23 Şubat 2013, Cumartesi 14:17:06

DREAMLINER'I ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

ABD Başkanı Barack Obama, Boeing’in Washington Everett’teki üretim tesislerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında 787 Dreamliner’ın üretildiği fabrikayı da gezen Obama, bu uçağı öve öve bitiremedi.
  • Uçak imalatı yapmayan bir ülke olarak eleştirmek çok kolay. yok airbus iyi boeing kötü gibi yüzeysel yorumları ancak bilgi sahibi olmayanlar beyan eder. neymiş efendim 777 eski teknoloji bir uçakmış cep telefonu alırken yapılan yorumları B777 ye uyarlıyoruz. ne o yani üretici 4 çekirdekli işlemci mi koymalı B777 ye bir daha ki seneye. B777 oturmuş bir uçaktır, yeni bir modeli kim üretirse üretsin tüm olası arızalardan arındırılması için gerekli bir süre vardır. bu airbus içinde böyle olmuştur boeing içinde.
  • Özgür'e ; Onun için mi herhangi bir uzun menzilli seferde kalkıştan 8 saat sonra 34000 ft üzerine çıkmayı başarıp aynı zamanda Airbus'a kıyasla 2 misli fazla yakıt harcıyor bu 777ler ?
  • Sayin basbakan Barack Obama cin ve amerikan hakinda dogruyu soyledi Boeing fiyatta az olsun pahalida olsa Cin mali ucuz ama asla Amerikan kadar kaliteli olamaz ve olmiyacaktir
  • Airbus'ı mı övecekti. ABD'nin savaş ve sömürü bütcesine en büyük katkı sağlaan koca şirket boeing'i övmesi, gündeme taşıması anormal mi ? Tofaş'ı mı övecekti ? Airbus'ı mı övecekti ? Ne yapacaktı ?
  • devreye presidente girmişse boeing'in hali harap kurtar bizi polat alemdar
  • Tüm yeni dizayn uçaklarda ciddi sorunlar var. Tabii ki B787 de olayın boyutu yangına sebep olacak lidyum pilleri ağırlıklıdır. A380 de çok fazla motor olayı ve kanatlarda oluşan çatlak sorunları devam ediyor görünüyor. Zamanla tüm sorunlar çözülecektir. Burada B787 uçağında 70 kg ağırlık tasarrufu ve daha fazla güçlü batarya için ısrar devam ediliyor . Airbus firması A350 için hemen risk almayıp, kaba tabirle havlu atılıp eski tarz bataryaya dönme kararı aldı. B777 uçağı teknoloji olarak A380 ile A330 arasındadır. B737 uçağı teknoloji olarak eskidir, ama hala operasyon maiyetleri düşük olduğu için satılıyor. Boeing bu uçağı geliştirmede çok geç kalmış görünüyor. Olaylarda yolcu ve uçuş ekipleri için en sevindirici şey: Uçuş güvenliği ön planda tutularak FAA ve EASA Sivil Havacılık kuruluşların aşırı tedbirleri ve kuralları tavizsiz uygulanmasıdır. Yarınlarda rekabet ruhunda daha emniyetli, büyük ama hafif ve de ekonomik uçaklar üretilecektir.
  • Türkiye gibi montaj üssü bir ülkenin sözde havacıları ancak böyle yorum yapabilir. Kaç taneniz böyle kompleks bir yapının içinde bulundunuzda yorum yapabiliyorsunuz sizi dış kapının mandalları sizi.Yeni bir dizayn ortaya çıkarmak sancılıdır. Hele ki uçak gibi bir karmaşık ürün ortaya çıkarmak tam bir rüyanın ancak rüyasında görebileceği bir şeydir neyse sizin gibi sabırsız teknik işlerden anlamayan kişiler için harcıyacak zamanım yok.Allahın selameti üzerinize olsun.
  • 1 - 2 aydır uçuş yapamayan 787 uçaklarının pilotları, bu uçaklar tekrar aktif hale geldiğinde hemen uçuşa başlayabilecekler mi yoksa bir süredir bu uçaklarla uçmamanın mecbur ettiği bir prosedür var mı ? Yeniden eğitim, vs. gibi ?
  • Bütün bu olaylar gösteriyorki Boeing devri çoktan kapandı. 777 ise külüstür ve modası çoktan geçmiş bir dizayn.
  • radyo altimetresini ,yolcu kapasitesini ortaya koymuşsun da arkadaş bi de araştırma yeteneğini ortaya koysaydın.Adamlar kompozit ve plastik malzemeyle Bu sınıfta Bu özelliklerle tasarladılar.elektronik ve kablolama dizaynı tamamen farklı.batarya sorunu pnömatik sisteme sahip olmasının sebep olduğu bir olay.kaldı ki Bu sorun a350 nin ilerleyişinde bile değişikliğe sebep oldu.biraz Daha dikkatli olmanız dileğimle...

Boeing 787 Dreamliner için “Daha aydınlık, daha hızlı, sınıfındaki diğer bütün uçaklardan daha ekonomik’ diyen Obama, Dremliner’ı geleceğin uçağı olarak adlandırdı.

Boeing’in Amerikalıların  istihdamına çok büyük katkılar sağladığına vurgu yapan Obama, uçak üretim tesislerinde binlere kişinin çalıştığına dikkat çekti.

