19 Şubat 2016, Cuma 15:14:29

Domodedovo Havalimanı'nın patronu gözaltında

Moskova'nın en büyük uluslararası havaalanı Domodedovo'nun sahibi terör soruşturması kapsamında gözaltında
  • O yillarda svo'da da ilk terminal girisinde guvenlik kontrolu uygulamasi yoktu. Tek kontrol pasaport sonrasinda idi. Patlamayla birlikte tum meydanlara first entry check geldi. Tuhaf bir suclama:)))
  • tamam

Rusya’nın yolcu kapasitesi açısından en büyük havaalanı olan, özel sektörün kontrolündeki tek havaalanı Domodedovo’nun sahibi dün gözaltına alındı. Dmitri Kameşkin’in, 2011’de havaalanında 37 kişinin öldüğü terör saldırısı soruşturması kapsamında ifade verdiği bildirildi.

Savcı Kameşkin’i gerekli güvenlik önlemlerini almayıp ölümlere neden olmakla suçluyor. Havaalanında değiştirilen yolu girişi sisteminin güvenliği zayıflattığı ve patlamaya zemişn hazırladığı savunuluyor.

Kommersant gazetesi, daha önce bazı yardımcıları tutuklanan Kameşkin’in, sorgu sırasında “Neden yurtdışına kaçmadın?” sorusuna, “Neden kaçayım? Hiç bir suçum yok ki” karşılığını verdiğini yazdı.

Dün 6 saat sorgulanan Kameşkin’in ya tutuklanması ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması ihtimali gündemde.

Bu terör olayından önce, özel sektörün elinde olan Domodedovo havaalanını devletin almak istediği ama hissedarların buna yanaşmadığı haberleri Rusua medyasında geniş yer almış ve tartışma konusu olmuştu. Vedomosti gazetesi, son gözaltı üzerine bu iddiaları hatırlattı. (Dünya Bülteni)

Domodedovo Havalimanı'nın patronu gözaltında

Yorumlar

Medjai ~ 8 yıl önce
O yillarda svo'da da ilk terminal girisinde guvenlik kontrolu uygulamasi yoktu. Tek kontrol pasaport sonrasinda idi. Patlamayla birlikte tum meydanlara first entry check geldi. Tuhaf bir suclama:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hmm pekı ~ 8 yıl önce
tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000