05 Mart 2012, Pazartesi 11:30:41

DUHA İŞKUR’DA DA PATLADI!

İşkur ile ortak kabin eğitim kursları açtığını duyuyarak öğrenci kayıtlarını başlatan Duha, bir türlü vaad ettiği eğitimlere başlayamadı. Çok sayıda öğrenci mağdur oldu, Duha bu krizi de fırsata çevirmek için harekete geçti!
  • Konu ile ilgili olarak İŞKUR'un hiçbir suçu yoktur. İŞKUR kurslar başlamadan kursların tamamını durdurmuştur. Lütfen İŞKUR işlemleri sonuçlanmadığından kursa başlamayınız. Konu ile ilgili olarak tüm işlemler durdurulmuştur. Başka Kurumların suçunu İŞKUR'a yüklemeyiniz.
  • Duha degıl sadece Deulcom dıye bır ekmek parası somuren kurumda var yıllar once gıttım sınıftakı en yuksek notla sertıfıkamı aldım o kurs alımlarda daha cok basıma dert oldu neden gıttınız bız bu kursları cıddıye almıyoruz dedıler her defasında paralarınıza yazık o parayı ıngılızce kursuna verın ya da. 3 aylıgna yurt dısına cıkın zaten bır sekılde ıse alınırsınız.
  • MEB onaylı kurs hiç bir havayolunda ne kabul görür ne itibar,bugüne kadar bahsedilen hanımefendinin yerleştirdiği kaç kişi olabilir acaba? Babasının emekli parasından para çekenler,borçlananlar,ortada kalanlar,içler acısı bir sürü hikaye dinledik..Eğer bugün orada kurs görse bile bir yerde uçan varsa aldığı kurs dikkate alınmadan, özellikleri nedeniyle o şirkette istihdam edillmişlerdir yoksa kimse DUHA'nın eğitimini eğitimden saymaz da,DUHA'dan diye şirketine almaz da.İnsanların ideallerini ve hayallerini bu şekilde kullanmak son derece ayıp ve çirkin.Bu çocuklara günahtır hepimiz gibi gönülleri Havacılıkta,ne olsa ona koşuyorlar,tavsiyem uçan tüm havayollarına başvuruda bulunmaları!hepsinin gönlündeki gibi olsun,kandırılıp mağdur olması
  • şu dispeçlik kurs lisansınıda iptal etselerde. milleti kandırıp dispeç yapmasınlar. yazıktır yaa yokmu bir yetkili. Duha shgm den dahamı güçlü merak ediyorum..
  • duha sayesinde hosteslik yapan biri bana şuradan yazsın lütfen göstersin ispatlasın bakalım... boş reklamlar yapmayın yakında davalık olacaksınız aklınız başınıza gelecek....
  • zamanında bende bu hatayı yaptım ve duhaya 4 yıl öncenın parası 3 000 tl boş yere para ödedim.elime verilen o saçmalıktan ibaret hiçbir gecerliliği olmayan sertifikayıda başvuru yaptığım hiçbir havayolu firması yüzüne bile bakmadı..su anda 3 yıllık kabin memuruyum ve kendi imkanlarımla gerçekleşti..DUHA menfaatine yapılan yorumları okudum gülmekten başka bişey yapamadım.BERRİN ERGİN oturmus pc başına kendi kendine yazıp duruyor,bu o insandan başkası olamaz:))))komiksin berrin,,devekuşu değilsin
  • bu sektörde kan emicilik dendimi akla gelebilecek ilk ve tek isim berrin ergin. az kaldı... bileklerinde kelepçe, imralının yolunu tutacak....
  • Sayın mağdurlar! Rahmetli Azin Nesin ne demişti? DUHA hakkında ufak bir araştırma ile bu duruma düşmezdiniz. Ama olan olmuş. Şimdi en yakın Avukata gidin 40 TL vekalet ücreti ödeyin. İki sene sonra paranızı ancak geri alabilirsiniz. Yasal faiz ve inkar tazminatı talep etmeyi de unutmayın. Haydi kolay gelsin.
  • Yönünüzü değiştirin ve arkanıza bakmadan uzaklaşın hatta, kaçın. Yıllar önce pilotaj eğitimi vereceğim diyerek mağdur ettiği onlarca kişiden biriyim. O okul çok tehlikelidir. Gözünüzün içine baka baka yalan söylerler. Okula ismine veren Kur'an daki sure ise o kadının yaptıklarıyla tam bir tezat oluşturur.
  • DUHA HAVACILIK OKULU KABİN MEMURU EĞİTİMLERİNİ MEB ONAYLI VERMEKTE OLUP, İŞKUR İLE ANLAŞMASINDA DA MEB ONAYLI İHALEYİ KAZANMIŞTIR. İLANLAR DA TELEVİZYONA BU ŞEKİLDE ÇIKMIŞTIR. ANCAK, İŞKUR' UN HATASINDAN DOLAYI KURSLAR BAŞLADIĞI GÜNÜN ERTESİ GÜNÜ DURDURULMUŞ OLUP, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE ARASINDAKİ PROBLEMİ ÇÖZÜNCEYE KADAR BEKLEMEYİ TEKLİF ETMİŞLERDİR. BEKLEMEYENLER KURSA ALINMIŞTIR. YAZIKLAR OLSUN DUHA DÜŞMANLARINA...
Pilotaj eğitimi ve hava taksi hizmet yetkisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bir yıl önce iptal edilen Duha Havacılık’ın, İşkur ile iş garantili kabin eğitimi kursu da açılmadan hüsrana uğrayacak gibi görünüyor.
 