Çin ile olan rekabete de değinen Barack Obama, ‘Boeing gibi şirketler Çin’den daha hızlı veya daha ucuza üretim yapamaz ancak bizim kalitemiz kesinlikle daha iyi olur. Rekabet edeceğimiz alanda bu olacak’ diyerek ilginç bir gönderme yaptı.

İŞTE OBAMA'NIN BOEING ZİYARETİNİN GÖRÜNTÜLERİ

DREAMLINER'I ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

tech ~ 11 yıl önce
Uçak imalatı yapmayan bir ülke olarak eleştirmek çok kolay. yok airbus iyi boeing kötü gibi yüzeysel yorumları ancak bilgi sahibi olmayanlar beyan eder. neymiş efendim 777 eski teknoloji bir uçakmış cep telefonu alırken yapılan yorumları B777 ye uyarlıyoruz. ne o yani üretici 4 çekirdekli işlemci mi koymalı B777 ye bir daha ki seneye. B777 oturmuş bir uçaktır, yeni bir modeli kim üretirse üretsin tüm olası arızalardan arındırılması için gerekli bir süre vardır. bu airbus içinde böyle olmuştur boeing içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurt ~ 11 yıl önce
Özgür'e ; Onun için mi herhangi bir uzun menzilli seferde kalkıştan 8 saat sonra 34000 ft üzerine çıkmayı başarıp aynı zamanda Airbus'a kıyasla 2 misli fazla yakıt harcıyor bu 777ler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OBAMA ~ 11 yıl önce
Sayin basbakan Barack Obama cin ve amerikan hakinda dogruyu soyledi Boeing fiyatta az olsun pahalida olsa Cin mali ucuz ama asla Amerikan kadar kaliteli olamaz ve olmiyacaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yapacaktı ? ~ 11 yıl önce
Airbus'ı mı övecekti. ABD'nin savaş ve sömürü bütcesine en büyük katkı sağlaan koca şirket boeing'i övmesi, gündeme taşıması anormal mi ? Tofaş'ı mı övecekti ? Airbus'ı mı övecekti ? Ne yapacaktı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O bama ~ 11 yıl önce
devreye presidente girmişse boeing'in hali harap kurtar bizi polat alemdar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC- 1 ~ 11 yıl önce
Tüm yeni dizayn uçaklarda ciddi sorunlar var. Tabii ki B787 de olayın boyutu yangına sebep olacak lidyum pilleri ağırlıklıdır. A380 de çok fazla motor olayı ve kanatlarda oluşan çatlak sorunları devam ediyor görünüyor. Zamanla tüm sorunlar çözülecektir. Burada B787 uçağında 70 kg ağırlık tasarrufu ve daha fazla güçlü batarya için ısrar devam ediliyor . Airbus firması A350 için hemen risk almayıp, kaba tabirle havlu atılıp eski tarz bataryaya dönme kararı aldı. B777 uçağı teknoloji olarak A380 ile A330 arasındadır. B737 uçağı teknoloji olarak eskidir, ama hala operasyon maiyetleri düşük olduğu için satılıyor. Boeing bu uçağı geliştirmede çok geç kalmış görünüyor. Olaylarda yolcu ve uçuş ekipleri için en sevindirici şey: Uçuş güvenliği ön planda tutularak FAA ve EASA Sivil Havacılık kuruluşların aşırı tedbirleri ve kuralları tavizsiz uygulanmasıdır. Yarınlarda rekabet ruhunda daha emniyetli, büyük ama hafif ve de ekonomik uçaklar üretilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 11 yıl önce
Türkiye gibi montaj üssü bir ülkenin sözde havacıları ancak böyle yorum yapabilir. Kaç taneniz böyle kompleks bir yapının içinde bulundunuzda yorum yapabiliyorsunuz sizi dış kapının mandalları sizi.Yeni bir dizayn ortaya çıkarmak sancılıdır. Hele ki uçak gibi bir karmaşık ürün ortaya çıkarmak tam bir rüyanın ancak rüyasında görebileceği bir şeydir neyse sizin gibi sabırsız teknik işlerden anlamayan kişiler için harcıyacak zamanım yok.Allahın selameti üzerinize olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 11 yıl önce
1 - 2 aydır uçuş yapamayan 787 uçaklarının pilotları, bu uçaklar tekrar aktif hale geldiğinde hemen uçuşa başlayabilecekler mi yoksa bir süredir bu uçaklarla uçmamanın mecbur ettiği bir prosedür var mı ? Yeniden eğitim, vs. gibi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurt ~ 11 yıl önce
Bütün bu olaylar gösteriyorki Boeing devri çoktan kapandı. 777 ise külüstür ve modası çoktan geçmiş bir dizayn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgür ~ 11 yıl önce
airbus kadar düşük performanslı değil hiç değilse.
777 ~ 11 yıl önce
tmm üstünü başını yırtma ben sana airbus alacamD:D:
Tam Bir Rüya'ya ~ 11 yıl önce
radyo altimetresini ,yolcu kapasitesini ortaya koymuşsun da arkadaş bi de araştırma yeteneğini ortaya koysaydın.Adamlar kompozit ve plastik malzemeyle Bu sınıfta Bu özelliklerle tasarladılar.elektronik ve kablolama dizaynı tamamen farklı.batarya sorunu pnömatik sisteme sahip olmasının sebep olduğu bir olay.kaldı ki Bu sorun a350 nin ilerleyişinde bile değişikliğe sebep oldu.biraz Daha dikkatli olmanız dileğimle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000