28 Ocak 2011, Cuma 08:34:56

"DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI 2023'TE AÇILACAK"

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'yerli otomobil üretelim' teklifini üretici firmalar tartışırken önemli bir açıklama da Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'dan geldi. Çağlayan, Türkiye'nin 2013 yılında helikopter, 2020'de ise uçak üreteceğini söyledi. Dünyanın en büyük limanı da 2023'te açılmış olacak.
  • nükleer santralleri diyarbekir e yapında işsizlik azalsın....
  • Büyük olunca daha fazla oy getiriyordur.
  • Merak ediyorum politikacilarimiz neden cok fazla dusunmuyorlar. Neden dunyanin ve neden en buyugu? Ornegin neden en verimlisi, neden en cevrecisi degil ama ille de EN BOYUGGU? Cok ilginc bir durum. Belki Freud bu konuya bir aciklama getirebiilrdi...
  • Almanya Türkiyenin en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında 1 numaradır. Çok büyük bir pazardır ve daha da artarak devam edecektir.. Almanya nın inanılmaz büyük bir sanayisi vardır buna bağlı olarak tüketim de artarak devam ediyor ve bizim açıdan ihracak çok önemlidir. Gelelim Amerika ve Canada pazarı geçmişde çok ihmaller yapıldı haluki bu ülke inanılmaz bir potansiyel vardır. Sadece california eyaleti 250 milyar dolarlık ithalat yaptı 2009 yılında gerisini siz düşünün..
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılı 2023'e ilişkin planlarını açıkladı. Çağlayan, "2013'te kendi helikopterimizi, 2020'de kendi uçağımızı, 2023'te de dünyanın en büyük havalimanını inşa edeceğiz." dedi.

Berlin'e giderken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilere açıklamalarda bulunan Çağlayan, 2023'te 85 milyar kilovatsaat enerji üreten üç nükleer santralin kurulmuş olacağını ifade ederek, "Bu kadar enerjiyi doğalgazla üretmek isterseniz maliyet 4 milyar dolar. Oysa nükleer santralle maliyet 350 milyon dolar." diye konuştu. Almanya Cumhurbaşkanı ile Aşağı Saksonya eyaleti başbakanlığı döneminde bir halı fuarında tanıştığını da anlatan Çağlayan, "2,5 saat sohbet ettik. Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesinden çok etkilendi. Beni özel olarak ülkesine davet edeceğini söylemişti. O davet, şimdi gerçekleşti. Kendisiyle Bellevue Sarayı'nda görüşeceğim." dedi. Temasları sırasında iki ülke asındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin ele alınacağını kaydeden Çağlayan, Almanya'nın, Türkiye'nin önemli bir ticaret partneri olduğunu aktardı. "ABD, Kanada ve Çin'e yaptığımız gibi bu ülkeyi eyalet bazında inceliyoruz." diyen Bakan Çağlayan, ticaret hacmine ilişkin rakamlar verirken, Türkiye'nin ithalat ve ihracatta dünyanın ikinci büyük ülkesi konumundaki Almanya'dan daha büyük pay alması gerektiğine dikkat çekti. Çağlayan, genç nüfus sayısının azalması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Alman firmalarının satın alınması meselesini de toplantıda gündeme alacağı bilgisini verdi. Gündeme getireceği diğer konuları ise 'vize meselesi ve malların serbest dolaşımı' şeklinde sıraladı.

Türkiye'nin, Gümrük Birliği üyesi olmasına rağmen hem vize hem de malların serbest dolaşımı konusunda sıkıntı yaşadığını hatırlatan Devlet Bakanı, bunun artık ortadan kalkması çağrısında bulundu. Bakan Çağlayan, Berlin'e gelişinde Büyükelçi Ahmet Acet tarafından karşılandı. Bakan burada ticaret ataşesi sayısını 250'ye çıkaracaklarını söyledi.


"DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI 2023'TE AÇILACAK"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
nükleer santralleri diyarbekir e yapında işsizlik azalsın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Büyük olunca daha fazla oy getiriyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merak ediyorum politikacilarimiz neden cok fazla dusunmuyorlar. Neden dunyanin ve neden en buyugu? Ornegin neden en verimlisi, neden en cevrecisi degil ama ille de EN BOYUGGU? Cok ilginc bir durum. Belki Freud bu konuya bir aciklama getirebiilrdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Almanya Türkiyenin en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında 1 numaradır. Çok büyük bir pazardır ve daha da artarak devam edecektir.. Almanya nın inanılmaz büyük bir sanayisi vardır buna bağlı olarak tüketim de artarak devam ediyor ve bizim açıdan ihracak çok önemlidir. Gelelim Amerika ve Canada pazarı geçmişde çok ihmaller yapıldı haluki bu ülke inanılmaz bir potansiyel vardır. Sadece california eyaleti 250 milyar dolarlık ithalat yaptı 2009 yılında gerisini siz düşünün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000