26 Nisan 2016, Salı 10:03:06

Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun

001 lisans numaralı ilk Türk pilot Fesa Evrensev'in Türkiye semalarında ilk uçuş tarihi olan 26 Nisan yani bugün Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanıyor.
  • pilotlar günümüzü kutlasa ne olacak hergünümüz yarınımız ne olacak çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor diye geçiyor.kutlamasına teşekkür ederim.
  • Bugün uçanlar Cumhurbaşkanımızınn dünya pilotlar günü kutlamasını havada kendi sesinden duymuştur. Bilgilerinize.
  • Emniyetli uçuşlar arkadaşlar..gününüz kutlu olsun..
  • Az sonra buralar birbirini cekemeyen haset yorumcularin fesat yorumlariyla dolar

26 Nisan tarihi 2014 yılındaki IFALPA genel kurulunda Dünya Pilotlar Günü olarak kabul edildi.

Airporthaber ailesi olarak, başta 104 yıl önce bugün 26 Nisan'da Türkiye toprakları üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Türk havacılık tarihinin bir numaralı pilotu Fesa Evrensev olmak üzere bütün pilotların bu anlamlı gününü kutluyor, emniyetli uçuşlar diliyoruz.

Bu arada Pilotlar Derneği Talpa, 26 Nisan dolayısıyla bir takım etkinlikler gerçekleştirecek. Bu sabah saatlerinde Taksim'deki Atatürk anıtına çelenk koyacak olan Talpa,akşam ise Gorion Otel'de kutlama gecesi organize edecek.

Öte yandan KKTC Hava Trafik Kontrolörleri Derneği CTATCA da bir mesaj yayınlayarak pilotların gününü kutladı. CTATCA'nın açıklamasında, " 26 Nisan Talpa tarafından her yıl geleneksel olarak Türkiye Pilotlar Günü olarak  kutlanmaktaydı. 2014’te Talpa’nın IFALPA genel kurulundaki önerisinin kabul görmesiyle ilk kez Türkiyede kutlanmaya başlanan Dünya Pilotlar Günü,  yine bir 26 Nisan günü tüm dünyada coşkuyla kutlanıyor. CTATCA ailesi olarak tüm pilotlarımızın Dünya Pilotlar gününü kutlar, görevlerinde başarılar dileriz" denildi.

Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun

Yorumlar

... ~ 8 yıl önce
pilotlar günümüzü kutlasa ne olacak hergünümüz yarınımız ne olacak çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor diye geçiyor.kutlamasına teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terto ~ 8 yıl önce
Bugün uçanlar Cumhurbaşkanımızınn dünya pilotlar günü kutlamasını havada kendi sesinden duymuştur. Bilgilerinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 8 yıl önce
Emniyetli uçuşlar arkadaşlar..gününüz kutlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 8 yıl önce
Az sonra buralar birbirini cekemeyen haset yorumcularin fesat yorumlariyla dolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000