20 Ekim 2015, Salı 07:30:20

Dünya Hava Trafik Kontrolörleri günü kutlu olsun

Bugün 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörler günü... Hava Trafik Kontrolörleri Derneği TATCA, bugünü Antalya'da yapacağı etkinlikle kutlayacak.
  • Ali Kıran Başkesen tavırlar konusunda çok haklısınız. Arkadaşlar lütfen biraz daha alçak gönüllü olalım. Bir şey kaybetmezsiniz. Aksine kazanırsınız.
  • Şaka Şaka ben Orhan Birdal değilim. Sevindiniz değilmi. Eski Genel Müdürümüz günümüzü kutlayacak diye. Ama yine de gününüz kutlu olsun.
  • Birlik ve beraberlik içerisinde nice başarılı hizmetler dileklerimle bu güzide kurumun(dhmi) bu güzide biriminin çalışanlarının gününü kutluyorum.
  • Gerek eski şirketimde ,şimdi de Yeni şirketimde,gece demeden ,gündüz demeden , büyük bir sabırla , o güvenilir ve samimi ses tonlarıyla yıllarca beni emniyetle getiren götüren ,özellikle sabaha karşı güzel ülkemize girişte '' günaydın ,, diyerek ,tükenen enerjimi tekrar şarj eden fedakar dostlarıma sağlık ve mutluluklar dilerim.
  • İnsani nedenler ile tüm kontrolörlerin gününü kutlamak isterim. Ancak kendilerinden de Ali Kıran Baş kesen tavırları bir yana bırakarak, bu ülkedeki tüm havayolu şirketlerine eşit mesafeli davranmalarını bekliyoruz. Bu ülkeye herkesin kendi anlayışı ölçüsünde değer verdiğini ve sevdiğini akılda tutmak icabeder. Örneğin geçenlerde Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, Borajetin sahibi ile yakın arkadaş ve Turkish Coalition of America adlı kuruluşta ülkemizin çıkarları adına birlikte çalışırlar. Bu şirketin sahibi ne reklam ne de rüşvet anlamına gelecek yaklaşımlardan çalışanlarını men ediyor. Herkesin görevini layıkı ile yapması beklenmekte. Kendi kendimize zarar vermeyelim. Birilerini kayırarak yaptığınız her uygulama, diğerlerini incitiyor, zarara uğratıyor. Adaleti doya doya hissettiğimiz nice nice Dünya Hava Kontrolörler Günü kutlamak dileği ile.


    TATCA'dan Hava Trafik Kontrolörleri Günü ile ilgili olarak yapılan açıklamada hem kontrolörlüğün önemine vurgu yapıldı hem de son dönemde yapılan terör saldırıları bir kez daha kınandı.

İşte TATCA'nın o mesajı:  

Ülkemizde görev yapan tüm hava trafik kontrolörlerinin meslek örgütü TATCA (Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği) 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü için  düzenlenecek gala gecesine hazırlanıyor.
ICF Airports Otel`in ana sponsorluğunda Antalya`da düzenlenecek olan etkinlik saat 19.00'da başlayacak. IFATCA’nın  (Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Federasyonu) almış olduğu karar neticesinde Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü her yıl 20 Ekim’de tüm dünyada çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla kutlanıyor. Bu seneki etkinliğimiz Antalya Şubemizin katkılarıyla Türkiye`nin dört bir yanından gelecek meslektaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleşecek. Düzenlenecek gala gecesinde Eda-Metin Özülkü sahne alacak. Gecenin  katılımcıları arasında yine TATCA Antalya şubesi aracılığıyla organize edilen Middle East Controllers and Pilots Cup adıyla bilinen futbol turnuvasına katılan kontrolörler de yer alıyor.


