20 Mayıs 2016, Cuma 09:28:21

Drone kullanımı nasıl tehlikeye dönüşüyor?

Son yılların modası haline gelen drone’lar hem uçuş emniyetini hem de özel hayatının gizliliğini tehdit ediyor.
  • Millet olarak en zararsız makinalari, nesneleri bile kuralsizliktan, laubalikten ölümcül hale getiririz. Misal araba.. Drone konusunda milletimizin yaratıcılığına güveniyorum

Son yılların modası haline gelen drone’lar hem uçuş emniyetini hem de özel hayatının gizliliğini tehdit ediyor. Bunun yanı sıra ülkeler için ciddi güvenlik riski haline gelen drone’ların nasıl kontrol altına alınabileceği en popüler konular arasında geliyor.

Drone’ların sayısı hızla artarken diğer taraftan güvenlik endişeleri de sık sık gündeme gelmeye başladı. İzinsiz yapılan uçuşlar hem hava trafiğini tehlikeye atıyor, hem de kötü niyetli kişiler tarafından farklı amaçlar için kullanılabiliyor. Tüm dünyada güvenlik güçleri de bu küçük casuslar için önlemlerini almaya şimdiden başladı.

Askeri operasyonlarda da sıkça kulanılmaya başlanan drone’ların bir çoğu hala kayıtdışı ve izinsiz bölgelerde uçuruluyor. 20-21 Mayıs tarihleri arasında Steigenberger Maslak Hotel’de gerçekleştirilecek olan LOCARD Global Cyber Security Summit’te Yazılım Mühendisi David Melendez, kendi yaptığı drone’la, drone’ların nasıl hacklendiğini anlatacak ve canlı bir gösteri gerçekleştirecek.

Dünyaca ünlü hackerların ve siber güvenlik uzmanlarının konuşmacı olarak yer aldığı zirvede, siber güvenlik alanındaki güncel konular ve gelecekte oluşabilecek riskler mercek altına alınacak. LOCARD Global Cyber Security Summit konuşmacıları arasında Türkiye ve İspanya Siber Suçlar Polis Departmanlarından uzmanların yanı sıra, Telefonica’nın siber güvenlik şirketi Elevenpaths CEO’su Chema Alonso, Deloitte CyberSOC Academy’den Deepak Daswani, Brainbackups.com kurucusu Russell Hanson, David Melendez ile İbrahim Baliç, Halil Öztürkci, Osman Doğan ve Burak Sadıç gibi siber güvenlik alanında öne çıkan uzmanlar konuşmacı olarak yer alıyor.

Drone’lar nasıl hackleniyor?

Bir drone’u uzaktan kontrol etmek ne kadar kolay? LOCARD Golobal Cyber Security Summit’te bunu yapmanız için gerekli olan tek şeyin Wi-Fi ve biraz pratik zeka olduğunu göstereceğiz. Yazılım mühendisi David Melendez, gerçekleştireceği sunumda ev yapımı bir drone’u hack’leyecek ve drone’ların ne gibi siber güvenlik sorunları oluşturabileceğine dikkat çekecek. Her ne kadar sivillerin kullandığı drone’lara yönelik bu tür saldırılar şu an endişe oluşturmasa da, drone’lar toplum içinde daha fazla yaygınlaşmadan önce bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor. (Hürriyet)

Drone kullanımı nasıl tehlikeye dönüşüyor?

Yorumlar

Herşey ~ 8 yıl önce
Millet olarak en zararsız makinalari, nesneleri bile kuralsizliktan, laubalikten ölümcül hale getiririz. Misal araba.. Drone konusunda milletimizin yaratıcılığına güveniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000