18 Şubat 2013, Pazartesi 09:03:41

DREAMLINER'DAN GÜZEL HABERLER GELİYOR

Uçuş esnasında yaşanan ciddi sorunlar sebebiyle, filo olarak toplucu geri çekilen Boeing 787 Dreamliner için güzel haberler gelmeye başladığı iddia edildi.
  • bakmayın karbon fiber dediklerine bildiğiniz plastikten uçak , üç beş yıla kalmaz sapır sapır dökülürler
  • Bazı akıllılar da koca projenin çöpe atılacağını düşünüyorlardı. Olacak bu iş er yada geç ama *deneme tahtası ya japonlar ya da türkler oluyor demek ki biz yırttık. Daha zamanı var bu kuşun tam oturmasında, çoğu pnömatik sistemin yerini elektronik sistemler almış ve ağırlık tasarufuna gidilmiştir ama böyle de cilveleri oluyor mağlesef işte. * Açıklama: dc10 faciasında japonların iptal ettiği siparişi biz türkler almış ve kargo kapağı sorunu sahte raporlarla düzeldi olarak gösterilip thy yi tarihinin en büyük faciasına uğratmıştı malum lanetli firma.
  • Ne günlere kaldık yarabbi! Canımızı sokakta bulmadık!!!
  • Canımızı kimlere emanet edicez!!!

Lityum-iyon bataryalarındaki sorun yüzünden uçuşta ortaya çıkan ve yolculuğu güvensiz kılan problem şimdilik çözüme ulaşmış. Geçici olarak gerçekleştirilen "iyileştirme" bataryaların gücü kesmesinin önüne geçip, sorunu ortadan kaldırıyormuş.

 

Uzun süredir yetkili müfettişlerce de incelenen filo, bu kalıcı olmayan çözümle birlikte 2 saati bulan bir test uçuşunu başarıyla gerçekleştirmiş. Bunun benzeri başka test uçuşlarının da gerçekleşeceğini bildiren ajans, asıl hedefin tam bir çözüm olduğunu ve güvenlik sebebiyle ekibin çok fazla aceleci davranmadığını ekliyor.

DREAMLINER'DAN GÜZEL HABERLER GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

emin ~ 11 yıl önce
bakmayın karbon fiber dediklerine bildiğiniz plastikten uçak , üç beş yıla kalmaz sapır sapır dökülürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 11 yıl önce
Bazı akıllılar da koca projenin çöpe atılacağını düşünüyorlardı. Olacak bu iş er yada geç ama *deneme tahtası ya japonlar ya da türkler oluyor demek ki biz yırttık. Daha zamanı var bu kuşun tam oturmasında, çoğu pnömatik sistemin yerini elektronik sistemler almış ve ağırlık tasarufuna gidilmiştir ama böyle de cilveleri oluyor mağlesef işte. * Açıklama: dc10 faciasında japonların iptal ettiği siparişi biz türkler almış ve kargo kapağı sorunu sahte raporlarla düzeldi olarak gösterilip thy yi tarihinin en büyük faciasına uğratmıştı malum lanetli firma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes ki pes ~ 11 yıl önce
Ne günlere kaldık yarabbi! Canımızı sokakta bulmadık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip yorum ~ 11 yıl önce
Ne tuhaf bir yorum bu,sırf yorum olsun diye yazdınız sanırım.Bu projede kaç mühendis çalışıyor,ne kadar testler yapılıyor,tahmin bile edemessiniz.Uçak yolculugu otobüs yolculuguna göre daha daha az riskli.Siz canınızı çok seviyorsanız hiç sokaga bile çıkmayın derim.
Pes artık.. ~ 11 yıl önce
Canımızı kimlere emanet edicez!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 11 yıl önce
adamlar uçağı ground etmişlerdi zaten yani uçmuyordu şimdide onarıyorlar yeni çıkan uçaklarda olur böyle hatalar neyin kafasındasın sen... bu insanlarada bi şey beğendirilmiyor...
kedi canını senin! ~ 11 yıl önce
sen canını kimseye emanet etme emi. otur oturduğun yerde. bindiğin belediye otobüsü 787'den daha mı güvenli? orada da öyle diyor musun acaba?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000