07 Nisan 2016, Perşembe 09:08:07

Drone teknolojisinde devrim

Uzmanlar, drone teknolojisinde devrim yaratacağını iddia ettikleri bir modeli test etiler.
  • durumumuz yoktu okuyamadık kardeş.

Piyasadaki diğer İHA’lardan farklı gözükmeyen drone’lar, tek atık ürünü sıcak hava ve su olan iki adet hidrojen yakıt tüpüyle çalışıyor. Yetkililer, günümüzde drone’ların karşılaştığı iki sorunun, pil ömrü dolayısıyla sınırlı uçuş zamanı ve pillerin şarj süresinin bu sayede daha iyi bir seviyeye geleceğini savunuyor.

Julian Hughes, Intelligent Energy Tüketici Elektroniği Bölümü Genel Müdür Vekili: “Üstünde iki tane yakıt hücre yığını var. Gerekli oksijen ve hidrojen havadan fanlar yardımıyla alınıyor. Böylece hidrojen ve oksijen yakıt hücre plakaları boyunca gezinerek elektrik üretiyor.”

Bağımsız araştırma firması MarketsandMarkets, drone ticaret hacminin 2020 senesinde 5.59 milyar Dolar’a çıkacağını tahmin ediyor.

Fakat yetkililer, kısa ömürlü ve uzun şarj süreli geleneksel pillerin sektörü gelişmesini yavaşlattığını söylüyor:

Julian Hughes: “Şu anki pil teknolojisinin asıl sorunu uçuş zamanı. Yani 15 dakikada tükenen bir drone’un pili saatlerce şarj edilmeli. Fakat yakıt hücre teknolojisiyle, uçuş süresi bir hatta iki saate kadar çıkabilecek ve pil bir kaç dakikada, yakıt kaynak tüpleri değiştirilerek şarj edilmiş olacak.”

Enerji şirketi, hidrojen yakıt hücreli çözümün yayılması amacı ile büyük drone üreticileriyle anlaşmalar imzalamış.

Şirketin merkezinde uzmanlar sadece drone’lar üzerinde değil arabalardan cep telefonlarına potansiyel tüm araçların pil ömrü üzerinde deneyler yapıyor.

Julian Hughes: “Farklı alanlardaki pazarlara yönelişler yeni başlıyor. Araba markaları yakıt hücreli araçları ortaya çıkardı. Genellikle cep telefonu kuleleri veya jeneratör gibi yerlerden yedekleme güç sağlayan yakıt hücrelerinin sabit güç uygulamaları piyasaya çıkmaya başladı.”

Uzun uçuş süresi ve yakıtın kısa sürede dolmasıyla, insansız uçan teknolojiye geniş bir seçenek yelpazesinin açılacağı düşünülüyor. 

Intelligent Energy’e göre, tıbbi yardım, arama, kurtarma, havadan fotoğraf çekimi, tarım ve kurye teslimi gibi tüm hizmetler böylece daha etkin şekilde hayata geçirilecek. (euronew)
 

Drone teknolojisinde devrim

Yorumlar

durum ~ 8 yıl önce
durumumuz yoktu okuyamadık kardeş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000