09 Mart 2014, Pazar 15:19:44

DREAMLINER'A BÜYÜK ŞOK!

Boeing 777 yolcu uçağının havada kaybolduğu haberi gündeme bomba gibi düşerken firmanın son teknoloji harikası 787 Dreamliner'ın üretim tesislerinden de şok bir haber geldi.
  • 777/787 artık bitmiştir!
  • bildiğim kadarı ile mitsubishi ailesi hata yapmaz...malum dünyayı yöneten 6 aileden biri...boğazdan geçen amerikan savaş gemisinin pervanesi bozuldu...test değil savaş gemisi diyorum...eee oluyor demek böyle şeyler normaldir...japonlar daha teknik olur amerikanlardan...avrupalılar onlardan da teknik olur...
  • #direndreamliner
  • Boeing yeni taklidi yapan eski teknoloji
  • 777 modeli 1996 yılında üretime geçildi ve 1997 yılından itibaren havayollarında uçmaya başladı.. asıl popileritise 2004 den sonra başladı.. oturdu tutuldu.. Airbus 380 yavaş yavaş oturacak 3-4 yıl oldu havayollarında uçmaya başladı. 787 gelince daha çok çok yebni en az 5-6 yıla ihtiyacı olacaktır uçacak ki hatalar tespit edilsin sonra giderilecektir..sabırlı olmak lazım.. 787 kompozist gövdeden imal edildi.. bundan dolayı da sıkıntılar var..
  • kanat yüzey panellerini, rib(kaburga) elemanlarına bağlamaya yarayan "shear tie" kompozit parçalarında, "teething" şeklinde gözüken çatlaklar ortaya çıkmış. "teething" ev duvarlarının boyalarının üzerinde ancak çok yakından bakılınca görülebilen çatlaklar şeklinde açıklanabilir. Bu parçanın işlevi panel üzerinde oluşan kesme kuvvetlerini taşıması için riblere aktarmaktır. Boeing 787 uçağından önce bu parçaları metalden üretiyordu, şu anda kompozit üretiyor. Aslında Boeing üretmiyor, alt yüklenici Mitsubishi 787 wing box'undan sorumlu. 2009 yılında aldıkları patent, parçayı detaylı şekilde anlatıyor. http://www.google.com/patents/US7635106 Anladığım kadarıyla Mitsubishi montaj sırasında kalan boşlukları "filler ply" dolgu malzemesiyle doldurmak yerine, bağlayıcılara fazla torque uygulayıp, shear tie parçasında ön gerilme yaratmış. Bunlarda daha üretim aşamasında bile çatlaklara sebep olmuş. Çok sıkıntı olmaz, sadece Mitsibushi tasarım ekibi, montaj ekibine kafa göz giriyordur :)
  • DreamFailure oldu resmen bu ucak.. Sansizlik ustune sansizlik.. Arkadaslarla toplanip buna giricektik allahtan a350 de karar kildik ^_^
  • Kanatlarda micro çatlaklar a380 dede çıkmıştı ne olduki ?
  • Çok iyi hatırlıyoruz THY neden 787 siparişi vermiyor diye burda bas bas bağırmışlardı. 787 alan her şirketin başı ağrıdı, uçuşlarından zarar etti. Yeni bir uçağı denemek her zaman riskli iyi ki THY'nin filosunda yok. THY'nin tek hatası bu kadar çok büyük gövde ihtiyacını görememek oldu. bir fırsat çıkıp daha çok büyük gövde siparişi vermeliler. bu sabah belgrad uçağını bile a333 ile opere ettik.
  • Boeing 787de büyük hüsrana uğrucak gibi..

Boeing 777 yolcu uçağının havada kaybolduğu haberi gündeme bomba gibi düşerken firmanın son teknoloji harikası 787 Dreamliner'ın üretim tesislerinden de şok bir haber geldi.