Her geçen büyük bir ivme kazanan havacılık sektörünün sağlıklı ve etkin bir şekilde büyümesi, derneğimizin öncelikli temennisi. Buna bağlı olarak meslek grubumuzun üzerindeki sorumluluğun bilincindeyiz. Uluslararası gelişmelere, her geçen gün artan trafiğe ve rekabete uyum sağlayabilmek için, havacılığımızın geleceği için, yeniden yapılanmaya hız kazandırılması ve dinamik bir yapı anlayışıyla hareket edilmesi gerektiği ortadadır. Tüm meydanlarda özverili bir şekilde çalışan meslektaşlarımızın yeni kazanımlar elde edebilmesi en büyük hedefimizdir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü ışığında sivil havacılığımızın gelişmesinde önemli bir kilometre taşı olduğumuz bilinciyle TATCA olarak sürdürdüğümüz çalışmalara kararlılıkla devam edeceğiz.

Türkiye Hava trafik Kontrolörleri Derneği olarak ülkemizi tehdit eden terör saldırıları nedeniyle duyduğumuz derin üzüntüyü belirtmek isteriz. Saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileriz.

Ülkemizin dört bir yanında emek veren tüm hava trafik kontrolörü arkadaşlarımızın Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Gününü kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.

TATCA
Yönetim Kurulu

20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü

Dünya Hava Trafik Kontrolörleri günü kutlu olsun

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

KAPTAN ~ 9 yıl önce
Ali Kıran Başkesen tavırlar konusunda çok haklısınız. Arkadaşlar lütfen biraz daha alçak gönüllü olalım. Bir şey kaybetmezsiniz. Aksine kazanırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİRDAL ~ 9 yıl önce
Şaka Şaka ben Orhan Birdal değilim. Sevindiniz değilmi. Eski Genel Müdürümüz günümüzü kutlayacak diye. Ama yine de gününüz kutlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
victor alpha ~ 9 yıl önce
Birlik ve beraberlik içerisinde nice başarılı hizmetler dileklerimle bu güzide kurumun(dhmi) bu güzide biriminin çalışanlarının gününü kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus Kaptan ~ 9 yıl önce
Gerek eski şirketimde ,şimdi de Yeni şirketimde,gece demeden ,gündüz demeden , büyük bir sabırla , o güvenilir ve samimi ses tonlarıyla yıllarca beni emniyetle getiren götüren ,özellikle sabaha karşı güzel ülkemize girişte '' günaydın ,, diyerek ,tükenen enerjimi tekrar şarj eden fedakar dostlarıma sağlık ve mutluluklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beğenmeyen ~ 9 yıl önce
O kontrolörlerin yaptıklarının ifade edilmesi değil beğenmediğim. Yazanın kendisinin Pegasus Kaptan olarak öne çıkarması beğenmemenin nedeni. Bu pilotun niye böyle yazdığını da açıklayalım. Çuvala sığmayan mızrak misali gün yüzünde olan, kontrolörlerin bu adı geçen şirket trafiklerine, dolayısı ile de on time uçuş yapan kaptanların bu sayede bu şirketten prim almalarına duyulan şükran manasında yazılmış bu yorum. O kontrolörler diğer şirketlere yaptıklarını bunlara da yapsınlar, görelim mutluk dilemeye devam ederlermi?
İnsani ~ 9 yıl önce
İnsani nedenler ile tüm kontrolörlerin gününü kutlamak isterim. Ancak kendilerinden de Ali Kıran Baş kesen tavırları bir yana bırakarak, bu ülkedeki tüm havayolu şirketlerine eşit mesafeli davranmalarını bekliyoruz. Bu ülkeye herkesin kendi anlayışı ölçüsünde değer verdiğini ve sevdiğini akılda tutmak icabeder. Örneğin geçenlerde Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, Borajetin sahibi ile yakın arkadaş ve Turkish Coalition of America adlı kuruluşta ülkemizin çıkarları adına birlikte çalışırlar. Bu şirketin sahibi ne reklam ne de rüşvet anlamına gelecek yaklaşımlardan çalışanlarını men ediyor. Herkesin görevini layıkı ile yapması beklenmekte. Kendi kendimize zarar vermeyelim. Birilerini kayırarak yaptığınız her uygulama, diğerlerini incitiyor, zarara uğratıyor. Adaleti doya doya hissettiğimiz nice nice Dünya Hava Kontrolörler Günü kutlamak dileği ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000