İlk etapta 450 kabin memuru adayına ücretsiz kurslar verileceği ve havayolu şirketlerinde iş garantisi sağlanacağı şeklinde kamuoyuna duyurulan projede İşkur ile Duha arasında anlaşmazlık çıktı.
 
Projenin duyurulmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen öğrenciler bir türlü eğitimlere başlayamadı. İşkur’dan projenin son durumu hakkında bilgi almak isteyen aday kursiyerler, aldıkları şok cevapla büyük şaşkınlık yaşadı. Büyük umutlarla bekledikleri kabin memuru yetiştirme projesinin Duha’dan kaynaklanan sorunlar nedeniyle hayata geçmeyeceğini öğrenen aday kursiyerler, bir büyük şoku da Duha’dan gelen teklifle yaşadı. 
 
Duha yetkilileri iş bulma umuduyla kapılarını çalan adaylara, bin TL ücret ödemeleri koşuluyla eğitim vereceklerini ve İşkur ile anlaşma sağlanması halinde o kontenjandan faydalandırılacakları önerildi. Bazı öğrenciler Duha’nın bu teklifini kabul etti ancak İşkur’un günde 15 TL para vererek açacağı kursa çok sayıda öğrenci para vermek istemedi.
 
Airporthaber’e ulaşan bir kursiyer adayı yaşadığı olayları şu sözlerle anlattı: 
 
Yakın zamanda işkurun başlattığı host-hosteslik kursuna eşim ve arkadaşımla başvuru yaptık.. Mülakat için DUHA havacılıkla görüşmeye gittik. Eşim ve arkadaşım ingilizceleri iyi oldukları için alındı..Ve gerekli belgeleri istediler diploma,sabıka kaydı...Yaklaşık bir buçuk aydır haber gelmeyince aradık. Bize İşkur ile sorun olduğunu söylediler. Hosteslik alım zamanının geçeceğini eğer bin lira verirsek bizi erken başlatacağını, sanki İşkur’dan alınmışız gibi yerleştiriceklerini söylediler” dedi.
 
Duha’nın kendilerini oyaladığını ve kandırmaya çalıştığını iddia eden kursiyer, "İşkur’a şikayet ettim. Açıkça rüşvet alıp bu kadar insanı kandırdılar ve aptal yerine koydular. Aylarca onları beklediğimiz için başka işe de giremedik" diyerek şikayetini dile getirdi.

AirportHaber bir süre önce bu konuyla ilgili yaptığı haberde uyarılarda bulunmuştu... TIKLAYINIZ...

