11 Aralık 2016, Pazar 09:08:30

Dünya Sivil Havacılık Günü için bir araya geldiler

7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Sivil Havacılık Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SHY-DER) ve Türkiye Havayolları Pilotları Vakfı (PİLVAK) tarafından Ankara’da düzenlenen bir kahvaltı programıyla kutlandı.
  • Gayret her zaman tebriği hak eder.
  • Sivil havacılığımızın içerisine düşürüldüğü krizi şu ana kadar kimsenin ciddiye almadığı anlaşılmaktadır. İstanbul'da yapılan son terör saldırısından sonra bu krizin iyice derinleşerek sektörün yok olmayla karşı karşıya kaldığı ve önümüzdeki günlerden itibaren sektördeki işsizlere yeni işsizlerin ekleneceği ve başa döneceğimiz anlaşılmaktadır. Özellikle de THY'nin içine düşürüldüğü durumu an itibariye herkes görmemezlikten gelmektedir ancak bomba kimin kucağındaysa yakında onu götürür. Ben söyleyeyim siz atıp tutmaya devam edin.
  • Organizasyonu yapan sivil toplum Örgütleri 2 önemli konuyu dile getirmiş. Havacılığa sahip Çıkmak gerekli. Sektör son 10 yılı gergin zamanda elde edilen kazanımlarını kaybetmemeli.. yetkililer buldukları makamları babasından kalan miras gibi yönetmek değil , geleceğe bırakacak eser olarak yapmalı.. değilse vebalini almamak için müsade istemeli... SHY DER ve PILOTLAR VAKFINI tebrik ederim...
  • CHP Trabzon Milletvekili Av Haluk Pekşen'in TBMM de ve Halk Tv'de Havacılık hakkında yaptığı konuşmaları dinlediniz mi?https://www.facebook.com/HalukPeksenCHP/?fref=ts
  • Uzun sözün kısası kısaca her şey bu son paragrafta saklı. İşte tam da budur havacılığı yönetenlerin ve çalışanlarının hali pür melali. Toplantıdan sonra bir değerlendirme yapan SHY-DER başkanı Oktay Erdağı, toplantıya bekledikleri katılımın sağlanamamış olmasından üzüntü ve endişe duyduklarını, son yıllarda havacılık sektörünü yönetenlerin ve çalışanlarının iyi ve kötü günlerini kendi aralarında yaşayarak sorunlarını ve sevinçlerini birlikte paylaşmak yerine daha çok sektördeki muteahhit, tacir veya müstecirler ile aynı ortamlarda bulunmayı tercih ettiklerini havacılık sektöründe geçen her gün aidiyet duygusunun azaldığını bunun da sektörümüz için endişe verici olduğunu ifade etti.
  • Bence de önlem alınmalı... ilk önlem olarak , siz beyefendiler yemeyi kesseniz iyi olur...

7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Sivil Havacılık Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SHY-DER) ve Türkiye Havayolları Pilotları Vakfı (PİLVAK) tarafından Ankara’da düzenlenen bir kahvaltı programıyla kutlandı.

Toplantıya; PİLVAK Başkanı Hüseyin Belpınar, SHY-DER Başkanı Oktay Erdağı, THK Başkanı Kürşat Atılgan, SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ve SHY-DER üyeleri, PİLVAK üyeleri  ve SHGM çalışanları da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SHY-DER başkanı Oktay ERDAĞI;  “7 Aralık 1944 tarihinin dünya sivil havacılık tarihi bakımından bir dönüm noktası olduğunu, 1 inci ve 2 inci Dünya Savaşından sonra başta hava araçlarının sivil ve barışçıl amaçlar için kullanılması olmak üzere ülkelerin hava sahalarının o ülkenin tam ve münhasır egemenliği altında olmasını sağlamak amacıyla havacılıkla ilgili uluslararası düzenlemelere gidildiğini  ve bu tarihte Türkiye’nin de tarafı olduğu Şikago Sözleşmesi imzalanarak sivil havacılığın evrensel kurallarının  belirlendiğini ifade etti.

Erdağı devamla imzalanan bu sözleşme gereğince kurulan ve Birleşmiş Milletlerin bir alt kuruluşu gibi çalışan Türkiye’nin de kurucu üyesi bulunduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) 1992 yılında aldığı bir genel kurul kararı ile kuruluş tarihi olan 7 Aralığı “ Uluslararası Sivil Havacılık Günü” ilan ettiğini  ve her yıl belirlenecek bir temanın tüm üye ülkelerde işlenerek bu günün kutlanmasını önerdiğini, bu yılın temasının “ Hiçbir ülkenin geride kalmaması için birlikte çalışacağız” olarak belirlendiğini Türk Sivil Havacılık Otoritesinin ICAO tarafından belirlenen bu temaya da uygun olarak son yıllarda havacılık standartları bizden daha düşük olan ülkelere başta eğitim olmak üzere teknik konularda çok önemli destek sağlamakta olduklarını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Ayrıca da havacılık sektöründe yaşanmakta olan kriz dolayısıyla gerekli önlemler alınmazsa son yıllarda elde edilen büyük kazanımların heba edileceğinden de endişe duyduklarını söyledi.

Daha Sonra Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve THY A.O. Genel Müdürü Bilal Ekşinin toplantıya göndermiş oldukları mesajları okundu.

