16 Şubat 2012, Perşembe 08:21:49

DOMODEDOVO ÇETESİ GERÇEK ÇIKTI

Rusya’nın kuzeyindeki St.Petersburg kent Pulkovo Havalimanı’nda Türk vatandaşı kuyumcu Ayhan Gençoy'u (35) soyan ve 10 Kolombiya vatandaşından oluşan uluslararası çete Moskova’da yakayı ele verdi.
  • cantani felan bos birakirsan oyle avrupadaki ve turkiyedeki havalimanlari gibi senin canta aninda gider :)
Rusya İçişleri Bakanlığı Kuzeybatı Federal Dairesi’nden yapılan açıklamada güvenlik görevlilerinin Moskova Domodedovo Havalimanı’nda bir uluslararası suç çetesini yakaladığı kaydedildi. St.Petersburg Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile ortaklaşa yapılan incelemede, çetenin daha önce St.Petersburg’ta bir Türk kuyumcuyu soyduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı ulaştırmadan sorumlu Kuzeybatı Federal Dairesi sözcüsü Vadim Kaşirin, “14 Şubat saat 07:00’da (Moskova saatiyle) Domodedovo Havalimanı’nda 10 kişi yakalandı. Zanlıların Kolombiya vatandaşı olduğu tespit edildi. Onlar kendi vatanlarına gitmeye hazırlanıyordu. Aramada yabancıların üzerlerinden çok sayıda mücevher çıktı. Çete üyeleri daha önce çaldıkları mücevherin bir kısmını bagaja yerleştirirken, bir kısmını ise üzerlerine giyerek bu yöntemle gümrük kontrolünden geçmeyi planlıyordu. Zanlılar mücevherin önemli kısmını ise kendilerine eşlik eden bir bayanda saklamıştı. Çete üyelerinin başka benzer suç vakalarına karışıp karışmadığını araştırıyoruz” dedi.

Polis görevlisi, ele geçirilen mücevherin 43 milyon ruble değerinde olduğunu da sözlerine ekledi. Rus basını, Türk kuyumcunun 40 milyonluk mücevher ve 1 milyon rublesinin çalındığını hatırlatarak, “O tarihte İrkutsk bölgesinden gelen bir Rus kuyumcunun da Moskova Trengarı’nda iki milyon rubleden fazla değerinde mücevher dolu bagajı çalınmıştı” bilgisini verdi. Güvenlik görevlileri, soygunun aynı Kolombiyalı çete tarafından yapıldığına inanıyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, zanlılar Çarşamba günü St.Petersburg kentine özel trenle getirilerek emniyet görevlilerine teslim edildi. St.Petersburg tren garına özel OMON polis gücü de sekvedildi. Ulusal 5.Kanal televizyonuna konuşan İçişleri Bakanlığı ulaştırmadan sorumlu Kuzeybatı Federal Dairesi Başkanı İgor Proskurin, çetenin kentte düzenlenen Kuyumculuk Fuarı’ndaki katılımcı işadamlarını adım adım izlediklerini belirtti. Televizyona göre, ifadeleri alınan Kolombiyalı çete önümüzdeki günlerde mahkemeye sevkedilecek.

Türk kuyumcu 5 Şubat’ta St.Petersburg’da düzenlenen uluslararası mücevher fuarına katılırken, Moskova’ya geri dönüşünde mücevher dolu çantası çalınmıştı. Filmlere konu olacak olayı anlatan Türk işadamı, “Biz çantaları havalimanına küçük arabalarla taşırken, çevremizde tuhaf şahıslar ortaya çıkmaya başladı. Onların tam gözümüzün önünde birbirlerinin çantasını itmeye başlaması bana garip geldi. Tartışırken çantaları açıldı, her şey yere dağıldı. Ben ve iki bayan işçim çantaya toplamakta yardımcı olduk” diyerek başına gelenleri anlatmıştı. Türk işadamı, “kavgacıların” anında kaybolduğunu da belirtirken mücevher dolu çantasının o sırada çalındığını fark ettiğini belirtmişti. Olay üzerine St.Petersburg Pulkovo Havalimanı yetkilileri, soygunun havalimanı içinde gerçekleştirildiğini yalanlamıştı.
DOMODEDOVO ÇETESİ GERÇEK ÇIKTI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
cantani felan bos birakirsan oyle avrupadaki ve turkiyedeki havalimanlari gibi senin canta aninda gider :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000