22 Mayıs 2013, Çarşamba 07:50:25

DREAM CHASER NASA'YA TESLİM EDİLDİ

Dream Chaser, testlere başlamak üzere NASA'nın California'daki Edwards Dryden Uçuş Araştırma Merkezi'ne teslim edildi.

NASA'nın ticari araç programı (Commercial Crew Program) uyarınca geliştirilen Dream Chaser, Amerikan topraklarından uzaya gönderilecek ticari araçlardan biri olacak.

Programın amacı insanların güvenli ve uygun fiyata Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan uzaya erişimi sağlamak olarak belirlenmişti. NASA'daki testlerde mekiğin bir helikoptere bağlı olarak ve serbestuçuşta nasıl hareket ettiği, frenlerinin nasıl çalıştığı, tekerlerinin güvenirliliği konuları kapsayacak.

BU YIL İÇİNDE TESTLERE BAŞLAYACAK

Mekik bu yıl içinde serbest uçuş testlerine de başlayarak iniş sırasındaki aerodinamiği teste tabii tutulacak. Testlerde ayrıca uzay mekiğindekilerin farklı atmosfer ortamlarında nasıl bir navigasyon performansı sergileyecekleri gözlemlenecek.

NASA, Sierra Nevada Corporation şirketinin yanı sıra Commercial Crew Programı'nda Space Exlploration Technologies (SpaceX) ve Boeing ile birlikte uzaya ticari mekik gönderme projesi üzerinde birlikte çalışıyor. NASA tarafından desteklenen üç şirketin özel geliştirdikleri mekik sayesinde uzaya ticari insan uçuşlarının başlaması planlanıyor.

DREAM CHASER NASA'YA TESLİM EDİLDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000