Boeing firması montajı yapılan 40 Dreamliner'ın kanatlarında test çalışmaları sırasında saç teli benzeri çok ince çatlaklar meydana geldiğini tespit ettiklerini açıkladı. Kanat yapımcısı firma Mitsubishi Heavy Endtüsri Ltd. bu konudaki problemi Şubat ayında Boeing firmasına bildirdi. (Sabah)

DREAMLINER'A BÜYÜK ŞOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
777/787 artık bitmiştir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani... ~ 10 yıl önce
bildiğim kadarı ile mitsubishi ailesi hata yapmaz...malum dünyayı yöneten 6 aileden biri...boğazdan geçen amerikan savaş gemisinin pervanesi bozuldu...test değil savaş gemisi diyorum...eee oluyor demek böyle şeyler normaldir...japonlar daha teknik olur amerikanlardan...avrupalılar onlardan da teknik olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
#direndreamliner

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski ~ 10 yıl önce
Boeing yeni taklidi yapan eski teknoloji

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
777 modeli 1996 yılında üretime geçildi ve 1997 yılından itibaren havayollarında uçmaya başladı.. asıl popileritise 2004 den sonra başladı.. oturdu tutuldu.. Airbus 380 yavaş yavaş oturacak 3-4 yıl oldu havayollarında uçmaya başladı. 787 gelince daha çok çok yebni en az 5-6 yıla ihtiyacı olacaktır uçacak ki hatalar tespit edilsin sonra giderilecektir..sabırlı olmak lazım.. 787 kompozist gövdeden imal edildi.. bundan dolayı da sıkıntılar var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 10 yıl önce
kanat yüzey panellerini, rib(kaburga) elemanlarına bağlamaya yarayan "shear tie" kompozit parçalarında, "teething" şeklinde gözüken çatlaklar ortaya çıkmış. "teething" ev duvarlarının boyalarının üzerinde ancak çok yakından bakılınca görülebilen çatlaklar şeklinde açıklanabilir. Bu parçanın işlevi panel üzerinde oluşan kesme kuvvetlerini taşıması için riblere aktarmaktır. Boeing 787 uçağından önce bu parçaları metalden üretiyordu, şu anda kompozit üretiyor. Aslında Boeing üretmiyor, alt yüklenici Mitsubishi 787 wing box'undan sorumlu. 2009 yılında aldıkları patent, parçayı detaylı şekilde anlatıyor. http://www.google.com/patents/US7635106 Anladığım kadarıyla Mitsubishi montaj sırasında kalan boşlukları "filler ply" dolgu malzemesiyle doldurmak yerine, bağlayıcılara fazla torque uygulayıp, shear tie parçasında ön gerilme yaratmış. Bunlarda daha üretim aşamasında bile çatlaklara sebep olmuş. Çok sıkıntı olmaz, sadece Mitsibushi tasarım ekibi, montaj ekibine kafa göz giriyordur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en on sol ~ 10 yıl önce
aciklama icin tskrlr,teknik arastirma ve bilginiz icin sizi kutlarim
é ~ 10 yıl önce
Herkes bu kadar bilgili olaya yaklaşsa keşke,'' 777'ler arızalı'' geyiklerinden sonra ilaç gibi geldi
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
DreamFailure oldu resmen bu ucak.. Sansizlik ustune sansizlik.. Arkadaslarla toplanip buna giricektik allahtan a350 de karar kildik ^_^

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ea ~ 10 yıl önce
arka kapıdan sırayla girin acele etmeyin ^_^
hoppala ~ 10 yıl önce
Kanatlarda micro çatlaklar a380 dede çıkmıştı ne olduki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mikro değil makro ~ 10 yıl önce
Kardeş ben gördüm çatlağı bizzat. makro çatlaktı 380 inkiler
THY ~ 10 yıl önce
Çok iyi hatırlıyoruz THY neden 787 siparişi vermiyor diye burda bas bas bağırmışlardı. 787 alan her şirketin başı ağrıdı, uçuşlarından zarar etti. Yeni bir uçağı denemek her zaman riskli iyi ki THY'nin filosunda yok. THY'nin tek hatası bu kadar çok büyük gövde ihtiyacını görememek oldu. bir fırsat çıkıp daha çok büyük gövde siparişi vermeliler. bu sabah belgrad uçağını bile a333 ile opere ettik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boeing 787de büyük hüsrana uğrucak gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000