PİLVAK Başkanı Hüseyin Belpınar yaptığı konuşmada bu tür sivil havacılık etkinliklerini sürekli desteklediklerini havacılığın sevdirilip havacılık bilinç derinliğinin oluşturulması için orta öğretim kurumlarında da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

THK Başkanı Kürşat Atılgan yaptığı konuşmada Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözü doğrultusunda ve onun ortaya koyduğu vizyona da uygun olarak havacılıkta çok büyük atılım yapıldığını vurgulayarak Allah bizi hiçbir zaman onun yolundan ve ortaya koyduğu vizyondan ayırmasın dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın da yaptığı konuşmada Türkiye’nin 66 yıl aradan sonra yeniden ICAO konseyine seçilerek karar mekanizmalarında yer aldığını, TAİ tarafından üretilen eğitim uçağının SHGM tarafından sertifikalandırılmasını müteakip EASA tarafından da bu uçağın sertifikalandırılmış olmasının Türk SHGM’nin büyük başarısı olduğunu ifade ederek Türk SHGM’nin ve onun yöneticilerinin uluslararası kuruluşların yönetiminde yer almış olmalarını ve  çok sayıda SHGM personelinin ICAO ve ECAC adına uluslararası denetimlerde görev almalarının da Türk SHGM’sinin uluslararası itibarı ve saygınlığı bakımından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıdan sonra bir değerlendirme yapan SHY-DER başkanı Oktay Erdağı toplantıya bekledikleri katılımın sağlanamamış olmasından üzüntü ve endişe duyduklarını, son yıllarda  havacılık sektörünü yönetenlerin ve çalışanlarının iyi ve kötü günlerini kendi aralarında yaşayarak sorunlarını ve sevinçlerini birlikte paylaşmak  yerine daha çok sektördeki müteahhitler veya müstecirlerle  aynı ortamlarda bulunmayı tercih ettiklerini havacılık sektöründe geçen her gün aidiyet duygusunun azaldığını bunun da sektörümüz için endişe verici olduğunu ifade etti.







Dünya Sivil Havacılık Günü için bir araya geldiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Pilot ~ 7 yıl önce
Gayret her zaman tebriği hak eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işler kötü ~ 7 yıl önce
Sivil havacılığımızın içerisine düşürüldüğü krizi şu ana kadar kimsenin ciddiye almadığı anlaşılmaktadır. İstanbul'da yapılan son terör saldırısından sonra bu krizin iyice derinleşerek sektörün yok olmayla karşı karşıya kaldığı ve önümüzdeki günlerden itibaren sektördeki işsizlere yeni işsizlerin ekleneceği ve başa döneceğimiz anlaşılmaktadır. Özellikle de THY'nin içine düşürüldüğü durumu an itibariye herkes görmemezlikten gelmektedir ancak bomba kimin kucağındaysa yakında onu götürür. Ben söyleyeyim siz atıp tutmaya devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya öyle olsa ~ 7 yıl önce
Allah korusun ya KTHY'nin başına gelenler THY'nin de başına gelirse, ne olacak? Aynı tas anı hamam.
Örnek Toplantı ~ 7 yıl önce
Organizasyonu yapan sivil toplum Örgütleri 2 önemli konuyu dile getirmiş. Havacılığa sahip Çıkmak gerekli. Sektör son 10 yılı gergin zamanda elde edilen kazanımlarını kaybetmemeli.. yetkililer buldukları makamları babasından kalan miras gibi yönetmek değil , geleceğe bırakacak eser olarak yapmalı.. değilse vebalini almamak için müsade istemeli... SHY DER ve PILOTLAR VAKFINI tebrik ederim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dinleyin ~ 7 yıl önce
CHP Trabzon Milletvekili Av Haluk Pekşen'in TBMM de ve Halk Tv'de Havacılık hakkında yaptığı konuşmaları dinlediniz mi?https://www.facebook.com/HalukPeksenCHP/?fref=ts

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIsaca ~ 7 yıl önce
Uzun sözün kısası kısaca her şey bu son paragrafta saklı. İşte tam da budur havacılığı yönetenlerin ve çalışanlarının hali pür melali. Toplantıdan sonra bir değerlendirme yapan SHY-DER başkanı Oktay Erdağı, toplantıya bekledikleri katılımın sağlanamamış olmasından üzüntü ve endişe duyduklarını, son yıllarda havacılık sektörünü yönetenlerin ve çalışanlarının iyi ve kötü günlerini kendi aralarında yaşayarak sorunlarını ve sevinçlerini birlikte paylaşmak yerine daha çok sektördeki muteahhit, tacir veya müstecirler ile aynı ortamlarda bulunmayı tercih ettiklerini havacılık sektöründe geçen her gün aidiyet duygusunun azaldığını bunun da sektörümüz için endişe verici olduğunu ifade etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence de ~ 7 yıl önce
Bence de önlem alınmalı... ilk önlem olarak , siz beyefendiler yemeyi kesseniz iyi olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuhhh ~ 7 yıl önce
Emrin olur. yazmak için yazmak. Ne yemeği kardeşim? Dünya Sivil Havacılık Güne nedeniyle, herkes kendi cebinden parasını ödemiş ve kahvaltıda bir araya gelerek sektörün sorunlarını konuşmuş. Sen de ölüğü bırakmışsın diriyi bırakmışsın aklına ilk bu yazdığın gelmişse senin olduğun yerde bırak havacılığı olsa olsa koyun sürücülüğü yapılır.
army ~ 7 yıl önce
eeee kara günler yakındır .. bugüne kadar yediniz içtiniz beyler..şimdi acı acı..............zamanı :))
sana da ~ 7 yıl önce
ARMY rumuzlu kardeşim yeyilip içilenden sana bir şey düşmediğine ben de üzüldüm bari yeyilip içildikten sonra ortaya çıkacaklardan senin de hissene birşeyler düşse derim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000