beğeniyor.

Büyüleyici yapısıyla tam puan alan Beijing Havalimanı'nı görmek için TIKLAYIN

Dünyanın en ihtişamlı havalimanı

Yorumlar

Flughafen ~ 16 yıl önce
Gerçekten mükemmel bir havalimanı olmuş. Özelliklede gece görünüşü süper. Çin'e ve bu eseri tasarlayan mimara helal olsun. Bencede dünyanın en güzel havalimanı. Süper....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000