04 Mayıs 2015, Pazartesi 09:35:59

DREAMLINER'A ŞOK UYARI

ABD'li yetkililer Boeing 787'nin havada kontrolden çıkmasına neden olabilecek bir 'güvenlik açığı' hakkında uyarıda bulundu.
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir ülkeydik, bir de üstünde tüyümüz oldu son 10-12 yılda. Kardeşim doğrusuna bu linketen ulaşabilirsiniz (İngilizce bilgisi gerekir) http://ad.easa.europa.eu/ad/US-2015-09-07
  • Olmadı bant yapıştırsınlar :) Yada havada düzelir onlar kendiliğinden :D
  • Böyle bimuhabbet yerden havaya füze sistemlerinde de vardi. Hatta körfez savasinda abd sistemleri 100 saat acik kaldigindan oldugu yerde patlamis ve kendi askerlerini öldürmüstü. Kapatip acinca saatleri resetledigi icin düzeliyor
  • biz yıllarca dedik aç kapa düzelir
  • 3-5 yıl daha bulaşılmaması gereken bir teyyare
  • henüz ALINMAZ.....!!!
  • yaw bi uçak aralıksız 248 gun nasıl aktif olabilir? bu bence güvenlik açığı değil de, dayanıklılık testi gibi olmuş :)
  • Bi' kapatıp açmak her yerde işe yarıyor :D

ABD'li yetkililer Boeing 787'nin havada kontrolden çıkmasına neden olabilecek bir 'güvenlik açığı' hakkında uyarıda bulundu. Güvenlik açığının, uçak jeneratörleri 248 gün aralıksız açık tutulduğunda ortaya çıktığı belirtildi.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), uçakların siber saldırıya uğrayabileceğine yönelik uyarısının ardından şimdi de Boeing 787'ye yönelik bir uyarı yaptı. Yetkililer, uçağın jeneratörlerinin 248 gün boyunca açık tutulması halinde uçuş esnasında güç kaybetmesine neden olacak bir güvenlik açığı olduğunu belirtti.

Uyarıda, belirtilen süre boyunca kapatılmadıkları sürece, elektrik jeneratörlerinin kapanacağı ifade edildi. Dört tane jeneratörü bulunan Boeing 787, güvenlik açığı nedeniyle aynı anda çalıştırılırsa kapanabilir ve uçağın elektrik sistemini tamamen devre dışı bırakabilir.

FAA, söz konusu teknik arızanın uçak havada iken yaşanabileceğini ve motorlara enerji veren jeneratörlerin iniş, kalkış veya havada manevra yapıldığı esnada büyük risk doğurabileceğini vurguladı.

Boeing, FAA direktifleri kapsamında ABD'deki tüm 787 modeli uçakların jeneratörlerinin bakım esnasında devre dışı bırakılıp tekrar çalışır konuma getirildiğini belirtti.

Firma, en az 120 gün olmak üzere belli aralıklarla jeneratörlerin tekrar başlatıldığını belirterek 2015'in son çeyreğinde tüm uçaklar için bakım talep edeceklerini açıkladı. 

DREAMLINER'A ŞOK UYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Bilgi sahibi ~ 9 yıl önce
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir ülkeydik, bir de üstünde tüyümüz oldu son 10-12 yılda. Kardeşim doğrusuna bu linketen ulaşabilirsiniz (İngilizce bilgisi gerekir) http://ad.easa.europa.eu/ad/US-2015-09-07

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Albtrs ~ 9 yıl önce
Olmadı bant yapıştırsınlar :) Yada havada düzelir onlar kendiliğinden :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Böyle bimuhabbet yerden havaya füze sistemlerinde de vardi. Hatta körfez savasinda abd sistemleri 100 saat acik kaldigindan oldugu yerde patlamis ve kendi askerlerini öldürmüstü. Kapatip acinca saatleri resetledigi icin düzeliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklı ~ 9 yıl önce
biz yıllarca dedik aç kapa düzelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
3-5 yıl daha bulaşılmaması gereken bir teyyare

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu uçak ~ 9 yıl önce
henüz ALINMAZ.....!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
248 gun ~ 9 yıl önce
yaw bi uçak aralıksız 248 gun nasıl aktif olabilir? bu bence güvenlik açığı değil de, dayanıklılık testi gibi olmuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapat/aç ~ 9 yıl önce
Bi' kapatıp açmak her yerde işe yarıyor :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000