22 Ekim 2012, Pazartesi 08:59:18

DUBROVNİK UÇUŞLARINDA YOLCU PATLAMASI

Temmuz 2013’te Avrupa Birliği kapsamında Shengen vizesine geçecek Hırvatistan’a düzenlenen son vizesiz turlar yüzde 200 arttı. 40 bin yataklı Dubrovnik’e bayramda 10 bin Türk turist gidecek.
  • bu hat sadece charter hattidir bayramlarda millet gidecek diye tarifeli sefer duzenlenmez
  • Hırvatistan Temmuzda AB'ye üye olacak , schengen vize anlaşmasına taraf olmayacak. Yani konumu Romanya ve Bulgaristan'dan farksız !! Hırvatistan'a gidebilmek için schengen vizesi alınmayacak , Hırvatistan vizesi alınacak.
  • Böylesine müthiş bir hedef noktası, ancak THY yıllardır uyuyor... Akıl alır gibi değil...

Gelecek yıl Temmuz ayında Avrupa Birliği'ne girecek olan Balkanların turizm merkezi Hırvatistan son vizesiz bayramda Türkler'in akınına uğrayacak. Ülkenin en turistik kenti olan Dubrovnik'teki 40 bin yatağın 4'te 1'ini bayram boyunca Türk turistler dolduracak.

Hırvatistan'ın 1 Temmuz 2013'te Avrupa Birliği'ne ve dolayısıyla Shengen vizesine geçecek olması Dubrovnik'e vizesiz seyahat etmek isteyen Türkler'i harekete geçirdi. Yoğun talep üzerine acentelerin oluşturduğu Dubrovnik paket turları 24 Ekim'de başlayan Kurban Bayramı'ndan 20 gün önce tamamen doldu. Hatta tur operatörleri bayram boyunca her gün 3'ten fazla charter seferi organize etti.

Balkanlar'da Dalmaçya kıyılarıyla ünlü Hırvatistan, son 4 yılda Türkler'in yeni turizm rotalarından biri oldu. Özellikle tarihi kent Dubrovnik'e giden turistler arasında Türkiye'den gidenlerin sayısı her yıl katlanarak arttı. Hırvatistan 2010 yılında 11 milyon turist ağırlamıştı. Bunun 38 bini Türk turistti. Önceki yıla oranla yüzde 80'lik artış yakalanmıştı. Geçen yıl da toplam turist sayısı yüzde 14 artarken Türkler'in sayısı 50 bine ulaşmıştı. Bu yılın tamamında bu rakamın yüzde 20 oranında artması bekleniyor. 2012 yılı Türk turistler için de Dubrovnik'te rekor yılı olacak.

Uygun konaklama fiyatları, vize uygulanmaması, Türkiye'ye yakınlığı ve Bosna Hersek, Karadağ gibi ülkelere kolay geçiş nedeniyle Türk turistlerin ilk yurtdışı tercihlerinden olan Dubrovnik halen 700 liradan başlayan paket tur fiyatlarıyla gezilebiliyor.

DUBROVNİK UÇUŞLARINDA YOLCU PATLAMASI

Yorumlar

THY uyuyor diyene ~ 12 yıl önce
bu hat sadece charter hattidir bayramlarda millet gidecek diye tarifeli sefer duzenlenmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatalı haber ~ 12 yıl önce
Hırvatistan Temmuzda AB'ye üye olacak , schengen vize anlaşmasına taraf olmayacak. Yani konumu Romanya ve Bulgaristan'dan farksız !! Hırvatistan'a gidebilmek için schengen vizesi alınmayacak , Hırvatistan vizesi alınacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY neden uyuyor? ~ 12 yıl önce
Böylesine müthiş bir hedef noktası, ancak THY yıllardır uyuyor... Akıl alır gibi değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000