11 Ağustos 2017, Cuma 08:07:56

Drone ile uçak düşürmeyi planlıyormuş!

Adana’da DEAŞ operasyonu... İncirlik Üssü ile Alevi derneklerine saldırı hazırlığında olan Rus vatandaşı gözaltına alındı. Drone’la uçak vurmayı planladığını itiraf eden zanlı tutuklandı

Adana’da DEAŞ operasyonu... İncirlik Üssü ile Alevi derneklerine saldırı hazırlığında olan Rus vatandaşı gözaltına alındı. Drone’la uçak vurmayı planladığını itiraf eden zanlı tutuklandı

Adana'da İncirlik Üssü ve Alevi derneklerine saldırı yapmayı planlarken yakalanan Rus vatandaşı DEAŞ üyesi tutuklandı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu Rus vatandaşı Renat Bakıev'in kentte DEAŞ terör örgütü adına İncirlik Hava Üssü'ne ve Alevi derneklerine eylem düzenlemek için keşif yaptığı bilgisine ulaştı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve Tekirdağ Sulh Ceza Hâkimliğince tehdit suçundan arandığı belirlenen Bakıev, polisler tarafından yakın takibe alındı.

BİSİKLETLE DOLAŞIYORDU

Adana'da bulunduğu süre içinde bazı vakıflarda sohbetlere katıldığı tespit edilen Renat Bakıev'in kiraladığı bisikletle Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür ve Tanıtma Derneği şubesinin etrafında keşif yaptığı belirlendi. Terörist Bakıev'in İncirlik Hava Üssü'nde ABD'ye ait bir savaş uçağını drone ile düşürmeyi planladığı, başarılı olamaması halinde de bu kez ABD'li askerlerin bulunduğu noktaya bombalı saldırı yapmayı hedeflediği de ortaya çıktı. Renat Bakıev, Alevi derneğine yakın bir bölgede polisin düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalandı. Sorgusunda terör örgütü DEAŞ üyesi olduğunu kabul eden zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DRONE İÇİN 2 BİN 800 TL

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada zanlının sorgusuyla ilgili şu bilgiler verildi: "Zanlı, terör eylemi için drone temin etmeye çalıştığını, daha önce cihat yapmak amacıyla Suriye'de olduğunu ve burada DEAŞ örgütü adına ABD kuvvetlerine yönelik yapmaya çalıştıkları bir eylemin başarısız olduğunu belirtti. İncirlik Üssü'nde keşif çalışması yaptığı, eylemde kullanılacak drone için telegram üzerinden örgüt mensupları ile görüşme yaparak 2 bin 800 lira para istediğini itiraf etti." (Sabah)

Drone ile uçak düşürmeyi planlıyormuş!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000