05 Haziran 2014, Perşembe 09:07:08

DÜNYA KUPASI COŞKUSU GÖKYÜZÜNE TAŞINDI

Dünya Kupası heyecanına sayılı günler kalırken, ülkelerin futbol takımlarını taşıyan uçaklar, ilginç tasarımları ve rengarenk boyamalarıyla şölene şimdiden başladı
  • brezilya hep oyle..ınalımaz şaşırtıcı şekilde ülkede lux araç yok..hele hele rio ve sao paoloda..lux araç çok az...şehır içi mınıbusler eski ww t8 ler...ayrıca havılamanalrındada hep ww t8 ler hizmet aracı olarak kullanılıyor..
  • 6. Görselde pushback aracı olarak traktör kullanılması ; Trabzon havalimanında yaşanan pushback olayını hatırlattı

Brezilya'nın ev sahipliğinde 12 Haziran-13 Temmuz'da yapılacak Dünya Kupası için geri sayım başladı. Dünya Kupası'ndaki milli takımlarını taşıyan uçaklar, ilginç tasarımları ve rengarenk boyamalarıyla futbol şölenine hazır. Havayolu şirketleri turnuvaya özel olarak tarifelerine ek seferler koydu.Takımlar da özel boyamalı uçaklarla Brezilya'ya ulaşmaya başladı.

DÜNYA KUPASI HEYECANI GÖKLERE TAŞINDI

Turnuvanın en dikkat çeken uçağı Brezilya'ya ait. GOL Airlines'a ait Boeing 737-800 tipi uçak, Brezilyalı ünlü graffiti grubu Os Gemeos'un çalışmasıyla renkli hale getirildi. Ülke kültürünü ve rengini yansıtan, boyaması için bin 200 sprey boyanın harcandığı uçak, turnuvanın ardından iki yıl boyunca hizmet verecek.

Arjantin Milli Takımı'nı taşıyacak Arjantin Havayolları'na ait Boeing 737-700 tipi uçağın gövdesi ise Lionel Messi ve Gonzalo Higuain başta olmak üzere futbolcuların gol sevinçlerinin yer aldığı fotoğraflarla süslendi.

Dünya Kupası'nın son sahibi İspanya, Iberia Havayolları'na ait Airbus 330 tipi uçağı kullanacak. Uçağın gövdesine coşkulu taraftarların fotoğrafları yapıştırıldı.

Mavi ve beyaz renkle boyanan Fransız Milli Takımı'nın kullanacağı uçağın gövdesinde ise Franck Ribery, Karim Benzema ve Mamadou Sakho gibi yıldızların fotoğrafları var.

Lufthansa ise kupa için filosundaki 8 uçağını "Fanhansa" logosuyla süsledi.

Kupa için Japon Havayolları Boeing 777-200 tipi, Cezayir Havayolları ise filosundaki Airbus A330-202 tipi uçağı özel olarak tasarlayan ülkeler arasında yer alıyor. Dünya Kupası'nda akıllarda kalacak uçakların başında da bu kupaya özel olarak tasarlanan MD 83 tipi "Özel Tur Uçağı" geliyor. 9 ayda 90 ülkeyi ziyaret eden özel uçak Türkiye'ye de gelmişti. 

















DÜNYA KUPASI COŞKUSU GÖKYÜZÜNE TAŞINDI

Yorumlar

Lee_Hooker ~ 10 yıl önce
brezilya hep oyle..ınalımaz şaşırtıcı şekilde ülkede lux araç yok..hele hele rio ve sao paoloda..lux araç çok az...şehır içi mınıbusler eski ww t8 ler...ayrıca havılamanalrındada hep ww t8 ler hizmet aracı olarak kullanılıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
6. Görselde pushback aracı olarak traktör kullanılması ; Trabzon havalimanında yaşanan pushback olayını hatırlattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000