14 Ekim 2017, Cumartesi 09:16:25

Dünya Hava Oyunları için bir ziyaret daha

FAI Başkanı Frits Bring ve beraberindeki heyetten sonra FAI Genel Sekreteri Susanne Schoedel’in de yer aldığı beş kişilik teknik heyet, 2020 yılında yapılacak Dünya Hava Oyunları için 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde Türk Hava Kurumu’na bir ziyaret daha gerçekleştirecek.
  • THK Personelin maaşını ödemeli önce. Sportif havacılıktaki birçok tecrübeli ve kalifiye pilotunu kaybetti. Sadece maaş yüzünden değil beceriksiz yöneticiler ve yağcı okul müdürleri yüzünden. Yukarıdan işi bilmeyen yöneticilerin sportif havacılığın doğasına aykırı ne kadar saçma emirleri varsa hepsini uyguladilar. Şimdide 2020 de hava oyunları diyorlar ve yine bunun olmayacagini bilen okul müdürleri Fransaya toplantıya gidiyor. Aynı müdürlere, personeli maaslar ne oldu dediğinde gidin genel başkanlık la konuşun cevabıni alıyor. THK Önümüzdeki yıllarda personel kaybetmeye devam edecek. Bu hesapsız hayaller, havacılıktan uzak koltuk sevdası güden basiretsiz müdürler oldukça thk çok şey kaybetti ve devam edecek. Umarım haksız çıkarım. 1997 yılındaki hava oyunlarında thk da çok iyi öğretmenler müdürler ve personel vardı. Herşey önemlisi de parası vardı. Şimdi hiç birşey yok. Hesap ortada.
  • Oyun havalarini cok duydum ama hava oyunlarini ilk defa duyuyorum.
  • Bekir su naci iyice agizlara sakiz ettin birader.kac yil oldu yenimi aklina geldi nac oldugunuz.kurumu batirirken nac degilmiydiniz?
  • Her ülkeden 10 sporcu gelse 5000i tamamlamak için 500 ülke gerek. Asker emmiler hesapta bilmiyor.
  • İki sene bunu dinle artık. Bu gözler uzay aracı yapıyoruz, etimesguttan kalkacak görevini yapacak etimesguta inecek diyen emekli tümgenerallerin haberlerini de okudu. Alıştık artık. Ayrıca bu hava oyunları olsa da ne yararı var? Ülkemizi zaten çok iyi tanıyorlar. Tanıtım sıkıntımız yok. Uçacak atlayacak zıplayacak fazla bir sporcumuz da yok.
  • THK işin içinde olunca isim çok doğru. Hava OYUNLARI. Kim bilir ne oyunlar dönecek.

Türkiye’nin Milli Hava Sporları Federasyonu (NAC) yükümlülüğünü taşıyan Türk Hava Kurumu’nun eğitim tesisleri ile yarışmaların yapılabileceği alanları geçtiğimiz ay yerinde inceleyen FAI Başkanı Frits Bring ve beraberindeki heyetten sonra FAI Genel Sekreteri Susanne Schoedel’in de yer aldığı beş kişilik teknik heyet, 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde Türk Hava Kurumu’na bir ziyaret daha gerçekleştirecek.

Türkiye’nin 2020 yılında yapılacak Dünya Hava Oyunları'na ev sahibi olması durumunda 60’dan fazla ülkeden 5 binden fazla sporcunun Türkiye’ye gelmesi planlanıyor. THK’nın gerçekleştireceği bu organizasyon, Olimpiyat Oyunları'ndan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu olacak. FAI’nin teknik inceleme ekibinde Genel Sekreter Susanne Schoedel, FAI Spor ve Yarışmalar Direktörü Marcus Hagganey, FAI Yönetim Direktörü Bengt Lindgren, FAI Model Uçak Komisyonu’ndan Narve Jensen ve FAI Paraşüt Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Patrice Girardin bulunuyor. Heyet, THK Genel Başkanlığı’nda yapacakları iki günlük çalışmanın ardından tüm aday ülkelerle ilgili olarak hazırlayacağı raporu FAI Yönetim Kurulu’na sunacak. Çıkacak karara göre aday ülkeler 25-27 Ekim 2017 tarihinde FAI Genel Kurulu’nda oylamaya sunulacak. Yapılacak oylama sonucu 2020 Dünya Hava Oyunları’na ev sahipliği yapacak ülke belli olacak.

