29 Kasım 2011, Salı 08:56:24

DUBAI HAVALİMANI'NDA REKOR YOLCU

Avrupa ve ABD'deki ekonomik belirsizliklere rağmen Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'deki uluslararası havaalanında yolcu trafiğinin Ekim'de de artmaya devam ettiği ve özellikle Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu sektörlerinde rekor büyüme kaydedildiği bildirildi.
Dubai'de yer alan iki havaalanının idaresinden sorumlu Dubai Havaalanları tarafından yapılan resmi açıklamaya göre son 12 ayda Dubai Uluslararası Havaalanı'nı ilk defa 50 milyon yolcu kullandı. Havaalanı, uluslararası yolcu ve kargo trafiğinde dünyada dördüncü sırada geliyor.

Havaalanındaki yolcu trafiği Ekim'de yüzde 7.3 artarak 4.3 milyona ulaştı. Uçak hareketleri geçen ay yüzde 7.2 artarak 28 bin 463 olarak kaydedildi. Ekim 2010'daki uçak hareketleri ise 26 bin 558 olarak bildirildi.

Bunun yanısıra yolcu trafiğindeki artışa rağmen küresel ekonomideki gerileme nedeniyle kargo hacminde azalma yaşandı. Dubai Uluslararası Havaalanı'nda geçen Ekim ayında kargo hacmi 197 bin 841 tonda kaldı ve bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2.5 düşüş kaydedildi.

Dubai Havaalanları CEO'su Paul Griffiths, yeni rotalar, ek uçuş frekansı ve ekstra kapasite nedeniyle havaalanındaki yolcu trafiğinin artmaya devam ettiğini belirtti. Griffiths, rekor kırmaya devam ettiklerini ve geçen Ekim'de son 12 ayda 50 milyon yolcu sınırını ilk defa aştıklarını söyledi.
DUBAI HAVALİMANI'NDA REKOR YOLCU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000