©Air
portHaber Özel
DUHA İŞKUR’DA DA PATLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 12 yıl önce
Konu ile ilgili olarak İŞKUR'un hiçbir suçu yoktur. İŞKUR kurslar başlamadan kursların tamamını durdurmuştur. Lütfen İŞKUR işlemleri sonuçlanmadığından kursa başlamayınız. Konu ile ilgili olarak tüm işlemler durdurulmuştur. Başka Kurumların suçunu İŞKUR'a yüklemeyiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Duha degıl sadece Deulcom dıye bır ekmek parası somuren kurumda var yıllar once gıttım sınıftakı en yuksek notla sertıfıkamı aldım o kurs alımlarda daha cok basıma dert oldu neden gıttınız bız bu kursları cıddıye almıyoruz dedıler her defasında paralarınıza yazık o parayı ıngılızce kursuna verın ya da. 3 aylıgna yurt dısına cıkın zaten bır sekılde ıse alınırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MEB onaylı kurs hiç bir havayolunda ne kabul görür ne itibar,bugüne kadar bahsedilen hanımefendinin yerleştirdiği kaç kişi olabilir acaba? Babasının emekli parasından para çekenler,borçlananlar,ortada kalanlar,içler acısı bir sürü hikaye dinledik..Eğer bugün orada kurs görse bile bir yerde uçan varsa aldığı kurs dikkate alınmadan, özellikleri nedeniyle o şirkette istihdam edillmişlerdir yoksa kimse DUHA'nın eğitimini eğitimden saymaz da,DUHA'dan diye şirketine almaz da.İnsanların ideallerini ve hayallerini bu şekilde kullanmak son derece ayıp ve çirkin.Bu çocuklara günahtır hepimiz gibi gönülleri Havacılıkta,ne olsa ona koşuyorlar,tavsiyem uçan tüm havayollarına başvuruda bulunmaları!hepsinin gönlündeki gibi olsun,kandırılıp mağdur olması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şu dispeçlik kurs lisansınıda iptal etselerde. milleti kandırıp dispeç yapmasınlar. yazıktır yaa yokmu bir yetkili. Duha shgm den dahamı güçlü merak ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
duha sayesinde hosteslik yapan biri bana şuradan yazsın lütfen göstersin ispatlasın bakalım... boş reklamlar yapmayın yakında davalık olacaksınız aklınız başınıza gelecek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zamanında bende bu hatayı yaptım ve duhaya 4 yıl öncenın parası 3 000 tl boş yere para ödedim.elime verilen o saçmalıktan ibaret hiçbir gecerliliği olmayan sertifikayıda başvuru yaptığım hiçbir havayolu firması yüzüne bile bakmadı..su anda 3 yıllık kabin memuruyum ve kendi imkanlarımla gerçekleşti..DUHA menfaatine yapılan yorumları okudum gülmekten başka bişey yapamadım.BERRİN ERGİN oturmus pc başına kendi kendine yazıp duruyor,bu o insandan başkası olamaz:))))komiksin berrin,,devekuşu değilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu sektörde kan emicilik dendimi akla gelebilecek ilk ve tek isim berrin ergin. az kaldı... bileklerinde kelepçe, imralının yolunu tutacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın mağdurlar! Rahmetli Azin Nesin ne demişti? DUHA hakkında ufak bir araştırma ile bu duruma düşmezdiniz. Ama olan olmuş. Şimdi en yakın Avukata gidin 40 TL vekalet ücreti ödeyin. İki sene sonra paranızı ancak geri alabilirsiniz. Yasal faiz ve inkar tazminatı talep etmeyi de unutmayın. Haydi kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yönünüzü değiştirin ve arkanıza bakmadan uzaklaşın hatta, kaçın. Yıllar önce pilotaj eğitimi vereceğim diyerek mağdur ettiği onlarca kişiden biriyim. O okul çok tehlikelidir. Gözünüzün içine baka baka yalan söylerler. Okula ismine veren Kur'an daki sure ise o kadının yaptıklarıyla tam bir tezat oluşturur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DUHA HAVACILIK OKULU KABİN MEMURU EĞİTİMLERİNİ MEB ONAYLI VERMEKTE OLUP, İŞKUR İLE ANLAŞMASINDA DA MEB ONAYLI İHALEYİ KAZANMIŞTIR. İLANLAR DA TELEVİZYONA BU ŞEKİLDE ÇIKMIŞTIR. ANCAK, İŞKUR' UN HATASINDAN DOLAYI KURSLAR BAŞLADIĞI GÜNÜN ERTESİ GÜNÜ DURDURULMUŞ OLUP, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE ARASINDAKİ PROBLEMİ ÇÖZÜNCEYE KADAR BEKLEMEYİ TEKLİF ETMİŞLERDİR. BEKLEMEYENLER KURSA ALINMIŞTIR. YAZIKLAR OLSUN DUHA DÜŞMANLARINA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000