Amerika Birleşik Devletleri ve Malezya gibi güçlü adayların yanında, THK’nın başvurusu ile Türkiye de 2020 Dünya Hava Oyunları için aday olmuştu. Dünya Hava Oyunları'nın ilki 1997 yılında THK tarafından Türkiye’de gerçekleştirilmişti. Dünya Hava Oyunları'nın ilk defa Türk Hava Kurumu tarafından yapılması nedeniyle Türk Bayrağı 5 yılda bir yapılan Dünya Hava Oyunları'nın açılış törenlerinde en önde yer almaktadır. Türkiye açısından son derece prestijli olan bu durumun yanı sıra 1997 yılındaki Dünya Hava Oyunları 60’ın üzerinde ülke ve 3 binin üzerinde sporcu sayısıyla da en yüksek katılımlı Dünya Hava Oyunu unvanına da sahip.

Dünya Hava Oyunları için bir ziyaret daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Batırmayin da. ~ 6 yıl önce
THK Personelin maaşını ödemeli önce. Sportif havacılıktaki birçok tecrübeli ve kalifiye pilotunu kaybetti. Sadece maaş yüzünden değil beceriksiz yöneticiler ve yağcı okul müdürleri yüzünden. Yukarıdan işi bilmeyen yöneticilerin sportif havacılığın doğasına aykırı ne kadar saçma emirleri varsa hepsini uyguladilar. Şimdide 2020 de hava oyunları diyorlar ve yine bunun olmayacagini bilen okul müdürleri Fransaya toplantıya gidiyor. Aynı müdürlere, personeli maaslar ne oldu dediğinde gidin genel başkanlık la konuşun cevabıni alıyor. THK Önümüzdeki yıllarda personel kaybetmeye devam edecek. Bu hesapsız hayaller, havacılıktan uzak koltuk sevdası güden basiretsiz müdürler oldukça thk çok şey kaybetti ve devam edecek. Umarım haksız çıkarım. 1997 yılındaki hava oyunlarında thk da çok iyi öğretmenler müdürler ve personel vardı. Herşey önemlisi de parası vardı. Şimdi hiç birşey yok. Hesap ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus zenci ~ 7 yıl önce
Oyun havalarini cok duydum ama hava oyunlarini ilk defa duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bidost ~ 7 yıl önce
Dünya hava oyunlarının ilk düzenleyicisi THK dır.Çokta başarılı olmuştur.Fakat dönemin iktidarı söz verdiği halde hiçbir yardımda bulunmayıp kurumu sap gibi ortada bırakmıştır.Bu olay ve arkasından gelişen sözde kurumu kurtarmak için kayyum atanması bugünlere gelmemize sebeptir.
Nakis ~ 7 yıl önce
Bekir su naci iyice agizlara sakiz ettin birader.kac yil oldu yenimi aklina geldi nac oldugunuz.kurumu batirirken nac degilmiydiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 sporcu ~ 7 yıl önce
Her ülkeden 10 sporcu gelse 5000i tamamlamak için 500 ülke gerek. Asker emmiler hesapta bilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sobel ~ 7 yıl önce
Asker emmiler hesap bileydi kurum bu durumda olurmuydu?
Dayi ~ 7 yıl önce
Kendiniz rezil oldunuz ulkeyi de rezil edeceksiniz
harbiye ~ 7 yıl önce
esegi bagla mezun olur
2 sene ~ 7 yıl önce
İki sene bunu dinle artık. Bu gözler uzay aracı yapıyoruz, etimesguttan kalkacak görevini yapacak etimesguta inecek diyen emekli tümgenerallerin haberlerini de okudu. Alıştık artık. Ayrıca bu hava oyunları olsa da ne yararı var? Ülkemizi zaten çok iyi tanıyorlar. Tanıtım sıkıntımız yok. Uçacak atlayacak zıplayacak fazla bir sporcumuz da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atla osman ~ 7 yıl önce
Var var bizde kahramanlar bitmez
??? ~ 7 yıl önce
THK işin içinde olunca isim çok doğru. Hava OYUNLARI. Kim bilir ne oyunlar dönecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Money ~ 7 yıl önce
Para isteyecek.koylu kurnazligi yapip bu isten kar almaya calisacak.ulke tanitimi ayagina akillarinca devleti kandiracaklar.kurban fitre zamani cikip biz hava oyunu yapan tek nac yetkilisiyiz diye hava atacaklar.bu kadar basit mi?evet bu kadar basit!
Rakamlar ~ 7 yıl önce
60dan fazla ulkeden 5000 sporcu mu?yahu hepsi mi akil tutulmasi yasiyor?biri de cikip sormaz mi aga sen maas odeyemiyosun 5000 sporucuyu nasil agirlayacaksin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000